fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Placuszki kasztanowo – bananowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c758bec9f-f05d-4e85-864f-597e4ea1e6ea

Placuszki kasztanowo – bananowe

Przygotowanie

  • Wszystko miksujemy (oprócz oleju)
  • Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy
  • Wylewamy placki dowolnej wielkości
  • Smażymy po kilka minut z każdej strony

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić w swoim aktualnym planie żywieniowym.

Uwagi

Zajrzyj do powiązanych przepisów, by zainspirować innymi, równie prostymi placuszkami.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 7 łyżek mąki kasztanowej (84 g)
  • 5 łyżek mąki z tapioki (50 g)
  • 1 niedojrzały banan (120 g)
  • 2 łyżki oleju kokosowego (50 g)

Potrzebny sprzęt

Mikser, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Ciasteczka dyniowe

Mąkę, sól, proszek, sodę i cynamon mieszamy razem. Masło miksujemy przez ok. 5 minut, a potem jeszcze chwilę z cukrem. Dodajemy puree z dyni i ekstrakt z wanilii. Po dokładnym wymieszaniu wsypujemy stopniowo suchą mieszankę,…

WIĘCEJ >

Jogurt kokosowy

Mleko wlewamy do garnuszka Dodajemy żelatynę i mieszamy Mleko podgrzewamy do temp około 45 stopni, czyli trochę cieplejsze niż nasza dłoń Dodajemy miód Dodajemy bakterie jogurtowe Mieszamy Przykrywamy pokrywką, a najlepiej owijamy folią spożywczą Wkładamy…

WIĘCEJ >

Kulki kwasielce

Daktyle namaczamy przez kilka minut w gorącej wodzie, następnie odcedzamy i wyciskamy lekko z nich wodę. Daktyle miksujemy na gęstą masę. Do masy daktylowej dodajemy kwas L-askorbinowy, następnie stopniowo wiórki, aż będzie się dało uformować…

WIĘCEJ >