fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kanapki dziecięce – rakieta z serem i sówka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c068e6bda-268b-430c-a8f7-8822990db031
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kanapki dziecięce – rakieta z serem i sówka

Przygotowanie

Rakieta z serem

  • Z kromki chleba wycinamy trzy części, na kształt rakiety
  • Rzodkiewkę kroimy w plastry
  • Z ogórka wycinamy paski
  • Z sera wycinamy paski, gwiazdki i księżyc
  • Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt rakiety, tak jak na załączonym obrazku

Sówka

  • Z kanapki wycinamy kawałki na kształt sówki
  • Ogórka kroimy na kawałki, wycinamy plastry na oczy i małe kulki na listki
  • Marchew obieramy i wycinamy z niej kawałki na nos i pazury
  • Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt sówki, tak jak na załączonym obrazku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, dziecięcych dań.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

Rakieta z serem

  • Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (35 g)
  • Ser żółty (15 g)
  • Ogórek długi (5 g)
  • Rzodkiewka (5 g)

Sówka

  • Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (35 g)
  • Ogórek gruntowy (10 g)
  • Marchew (5 g)
  • Borówka (4 g)
  • Paluszki orkiszowe (2 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Dorsz pieczony z koperkiem i bazylią

Piekarnik nagrzewamy do temp. 200 st. C (z funkcją grzania góra-dół) Do miski wlewamy tłuszcz (oliwę), dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy i całość dokładnie mieszamy Rybę kładziemy na talerzu i polewamy tłuszczem z…

WIĘCEJ >

Pieczony łosoś

Piekarnik nagrzewamy do temp. 200 st. C Rybę solimy z każdej strony, zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do naczynia żaroodpornego Naczynie żaroodporne wkładamy do piekarnika na ok. 20 minut

WIĘCEJ >

Parówki wieprzowe

Parówki włożyć do wrzącej wody, parzyć 5 min

WIĘCEJ >

Schab duszony w cebuli z grillowaną czarną rzepą

Schab rozbić lekko tłuczkiem do mięsa (po kilka uderzeń z każdej strony) Posolić, popieprzyć Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu Kładziemy plastry schabu i smażymy po 3 min z każdej strony W tym czasie obieramy cebulę…

WIĘCEJ >