fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kanapka dziecięca – kurka z krakersami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5a67e7de-4b6b-4f04-8bef-b114f4b52b57
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Kanapka dziecięca – kurka z krakersami

Przygotowanie

  • Jajo gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 7-8 minut (na twardo)
  • Na kanapki nakładamy ser i wycinamy okrąg, a z pozostałego chleba wycinamy kawałek przypominający pióra kurki
  • Marchew obieramy i wycinamy kawałki na kształt piór i dziobu, a pozostałą marchew kroimy w bardzo cienkie słupki (lub ścieramy na drobnych oczkach tarki)
  • Pomidorki kroimy na pół
  • Jajo odcedzamy, obieramy ze skorupy i kroimy na pół
  • Wszystkie składniki układamy w plastikowych pudełkach, tak jak na załączonym obrazku (z sezamu robimy oczy)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dziecięcych kanapek.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Pomidor koktajlowy (120 g)
  • Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (70 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Marchew (20 g)
  • Krakersy (20 g)
  • Ser żółty (15 g)
  • Sałata masłowa (10 g)
  • Sałata roszponka (6 g)
  • Sezam czarny (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Makaron zapiekany ze szpinakiem

Ser (parmezan) ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Pomidory i zieleninę drobno siekamy Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy i…

WIĘCEJ >

Łosoś na szparagach

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Ze szparagów odcinamy końcówki Blachę wykładamy papierem do pieczenia Na papier wykładamy szparagi oraz pomidorki, całość polewamy tłuszczem oraz posypujemy przyprawami i wkładamy do piekarnika na ok. 10-15…

WIĘCEJ >

Śliwkowa kasza gryczana z daktylami i cynamonem

Kaszę przesypujemy do garnka Zalewamy mlekiem Podgrzewamy Dodajemy daktyle, kakao, cynamon, szczyptę soli Gotujemy na małym ogniu przez 20 min Od czasu do czasu mieszamy Gdy kasza zmięknie i wchłonie mleko wrzucamy śliwki Mieszamy i…

WIĘCEJ >

Sadzone jajo na ryżu z warzywami

Ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu) Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 3-4 minuty, a następnie odcedzamy Na patelni rozgrzewamy…

WIĘCEJ >