Bananowo-kokosowe placuszki bez mąki i cukru
Bananowo-kokosowe placuszki bez mąki i cukru
Przygotowanie
- Banany ugniatamy widelcem na gładką masę, dodajemy jajka, wiórki kokosowe, cynamon i mieszamy do uzyskania gęstej konsystencji.
- Na końcu dodajemy borówki.
- Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i za pomocą łyżki formujemy na patelni placuszki.
- Smażymy z każdej strony (do złotego koloru).
- Podajemy z miodem i owocami.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia placuszków.
Autor
Lista składników
- Banan (240 g)
- Jajo kurze (102 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (75 g)
- Wiórki kokosowe (50 g)
- Borówka (50 g)
- Cynamon mielony (4 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Omlet kokosowy z grasicą i szparagami
Omlet Jajka wybić na głęboki talerz lub miskę Posolić Mocno rozmieszać widelcem lub rózgą Podczas mieszania dolewamy mleko kokosowe Dodajemy mąkę kokosową Mieszamy dokładnie Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu Na gorącą patelnie wylewamy masę jajeczną…
WIĘCEJ >Roladki szpinakowe z wędzoną szynką i sałatką
Włączamy piekarnik i ustawiamy 180 st. C Rozmrożony szpinak wkładamy do miski Dodajemy mąkę kokosową, jajko Dodajemy sól i pieprz Mieszamy Rozkładamy papier do pieczenia Na papierze rozkładamy plastry szynki Na szynkę kładziemy masę szpinakową…
WIĘCEJ >Burger wieprzowy z warzywami
Mięso solimy, pieprzymy, mieszamy, formujemy burgera Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w piórka Marchew, pietruszkę i seler obieramy i kroimy w cienkie paski Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Smażmy mięso z każdej strony po 6-8 min…
WIĘCEJ >Sałata rzymska z pieczonym dorszem
Rybę kładziemy w naczyniu, lekko solimy i pieprzymy Dodajemy tłuszcz Pieczemy w piekarniku przez 20 min w temp. 180 st. C Sałatę układamy na talerzu Pomidory kroimy w paski lub na pół i układamy na…
WIĘCEJ >