fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Placuszki bez glutenu, bez jaj

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0a46aa50-15d7-46cf-b9b9-cb801c2f6df9
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Placuszki bez glutenu, bez jaj

Przygotowanie

  • Wszystkie składniki miksujemy razem dolewając tyle mleka/wody aby uzyskać konsystencję podobną do gęstej śmietany (bardziej gęstą od ciasta naleśnikowego)
  • Smażymy na rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu z obu stron po 2 minuty
  • Najlepiej usmażyć jednego próbnego placuszka, jeśli przywiera do patelni to znaczy, że ciasto jest za rzadkie, gdy wychodzą za twarde to dolać trochę wody.
  • Otrzymujemy 5-6 małych placuszków

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Woda (100 ml)
  • Mąka kasztanowa (84 g)
  • Mąka kokosowa (60 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
  • Soda oczyszczona (4 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Cynamon mielony (1 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Mikser, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Tarta daktylowo-kokosowa z malinami, jagodami i borówkami

Daktyle wkładamy do naczynia, w którym będziemy je blendować  Zalewamy wrzątkiem, tak, żeby je zakryło Przykrywamy pokrywką i czekamy z dwie minuty Następnie dolewamy olej kokosowy Miksujemy blenderem na jednolita masę Dodajemy wiórki kokosowe i…

WIĘCEJ >

Kaszanka gryczana z cebulą i ziemniakami

Ziemniaki obrać, wypłukać, zalać wrzątkiem, lekko osolić i gotować do miękkości (około 25 min) Kaszanki kładziemy w naczyniu żaroodpornym Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na 25 min Cebulę obieramy, kroimy w półksiężyce…

WIĘCEJ >

Gofry jaglane z amarantusem

Amarantusa gotujemy we wrzątku przez 15-20 minut Mieszamy go z mąką jaglaną Dodajemy sól, rozpuszczony olej i tyle wody, aby powstało ciasto o konsystencji gęstej śmietamy, blendujemy Pieczemy w nagrzanej gofrownicy przez kilka minut

WIĘCEJ >

Owsianka z mlekiem roślinnym i z nasionami słonecznika

Płatki owsiane zagotowujemy w mleku (jeśli płyn odparuje, to możemy dolać wody) Posypujemy nasionami słonecznika i podajemy

WIĘCEJ >