Kanapka dziecięca – miś

Kanapka dziecięca – miś
Przygotowanie
- Z kromki chleba wycinamy kawałki na kształt głowy misia i uszek
- Uszka smarujemy tłuszczem
- Z mozzarelli wycinamy kawałki na kształt oczek i noska
- Marchew obieramy i wycinamy z niej kółka
- Z oliwek wycinamy małe kawałki na oczka
- Z sera żółtego wycinamy kółka
- Z szynki wycinamy trójkącik
- Ogórka kroimy w plastry
- Pomidorki kroimy na pół
- Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt głowy misia, tak jak na załączonym obrazku
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dziecięcych kanapek.
Autor
Lista składników
- Pomidor koktajlowy (40 g)
- Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (35 g)
- Ogórek długi (10 g)
- Ser Mozzarella (3 g)
- Masło (3 g)
- Ser żółty (2 g)
- Ketchup (2 g)
- Marchew (1 g)
- Oliwki czarne (1 g)
- Szynka wieprzowa wędzona (1 g)
- Rukola (1 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.