Kanapki dziecięce z warzywami
Kanapki dziecięce z warzywami
Przygotowanie
- Kromki chleba smarujemy tłuszczem
- Ogórka kroimy w plastry
- Oliwki kroimy wzdłuż na pół
- Szynkę kroimy w grube paski
- Pomidora kroimy w plastry
- Na połowę ilości kanapek nakładamy sałatę, szynkę i pomidora, składamy drugą połową kanapek i dekorujemy pozostałymi składnikami, tak jak na załączonym obrazku
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dziecięcych kanapek.
Autor
Lista składników
- Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (70 g)
- Chleb gryczany (na drożdżach) (50 g)
- Szynka wieprzowa wędzona (40 g)
- Pomidor (40 g)
- Masło (15 g)
- Oliwki czarne (6 g)
- Sałata lollo rosso (5 g)
- Sałata karbowana (5 g)
- Ogórek długi (4 g)
- Koper (świeży) (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Powiązane przepisy
Kanapki dziecięce – rakieta z serem i ptaszek z warzywami i pestkami
Rakieta z serem Z kromki chleba wycinamy trzy części, na kształt rakiety Rzodkiewkę kroimy w plastry Z ogórka wycinamy paski Z sera wycinamy paski, gwiazdki i księżyc Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt rakiety,…
WIĘCEJ >Kanapki dziecięce – lisek i rybka z owocami
Lisek Na kromkę chleba kładziemy ser i razem wycinamy kawałek na kształt głowy liska Jabłko obieramy i kroimy na kawałki (uszy i pyszczek) Z truskawki usuwamy szypułkę i kroimy na kawałki (uszy i nosek) Wszystkie…
WIĘCEJ >Kanapka dziecięca – byczek
Z jednej bułki wycinamy głowę byczka, a następnie układamy bułki na jego kształt (do środka wkładamy ser) Marchew obieramy i wycinamy kawałki na kształt rogów, noska i ogonka Z oliwek czarnych wycinamy oczka i kopytka…
WIĘCEJ >Kanapka dziecięca – bakaliowy miś
Na talerz kładziemy kromkę chleba i dekorujemy pozostałymi składnikami, tak jak na załączonym obrazku
WIĘCEJ >