fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Placuszki bananowe z komosy ryżowej

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca4816dbd-4f55-44d9-a0a5-fb2b980c6473
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Placuszki bananowe z komosy ryżowej

Przygotowanie

  • Komosę ryżową zalewamy wrzątkiem
  • Odstawiamy na 30 minut
  • Po tym czasie odcedzamy, przepłukujemy
  • Miksujemy wraz z mlekiem roślinnym oraz bananem na gładką masę
  • Wyciskamy 2 łyżki soku z cytryny
  • Do masy dodajemy przyprawy, sodę, sok z cytryny i miód
  • Miksujemy
  • Rozgrzewamy patelnię wraz z olejem kokosowym
  • Wylewamy ciasto na patelnię, tworząc malutkie placuszki
  • Smażymy do zarumienienia z dwóch stron
  • Możemy podać z musem owocowym

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia placuszków.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Banan (świeży) (120 g)
  • Komosa ryżowa biała (90 g)
  • Cytryna (40 g)
  • Mleko kokosowe (40 ml)
  • Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
  • Miód lipowy (24 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Kardamon – ziarno (2 g)
  • Soda oczyszczona (2 g)
  • Cynamon mielony (2 g)
  • Wanilia ekstrakt (2 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Miska, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Indyk curry z pieczoną marchewką

Piekarnik ustawiamy na 180 stopni. Marchewki obieramy, kroimy na połówki, posypujemy solą i układamy na blaszce (lub papierze do pieczenia). Polewamy je z wierzchu łyżeczką oleju kokosowego i wstawiamy do piekarnika. Indyka mieszamy z mąką,…

WIĘCEJ >

Twarożek z migdałów

Migdały wsypać do miski Zalać zimną wodą z kranu i zostawić do rana Następnie migdały odcedzić na sitku Przełożyć do kubeczka/wiaderka/miseczki Wycisnąć sok z cytryny i zalać nim migdały, dodać miód Zmiksować blenderem Spróbować i…

WIĘCEJ >

Jesienna sałatka z dynią

Rozgrzewamy piekarnik do 200°C Dynię kroimy na pół, wydrążamy łyżką nasiona Smarujemy dynię rozpuszczonym masłem ghee oraz doprawiamy solą i pieprzem Dynię pieczemy 40 minut do miękkości Miąższ upieczonej dyni kroimy w kostkę Do miski…

WIĘCEJ >

Nutella z awokado

Awokado obieramy, kroimy, pestkę wyrzucamy. Banana obieramy. Banana i awokado wrzucamy do naczynia, w którym będziemy miksować. Orzechy mielimy w młynku do kawy i wsypujemy do naczynia, w którym będziemy blendować. Dodajemy miód i olej…

WIĘCEJ >