fbpx
logo
Szukaj
open close

Kasztanowa masa czekoladowa z jeżynami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0bdffb98-e2e3-4f4e-b98c-db5abf085348
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kasztanowa masa czekoladowa z jeżynami

Przygotowanie

  • Masło i czekoladę rozpuszczamy wraz z syropem z agawy
  • Kasztany rozdrabniamy w malakserze, dolewamy lekko ostudzony tłuszcz i wanilię
  • Miksujemy do osiągnięcia gładkiej masy
  • Połowę masy odkładamy, do reszty dodajemy jeżyny, blendujemy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Bez chłodzenia możemy zjeść od razu jako mus lub krem czekoladowy. Możemy zrobić babeczki/trufle i przełożyć obie masy do foremek, schładzając przez min. 12 godz.

Jeżeli zależy nam na uzyskaniu masy, którą po schłodzeniu będzie można kroić jak ciasto – dodajemy jeszcze kilka łyżek masła.
Obie masy można wyłożyć do foremki (w 2 warstwach) i po schłodzeniu przez ok. 24 godz. otrzymamy ciasto truflowe.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 6
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Kasztan jadalny (w całości) (400 g)
  • Jeżyna (300 g)
  • Syrop z agawy (200 g)
  • Masło klarowane ghee (100 g)
  • Czekolada gorzka (bez mleka) (100 g)
  • Wanilia – ekstrakt (10 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Garnek, Malakser, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Placuszki kasztanowo – bananowe

Wszystko miksujemy (oprócz oleju) Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy Wylewamy placki dowolnej wielkości Smażymy po kilka minut z każdej strony

WIĘCEJ >

Ciasto batatowo-kasztanowe

Do dużej miski przesiewamy mąkę, dodajemy sodę oczyszczoną i przyprawy. W osobnej misce mieszamy mleko olej i ocet. Wlewamy do (…)

WIĘCEJ >

Placek kasztanowy

Daktyle namaczamy w gorącej wodzie. Jabłko kroimy w drobną kostkę. Mąkę kasztanową mieszamy łyżką z wodą i płynnym olejem kokosowym. (…)

WIĘCEJ >

Bananowe kasztanki

Wszystkie składniki blendujemy. Przelewamy do foremek i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.

WIĘCEJ >

Budyń kasztanowo – kokosowy

Około ¼ szklanki mleka kokosowego odlewamy do jakiejś miseczki Do odlanego mleka dodajemy mąkę kasztanową, cały czas mieszając Resztę mleka (…)

WIĘCEJ >