fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kanapka dziecięca – kotek

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1460befd-89e7-4f8f-840e-4a542d8622d9
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Kanapka dziecięca – kotek

Przygotowanie

  • Z kromki chleba wycinamy kawałek na kształt kotka, a następnie smarujemy serem
  • Z ogórka wycinamy kawałki na kształt motylków i kwiatków (najlepiej jest to zrobić za pomocą specjalnego narzędzia do wycinania warzyw)
  • Z oliwek wycinamy paski, małe kółka i trójkącik
  • Marchew obieramy i wycinamy kawałki na kształt ogonka, uszek, oczek, łapek i prążków
  • Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt kotka, tak jak na załączonym obrazku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych dziecięcych dań.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Ogórek długi (35 g)
  • Chleb żytni na zakwasie (35 g)
  • Marchew (10 g)
  • Ser topiony naturalny (10 g)
  • Oliwki czarne (6 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Jaja w majonezie ze szczypiorkiem, ogórkiem i rzodkiewką

Jaja gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 7-8 minut (na twardo) Rzodkiewki i ogórki kroimy w drobną kostkę Szczypiorek drobno siekamy Do miski wrzucamy wszystkie warzywa, dodajemy majonez oraz tłuszcz i całość dokładnie mieszamy…

WIĘCEJ >

Jajecznica po hindusku

Cebulę kroimy na drobne kawałki i podsmażamy na maśle do momentu, aż się zeszkli i zacznie robić się złota. Następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy, smażymy parę minut. Dodajemy szpinak i po chwili…

WIĘCEJ >

Bataty z czosnkiem

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Bataty obieramy, kroimy wzdłuż na pół i nacinamy każdą połówkę w kilku miejscach na głębokość ok. 1 cm Następnie bataty układamy na papierze…

WIĘCEJ >

Salsa pomidorowa

Pomidorki myjemy i kroimy w ćwiartki Dodajemy posiekane zioła, szczyptę soli, a następnie skrapiamy sokiem z cytryny i oliwą

WIĘCEJ >