Kanapka dziecięca – kurka z krakersami
Kanapka dziecięca – kurka z krakersami
Przygotowanie
- Jajo gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 7-8 minut (na twardo)
- Na kanapki nakładamy ser i wycinamy okrąg, a z pozostałego chleba wycinamy kawałek przypominający pióra kurki
- Marchew obieramy i wycinamy kawałki na kształt piór i dziobu, a pozostałą marchew kroimy w bardzo cienkie słupki (lub ścieramy na drobnych oczkach tarki)
- Pomidorki kroimy na pół
- Jajo odcedzamy, obieramy ze skorupy i kroimy na pół
- Wszystkie składniki układamy w plastikowych pudełkach, tak jak na załączonym obrazku (z sezamu robimy oczy)
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dziecięcych kanapek.
Autor
Lista składników
- Pomidor koktajlowy (120 g)
- Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (70 g)
- Jajo kurze (51 g)
- Marchew (20 g)
- Krakersy (20 g)
- Ser żółty (15 g)
- Sałata masłowa (10 g)
- Sałata roszponka (6 g)
- Sezam czarny (1 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.