fbpx
logo
Szukaj
open close

Skórki z owoców jagodowych

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8bc24034-5427-4ed5-8386-3e4e9ce90cc3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Skórki z owoców jagodowych

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 95 st. C
  • Dwie blachy wykładamy papierem do pieczenia
  • Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji
  • Masę rozdzielamy na dwie blachy i równomiernie rozprowadzamy
  • Blachy wkładamy do piekarnika i pieczemy przez ok. 3 godz. (lub do momentu, aż masa przestanie się kleić przy dotknięciu)
  • Po tym czasie blachy wyciągamy z piekarnika i odkładamy na ok. 30 minut, a następnie kroimy masę w paski

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 porcję przypadają 4 skórki.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z owocami jagodowymi.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 4
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Truskawka (300 g)
  • Borówka (280 g)
  • Syrop klonowy (150 g)
  • Sok z cytryny (bio) (12 ml)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Blender kielichowy, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Biszkoptowy pudding z borówką

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Naczynie żaroodporne lekko smarujemy tłuszczem Do miski wkładamy tłuszcz i ucieramy z tłuszczem (…)

WIĘCEJ >

Babeczki z jagodami

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Do miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, dosypujemy cukier i mieszamy Do (…)

WIĘCEJ >

Bezglutenowy deser z tapioki

Tapiokę zalać zimną wodą w proporcji 1:10 (na 100 g tapioki należy użyć 1 L wody) i gotować przez 10 (…)

WIĘCEJ >

Kasztanowa masa czekoladowa z jeżynami

Masło i czekoladę rozpuszczamy wraz z syropem z agawy Kasztany rozdrabniamy w malakserze, dolewamy lekko ostudzony tłuszcz i wanilię Miksujemy (…)

WIĘCEJ >

Chłodnik truskawkowy

Truskawki płuczemy i odcedzamy na sitku Usuwamy szypułki Kroimy każdy owoc na 4 części (jak duże, to na więcej) Truskawki (…)

WIĘCEJ >