Skórki z owoców jagodowych
Skórki z owoców jagodowych
Przygotowanie
- Piekarnik rozgrzewamy do temp. 95 st. C
- Dwie blachy wykładamy papierem do pieczenia
- Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji
- Masę rozdzielamy na dwie blachy i równomiernie rozprowadzamy
- Blachy wkładamy do piekarnika i pieczemy przez ok. 3 godz. (lub do momentu, aż masa przestanie się kleić przy dotknięciu)
- Po tym czasie blachy wyciągamy z piekarnika i odkładamy na ok. 30 minut, a następnie kroimy masę w paski
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Na 1 porcję przypadają 4 skórki.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z owocami jagodowymi.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
- Truskawka (300 g)
- Borówka (280 g)
- Syrop klonowy (150 g)
- Sok z cytryny (bio) (12 ml)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Powiązane przepisy
Biszkoptowy pudding z borówką
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Naczynie żaroodporne lekko smarujemy tłuszczem Do miski wkładamy tłuszcz i ucieramy z tłuszczem Wybijamy jajo, ucieramy, po czym dodajemy połowę śmietany, proszek do pieczenia oraz połowę mąki i…
WIĘCEJ >Babeczki z jagodami
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Do miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, dosypujemy cukier i mieszamy Do osobnej miski wybijamy jajo i roztrzepujemy widelcem, a następnie dolewamy mleko oraz tłuszcz i ponownie…
WIĘCEJ >Bezglutenowy deser z tapioki
Tapiokę zalać zimną wodą w proporcji 1:10 (na 100 g tapioki należy użyć 1 L wody) i gotować przez 10 minut mieszając czujnie, aby się nie przypaliła. Po zdjęciu z ognia odstawić na kolejne 10…
WIĘCEJ >Kasztanowa masa czekoladowa z jeżynami
Masło i czekoladę rozpuszczamy wraz z syropem z agawy Kasztany rozdrabniamy w malakserze, dolewamy lekko ostudzony tłuszcz i wanilię Miksujemy do osiągnięcia gładkiej masy Połowę masy odkładamy, do reszty dodajemy jeżyny, blendujemy
WIĘCEJ >