fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kanapka dziecięca – miś

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c47589fe8-2f38-4094-ac3a-18b28b70c318
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Kanapka dziecięca – miś

Przygotowanie

  • Z kromki chleba wycinamy kawałki na kształt głowy misia i uszek
  • Uszka smarujemy tłuszczem
  • Z mozzarelli wycinamy kawałki na kształt oczek i noska
  • Marchew obieramy i wycinamy z niej kółka
  • Z oliwek wycinamy małe kawałki na oczka
  • Z sera żółtego wycinamy kółka
  • Z szynki wycinamy trójkącik
  • Ogórka kroimy w plastry
  • Pomidorki kroimy na pół
  • Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt głowy misia, tak jak na załączonym obrazku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dziecięcych kanapek.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 11
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Pomidor koktajlowy (40 g)
  • Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (35 g)
  • Ogórek długi (10 g)
  • Ser Mozzarella (3 g)
  • Masło (3 g)
  • Ser żółty (2 g)
  • Ketchup (2 g)
  • Marchew (1 g)
  • Oliwki czarne (1 g)
  • Szynka wieprzowa wędzona (1 g)
  • Rukola (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pasta z łososia i awokado w rulonie z ogórka zielonego

Awokado obieramy ze skóry i wkładamy do blendera lub naczynia, w którym będziemy blendować Dodajemy łososia Wyciskamy sok z cytryny Lekko solimy i pieprzymy Miksujemy na gładką masę Ogórka obieramy obieraczką ze skórki Obieraczką tniemy…

WIĘCEJ >

Szynka parmeńska, rukola i parmezan z orzeszkami pini

Na talerzu układamy rukolę i szynkę, a na wierzch ścieramy ser Całość posypujemy orzeszkami i skrapiamy oliwą

WIĘCEJ >

Sałatka owocowa

Arbuza kroimy w kostkę, usuwamy pestki Gruszki, jabłka kroimy w kostkę Banana kroimy w plastry Winogrono kroimy na połówki, usuwamy pestki Układamy pokrojone owoce, dodajemy jeżyny i borówki 

WIĘCEJ >

Bananowe kasztanki

Wszystkie składniki blendujemy. Przelewamy do foremek i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.

WIĘCEJ >