fbpx
logo
Szukaj
open close

Kandyzowana skórka pomarańczowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0f37036d-31e6-4ba9-b26e-c73fb6de23f3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kandyzowana skórka pomarańczowa

Przygotowanie

  • Pomarańcze dokładnie myjemy i sparzamy wrzątkiem
  • Następnie obieraczką do warzyw ścieramy cienko skórki z owoców do rondla
  • Skórki zalewamy wrzątkiem i odkładamy na ok. 12 godz.
  • Po tym czasie wymieniamy wodę i skórki zagotowujemy
  • Po zagotowaniu odlewamy ze skórek płyn
  • Następnie kroimy skórki na mniejsze części i rozdrabniamy np. blenderem na bardzo drobne kawałki
  • W garnku zagotowujemy cukier z wodą, co jakiś czas mieszając
  • Dodajemy skórki, mieszamy i gotujemy przez ok. 10 minut
  • Skórki przechowujemy w lodówce w szczelnie zamkniętym, szklanym naczyniu lub pasteryzujemy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 porcję skórki przypadają 2 łyżki.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 3
Porcje: 20
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pomarańcza (700 g)
  • Cukier trzcinowy (115 g)
  • Woda (50 ml)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Lodówka, Nóż, Obieraczka do warzyw, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Wolnowarzona karkówka z bakłażanem

Mięso posypujemy przyprawami, wkładamy do wolnowaru i podlewamy odrobiną wody Wolnowar ustawiamy na czas 6 godz., na opcję „low” Po tym czasie piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Bakłażana…

WIĘCEJ >

Pasztet z kiszonej kapusty i suszonych pomidorów

Kasze płuczemy na sitku i gotujemy wg instrukcji na opakowaniu Cebulę obieramy i drobno siekamy Kapustę, pomidory i zieleninę drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 4-5 minut, co jakiś…

WIĘCEJ >

Kotlety z czerwonej soczewicy i marchwi

Soczewicę gotujemy w lekko osolonej wodzie i odstawiamy do ostygnięcia. Cebulę kroimy w kosteczkę, czosnek siekamy, marchew ścieramy na średnich oczkach tarki. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju, wrzucamy cebulę i czosnek, po chwili dodajemy…

WIĘCEJ >

Marchewka z oliwkami

Marchewkę kroimy w cienkie plasterki Na patelni rozgrzewamy masło, dorzucamy marchewkę i smażymy przez 5 minut. Dodajemy oliwki i jeszcze chwilę smażymy ciągle mieszając. Do całości dosypujemy płatki drożdżowe. Danie jest gotowe jak zmiękną. 

WIĘCEJ >