fbpx
logo
Szukaj
open close

Skórki z owoców jagodowych

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-33
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Skórki z owoców jagodowych

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 95 st. C
  • Dwie blachy wykładamy papierem do pieczenia
  • Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji
  • Masę rozdzielamy na dwie blachy i równomiernie rozprowadzamy
  • Blachy wkładamy do piekarnika i pieczemy przez ok. 3 godz. (lub do momentu, aż masa przestanie się kleić przy dotknięciu)
  • Po tym czasie blachy wyciągamy z piekarnika i odkładamy na ok. 30 minut, a następnie kroimy masę w paski

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 porcję przypadają 4 skórki.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z owocami jagodowymi.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 4
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Truskawka (300 g)
  • Borówka (280 g)
  • Syrop klonowy (150 g)
  • Sok z cytryny (bio) (12 ml)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Blender kielichowy, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Mix sałat z kozim serem, łososiem, truskawkami i khaki

Sałaty kładziemy na talerz Kroimy/rozdzielamy łososia kładziemy na sałatę Z truskawek usuwamy szypułki i kroimy na pół lub ćwiartki dodajemy do sałaty Kaki obieramy, kroimy w cząstki i układamy na sałacie Polewamy sosem Na wierz kładziemy…

WIĘCEJ >

Mini pączusie/ gofry

Wszystkie składniki blendujemy razem. Masę wlewamy do opiekacza do pączków, gofrownicy lub dowolnego opiekacza, który nada masie kształt. Wypiekamy do zarumienienia.

WIĘCEJ >

Grillowane warzywa

Warzywa myjemy, marchewkę obieramy, kroimy wszystkie warzywa W garnku rozpuszczamy smalec, wrzucamy do niego pokrojone warzywa, doprawiamy solą pieprzem i mieszamy Rozgrzewamy patelnię grillową, przekładamy na nią warzywa i grillujemy 10 minut z każdej strony

WIĘCEJ >

Omlet z kiełbasą

Jajka wbijamy do miski i roztrzepujemy ze szczyptą soli. Masło rozgrzewamy na patelni, następnie dodajemy pokrojoną w cienkie plastry kiełbasę. Na podsmażoną kiełbasę wlewamy masę jajeczną i czekamy aż jajko się zetnie (możemy obrócić omlet…

WIĘCEJ >