fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kanapka dziecięca – kotek

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1460befd-89e7-4f8f-840e-4a542d8622d9
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kanapka dziecięca – kotek

Przygotowanie

  • Z kromki chleba wycinamy kawałek na kształt kotka, a następnie smarujemy serem
  • Z ogórka wycinamy kawałki na kształt motylków i kwiatków (najlepiej jest to zrobić za pomocą specjalnego narzędzia do wycinania warzyw)
  • Z oliwek wycinamy paski, małe kółka i trójkącik
  • Marchew obieramy i wycinamy kawałki na kształt ogonka, uszek, oczek, łapek i prążków
  • Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt kotka, tak jak na załączonym obrazku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych dziecięcych dań.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Ogórek długi (35 g)
  • Chleb żytni na zakwasie (35 g)
  • Marchew (10 g)
  • Ser topiony naturalny (10 g)
  • Oliwki czarne (6 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka ryżowa z tuńczykiem

Ryż ugotować we wrzącej, osolonej wodzie do miękkości Ugotowany ryż przełożyć na sito i przelać kilkakrotnie zimną wodą Odcedzić ryż z wody Ogórki pokroić w kostkę Cebulę pokroić w kostkę Awokado obrać, przekroić na pół,…

WIĘCEJ >

Kotlety jagnięce z sosem oliwkowym

Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do blendera Do blendera dodajemy oliwki, dolewamy tłuszcz i całość blendujemy, tak aby w sosie pozostały…

WIĘCEJ >

Owocowa pszczółka

Jabłko kroimy na pół, z jednej połówki wycinamy ze skórki paski, a z drugiej połówki wycinamy kółka (na kształt pszczoły, tak jak na załączonym obrazku) Pomarańczę obieramy, tak aby ze skórki zostały kawałki na kształt…

WIĘCEJ >

Kurczak z karmelizowaną cebulą

Cebulę obieramy i kroimy w plasterki Mięso wkładamy w folię kuchenną i rozpłaszczamy wałkiem do ciasta Następnie przenosimy mięso do płaskiego naczynia, dodajemy 1/4 soku z pomarańczy oraz przyprawy (imbir), dokładnie mieszamy i zostawiamy w…

WIĘCEJ >