fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Placuszki bananowo-gryczane

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c59cc6588-845d-4c0b-a93d-cb0c62638603-1

Placuszki bananowo-gryczane

Przygotowanie

  • Wszystkie składniki miksujemy do uzyskania konsystencji gęstego ciasta naleśnikowego
  • Smażymy na patelni nieprzywierającej

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia oraz nietolerancji.

Uwagi

Patelnię można troszkę natłuścić przed smażeniem pierwszych placuszków.

Autor

Monika Regiec (blog: BodyClean.pl)
Czas: do 30 minut
Składniki: 3
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 100 g niepalonej kaszy gryczanej (przepłukanej i moczonej przez całą noc)
  • 1 banan (120 g)
  • Opcjonalnie: cynamon, szczypta soli, miód

Potrzebny sprzęt

Blender, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa marchewkowa (wegańska / wegetariańska)

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Marchew obieramy kroimy w plasterki W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę, zasmażamy 2 min Dorzucamy pokrojoną marchewkę Zasmażamy 2 min Zalewamy bulionem Gotujemy 30 min Miksujemy blenderem Doprawiamy solą…

WIĘCEJ >

Ozorek wieprzowy w sosie bakaliowym

Ozorek: Marchew, pietruszkę i por oczyszczamy, wrzucamy do garnka, zalewamy 1 l zimnej wody Dodajemy do garnka ozorek, lekko solimy i pieprzymy Gotujemy na małym ogniu przez 60 min Wyjmujemy ozorek, od razu wkładamy do…

WIĘCEJ >

Bigos wegański

Kapustę kiszoną pokroić, żeby nie miała długich „nitek” Kapustę białą pokroić w cienkie paski Obie kapusty wrzucić do garnka Zalać zimną wodą, tak, żeby je zakryło Dodać liście laurowe i ziele angielskie Warzywa obieramy i…

WIĘCEJ >