fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Placuszki bananowo-gryczane

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c59cc6588-845d-4c0b-a93d-cb0c62638603-1

Placuszki bananowo-gryczane

Przygotowanie

  • Wszystkie składniki miksujemy do uzyskania konsystencji gęstego ciasta naleśnikowego
  • Smażymy na patelni nieprzywierającej

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia oraz nietolerancji.

Uwagi

Patelnię można troszkę natłuścić przed smażeniem pierwszych placuszków.

Autor

Monika Regiec (blog: BodyClean.pl)
Czas: do 30 minut
Składniki: 3
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 100 g niepalonej kaszy gryczanej (przepłukanej i moczonej przez całą noc)
  • 1 banan (120 g)
  • Opcjonalnie: cynamon, szczypta soli, miód

Potrzebny sprzęt

Blender, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Budyń jaglany

Kaszę jaglaną przepłukujemy na sicie pod strumieniem ciepłej wody Przenosimy do rondelka, wlewamy mleko, przykrywamy i zagotowujemy Zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem przez około 15 minut do momentu aż kasza wchłonie cały płyn i…

WIĘCEJ >

Kremowa polędwiczka

Na patelni rozgrzewamy masło, dorzucamy pokrojoną w kostkę polędwiczkę  i przyprawy. Po około 15 minutach zdejmujemy patelnię z ognia, dodajemy śmietankę kokosową, energicznie mieszamy i od razu podajemy.

WIĘCEJ >

Purée z dyni

Przekroić dynię na pół i usunąć z niej nasiona Następnie taką dynię piec w temperaturze 170-200°C przez około 45 minut, aby można było łatwo wbić w nią nóż lub widelec Po ostudzeniu wybrać miąższ Jeżeli miąższ…

WIĘCEJ >

Szparagi z łososiem na sałacie

Sałaty układamy na talerzu Pomidorki przekrawamy na połówki Szparagi kroimy na 4 części Z plastrów cebuli robimy krążki Wszystkie składniki układamy na sałacie Dodajemy łososia na wierzch Polewamy sosem

WIĘCEJ >