fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kanapki dziecięce – myszki

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4970b346-345d-4a7d-b905-9990f9636ccb
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kanapki dziecięce – myszki

Przygotowanie

  • Z chleba wycinamy kółka (w jednym kółku robimy dziurę przypominającą otwartą buzię)
  • Marchew obieramy i część kroimy na plastry, a część ścieramy na drobnych oczkach tarki
  • Z sera wycinamy kółka
  • Ogórka kroimy na kawałki tworząc brwi, usta i kokardki
  • Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt myszek, tak jak na załączonym obrazku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, dziecięcych kanapek.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (70 g)
  • Marchew (15 g)
  • Ogórek długi (5 g)
  • Ser żółty (5 g)
  • Rodzynki (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kremowy, cynamonowy koktajl

W blenderze kielichowym umieszczamy mleko kokosowe, miód, cynamon i wanilię Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji Przelewamy do dwóch szklanek Podajemy od razu

WIĘCEJ >

Klopsy z warzywami

Cebulę obieramy i drobno siekamy Do miski wkładamy mięso, wybijamy jajo, dodajemy cebulę oraz przyprawy i całość dokładnie mieszamy Z masy mięsnej formujemy małe pulpety W garnku zagotowujemy wodę Do gotującej się wody wkładamy pulpeciki…

WIĘCEJ >

Fasolka z pistacjowym pesto

Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Z fasolki odcinamy końcówki Do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) wrzucamy orzechy, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, zieleninę oraz tłuszcz i całość dokładnie blendujemy Następnie…

WIĘCEJ >

Groch z kapustą

Groch gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 2 godz. (do miękkości), a następnie odcedzamy Chili i zieleninę drobno siekamy Kapustę drobno szatkujemy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wsypujemy nasiona gorczycy oraz przyprawy (kmin rzymski i curry)…

WIĘCEJ >