Placuszki kasztanowo – bananowe
Placuszki kasztanowo – bananowe
Przygotowanie
- Wszystko miksujemy (oprócz oleju)
- Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy
- Wylewamy placki dowolnej wielkości
- Smażymy po kilka minut z każdej strony
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Banan (świeży) (120 g)
- Mąka kasztanowa (84 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
- Mąka z tapioki (skrobia z manioku) (50 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Kotlety z czerwonej soczewicy i marchwi
Soczewicę gotujemy w lekko osolonej wodzie i odstawiamy do ostygnięcia. Cebulę kroimy w kosteczkę, czosnek siekamy, marchew ścieramy na średnich oczkach tarki. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju, wrzucamy cebulę i czosnek, po chwili dodajemy…
WIĘCEJ >Frytki z marchewki
Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Marchewki obieramy i kroimy wzdłuż na frytki. Dodajemy przyprawy. Warzywa smażymy aż zmiękną.
WIĘCEJ >Sałatka z oliwkami
Pomidorki kroimy na połówki, dodajemy do szpinaku i oliwek. Posypujemy ziołami prowansalskimi i mieszamy z oliwą z oliwek
WIĘCEJ >