fbpx
logo
Szukaj
open close

Skórki z owoców jagodowych

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8bc24034-5427-4ed5-8386-3e4e9ce90cc3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Skórki z owoców jagodowych

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 95 st. C
  • Dwie blachy wykładamy papierem do pieczenia
  • Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji
  • Masę rozdzielamy na dwie blachy i równomiernie rozprowadzamy
  • Blachy wkładamy do piekarnika i pieczemy przez ok. 3 godz. (lub do momentu, aż masa przestanie się kleić przy dotknięciu)
  • Po tym czasie blachy wyciągamy z piekarnika i odkładamy na ok. 30 minut, a następnie kroimy masę w paski

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 porcję przypadają 4 skórki.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z owocami jagodowymi.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 4
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Truskawka (300 g)
  • Borówka (280 g)
  • Syrop klonowy (150 g)
  • Sok z cytryny (bio) (12 ml)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Blender kielichowy, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Salsa meksykańska

Warzywa kroimy w drobną kostkę, mieszamy z przyprawami i polewamy sokiem z cytryny.

WIĘCEJ >

Makaron z cukinii z sosem pomidorowym

Makaron z cukinii Z cukinii odcinamy końcówki i przepuszczamy przez spiromat (jeśli nie mamy spiromatu, możemy użyć obieraczki do warzyw) Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy połowę makaronu, dodajemy przyprawy (sól i pieprz) i obsmażamy przez…

WIĘCEJ >

Koktajl (shake) bananowy z żółtkami

Banana obrać wrzucić do blendera Dodać 2 żółtka Wycisnąć sok z cytryny Włączyć blender Miksować 15 sek.

WIĘCEJ >

Jajka w szynce na sałacie

Kapustę pekińską kroimy cienko nożem w paski Sałatę rwiemy w palcach Pomidora kroimy w cząstki Ogórka kroimy w plastry a następnie na pół plastry Marchewkę obieramy i trzemy na tarce na grubych oczkach Sałatę, kapustę…

WIĘCEJ >