fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Placuszki kasztanowe z truskawkami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca94fa4a0-5299-45cd-8ada-7a4cf9b01810
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Placuszki kasztanowe z truskawkami

Przygotowanie

  • Najpierw przygotowujemy ciasto na placki
  • Przesiewamy mąkę przez sitko
  • Roztrzepujemy jajka rózgą lub widelcem
  • Mieszamy jajka z mąką i taką ilością wody, by uzyskać gładkie, płynne (jednak gęstsze od naleśnikowego) ciasto
  • Truskawki kroimy w plasterki. Najlepiej wykorzystać plasterki ze środkowej części owoców
  • Natłuszczamy kółka w patelni do naleśników (lub zwykłej patelni) i rozgrzewamy ją
  • Do kółek wkładać po jednym plasterku truskawki, po czym zalewamy wszystkie porcją ciasta
  • Smażymy przez chwilę i odwracamy na drugą stronę

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jajo kurze rozm. M (102 g)
  • Mąka kasztanowa (84 g)
  • Truskawka (świeża) (70 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
  • Woda (50 ml)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Rózga kuchenna, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka z kaszą gryczaną

Kaszę gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu), a następnie odcedzamy Cebulę obieramy Wszystkie warzywa kroimy w kostkę Wszystkie składniki razem dokładnie mieszamy

WIĘCEJ >

Karmazyn w sosie granatowo – maślanym z ryżem i sałatką

Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni Karmazyna solimy, pieprzymy i układamy na blaszce lub naczyniu żaroodpornym Dodajemy łyżkę masła i wkładamy do piekarnika na 20 minut W tym czasie ugotować ryż w wrzącej, osolonej wodzie do…

WIĘCEJ >

Stek z karkówki, smażony topinambur z marchewką

wstawić garnek z wodą na gaz   topinambur obrać ze skóry, umyć i wyszorować do gotującej wody włożyć czysty topinambur, gotować 20 minut marchewkę obrać i pokroić w paski/talarki/kostkę  cebulę obrać i pokroić w plasterki plaster…

WIĘCEJ >

Pasta z łososia i awokado w rulonie z ogórka zielonego

Awokado obieramy ze skóry i wkładamy do blendera lub naczynia, w którym będziemy blendować Dodajemy łososia Wyciskamy sok z cytryny Lekko solimy i pieprzymy Miksujemy na gładką masę Ogórka obieramy obieraczką ze skórki Obieraczką tniemy…

WIĘCEJ >