fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kanapka dziecięca – kurka z krakersami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5a67e7de-4b6b-4f04-8bef-b114f4b52b57
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kanapka dziecięca – kurka z krakersami

Przygotowanie

  • Jajo gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 7-8 minut (na twardo)
  • Na kanapki nakładamy ser i wycinamy okrąg, a z pozostałego chleba wycinamy kawałek przypominający pióra kurki
  • Marchew obieramy i wycinamy kawałki na kształt piór i dziobu, a pozostałą marchew kroimy w bardzo cienkie słupki (lub ścieramy na drobnych oczkach tarki)
  • Pomidorki kroimy na pół
  • Jajo odcedzamy, obieramy ze skorupy i kroimy na pół
  • Wszystkie składniki układamy w plastikowych pudełkach, tak jak na załączonym obrazku (z sezamu robimy oczy)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dziecięcych kanapek.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Pomidor koktajlowy (120 g)
  • Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (70 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Marchew (20 g)
  • Krakersy (20 g)
  • Ser żółty (15 g)
  • Sałata masłowa (10 g)
  • Sałata roszponka (6 g)
  • Sezam czarny (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Makaron w sosie słonecznikowym

Makaron płuczemy pod strumieniem ciepłej wody na sitku W międzyczasie blendujemy ziarna słonecznika na masło Rozgrzewamy na patelni masło. Po chwili dodajemy masło z ziaren słonecznika i curry Gdy masła połączą się z przyprawami, wrzucamy…

WIĘCEJ >

Gruszka w surowym boczku na pieczonym batacie

Włączamy piekarnik na 180 stopni Bataty myjemy, kładziemy na blaszce i wstawiamy na 30-40 min do piekarnika Patyczkiem od szaszłyka sprawdzamy, czy są miękkie Wyjmujemy z piekarnika żeby ostygły Gruszkę kroimy na pół Wycinamy gniazdo…

WIĘCEJ >

Sardynki z salsą pomidorową

Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry i kroimy w drobną kostkę Cebulę drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Dodajemy pomidory i dusimy przez ok. 2 minuty (na małym…

WIĘCEJ >

Pikantna zupa z czerwonej soczewicy

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 3 minuty Dodajemy przyprawy (kmin rzymski i pieprz) i podgrzewamy przez ok. 1 minutę Dodajemy soczewicę…

WIĘCEJ >