Placuszki bananowo-gryczane
Placuszki bananowo-gryczane
Przygotowanie
- Wszystkie składniki miksujemy do uzyskania konsystencji gęstego ciasta naleśnikowego
- Smażymy na patelni nieprzywierającej
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia oraz nietolerancji.
Uwagi
Patelnię można troszkę natłuścić przed smażeniem pierwszych placuszków.
Autor
Lista składników
- 100 g niepalonej kaszy gryczanej (przepłukanej i moczonej przez całą noc)
- 1 banan (120 g)
- Opcjonalnie: cynamon, szczypta soli, miód
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Kruche ciastka nadziewane musem bananowym z owocami
Zagotowujemy wodę w czajniku Wlewamy wrzątek do szklanki (do wysokości ¼ ) i czekamy aż trochę wystygnie, w tym czasie Daktyle wkładamy do jakiejś miski/pudełka odpornego na wysoką temperaturę Zalewamy wrzątkiem tylko tyle, żeby zakryło…
WIĘCEJ >Pieczony surowy boczek z buraczkami
Boczek: Czosnek obrać i pokroić każdy ząbek na 3 części Przygotowujemy naczynie, w którym będziemy piec, np. żaroodporne Wkładamy mięso i posypujemy wszystkimi przyprawami Połowę obranego czosnku rozkładamy na mięsie Przekładamy mięso na drugą stronę…
WIĘCEJ >Panna cotta kokosowa z truskawkami
Panna cotta: Mleko kokosowe wlać do garnka Dodać daktyle Gotować na małym ogniu 10 min W tym czasie żelatynę wsypać do jakiejś miseczki Zalać żelatynę 25 ml zimnej wody z kranu (to tyle, ile kieliszek…
WIĘCEJ >Sałatka ze szpinakiem i z dynią
Rozgrzewamy piekarnik do 200°C Wykładamy blachę papierem do pieczenia Dynię kroimy w kostkę, skraplamy oliwą, wykładamy na blachę i pieczemy około 20–25 minut Fetę kroimy w kostkę Umieszczamy w misce szpinak, dynię, fetę, pestki dyni…
WIĘCEJ >