fbpx
logo
Szukaj
open close

Kanapki dziecięce – lisek i rybka z owocami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cce5d3163-9a4e-4f86-a1bf-ce334af1e58e
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kanapki dziecięce – lisek i rybka z owocami

Przygotowanie

Lisek

  • Na kromkę chleba kładziemy ser i razem wycinamy kawałek na kształt głowy liska
  • Jabłko obieramy i kroimy na kawałki (uszy i pyszczek)
  • Z truskawki usuwamy szypułkę i kroimy na kawałki (uszy i nosek)
  • Wszystkie składniki układamy na kształt liska, tak jak na załączonym obrazku

Rybka z owocami

  • Z kromki chleba wycinamy 2 części na kształt rybki (głowę wraz z tułowiem i ogon)
  • Z truskawki usuwamy szypułkę i kroimy na kawałki przypominające małe trójkąty
  • Z ananasa wycinamy kółko, następnie z tego kółka kolejne kółko i jeszcze jedno, tworząc „pierścienie”
  • Z ogórka wycinamy paski przypominające glony
  • Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt rybki, tak jak na załączonym obrazku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dziecięcych kanapek.

Autor

Iwona Wierzbicka
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 13
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

Lisek

  • Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (35 g)
  • Ser żółty (15 g)
  • Jarmuż (10 g)
  • Jabłko (10 g)
  • Truskawka (5 g)
  • Borówka (4 g)

Rybka z owocami

  • Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (35 g)
  • Borówka (28 g)
  • Orzech laskowy (20 g)
  • Truskawka (10 g)
  • Ananas (10 g)
  • Ogórek gruntowy (10 g)
  • Rodzynki (2 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Camembert, wiśnie i pieczywo

Bułkę kroimy w poprzek na plastry i układamy na talerzu, a obok kładziemy pozostałe składniki

WIĘCEJ >

Kaczka z wolnowaru z modrą kapustą

Kaczka: Kaczkę kładziemy w wolnowarze Solimy, pieprzymy, posypujemy majerankiem  Ręką wcieramy przyprawy w mięso Cebulę obieramy, kroimy w plastry Gruszkę kroimy na pół, usuwamy gniazdo nasienne i ogonek, kroimy w plastry Cebulę i gruszkę kładziemy…

WIĘCEJ >

Kremowa zupa dyniowo-ziemniaczana

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Ziemniaki z dynią obieramy i kroimy na kawałki (z dyni usuwamy pestki i włókna) W rondlu rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem oraz przyprawy (liście laurowe) i smażymy…

WIĘCEJ >

Kremowa zapiekanka z kurczakiem

Mięso gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 15 minut Cebulę obieramy i drobno siekamy Marchew obieramy i kroimy w plastry Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Do rondla wlewamy bulion, dodajemy cebulę oraz marchew…

WIĘCEJ >