Kandyzowana skórka pomarańczowa
Kandyzowana skórka pomarańczowa
Przygotowanie
- Pomarańcze dokładnie myjemy i sparzamy wrzątkiem
- Następnie obieraczką do warzyw ścieramy cienko skórki z owoców do rondla
- Skórki zalewamy wrzątkiem i odkładamy na ok. 12 godz.
- Po tym czasie wymieniamy wodę i skórki zagotowujemy
- Po zagotowaniu odlewamy ze skórek płyn
- Następnie kroimy skórki na mniejsze części i rozdrabniamy np. blenderem na bardzo drobne kawałki
- W garnku zagotowujemy cukier z wodą, co jakiś czas mieszając
- Dodajemy skórki, mieszamy i gotujemy przez ok. 10 minut
- Skórki przechowujemy w lodówce w szczelnie zamkniętym, szklanym naczyniu lub pasteryzujemy
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Na 1 porcję skórki przypadają 2 łyżki.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Pomarańcza (700 g)
- Cukier trzcinowy (115 g)
- Woda (50 ml)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.