fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Placuszki bananowe z komosy ryżowej

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca4816dbd-4f55-44d9-a0a5-fb2b980c6473
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Placuszki bananowe z komosy ryżowej

Przygotowanie

  • Komosę ryżową zalewamy wrzątkiem
  • Odstawiamy na 30 minut
  • Po tym czasie odcedzamy, przepłukujemy
  • Miksujemy wraz z mlekiem roślinnym oraz bananem na gładką masę
  • Wyciskamy 2 łyżki soku z cytryny
  • Do masy dodajemy przyprawy, sodę, sok z cytryny i miód
  • Miksujemy
  • Rozgrzewamy patelnię wraz z olejem kokosowym
  • Wylewamy ciasto na patelnię, tworząc malutkie placuszki
  • Smażymy do zarumienienia z dwóch stron
  • Możemy podać z musem owocowym

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można dopasować do swojego planu żywieniowego.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne placuszki – koniecznie je wypróbuj.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • ½ szklanki komosy ryżowej białej (90 g)
  • 1 banan (120 g)
  • 4 łyżki mleka kokosowego (40 ml)
  • ½ łyżeczki cynamonu w proszku (2 g)
  • ½ łyżeczki kardamonu (2 g)
  • ½ łyżeczki ekstraktu z wanilii (2 g)
  • ½ łyżeczki sody oczyszczonej (2,5 g)
  • ½ cytryny (40 g)
  • 1 łyżka miodu (25 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • 1 łyżka oleju kokosowego (25 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gulasz z serca wołowego, z warzywami

Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy. Umyte serce oczyszczamy z żyłek i innych niepotrzebnych elementów. Kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię. Smażymy mieszając, aż kawałki serca się zrumienią, a następnie odkładamy do osobnego naczynia, zostawiając…

WIĘCEJ >

Pulpeciki z sarny w warzywach

Pulpeciki Mięso mielmy w maszynce do mięsa na standardowym sitku Dodajemy jajko Lekko solimy, pieprzymy i dodajemy majeranek Dokładnie mieszamy Formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego Bulion/rosół wlewamy do garnka i doprowadzamy do wrzenia Na gorący…

WIĘCEJ >

Krem szparagowy

Szparagi obrać Obrane szparagi pokroić w małe kawałki (2 – 3 cm) Łupiny/obierki wrzucić do garnka, zalać bulionem, gotować 15 min Wyjąć łupiny szumówką i wyrzucić Wrzucić pokrojone szparagi Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę…

WIĘCEJ >

Szynka suszona z karkówki na sałacie rzymskiej

Szynkę kromy w cienkie plastry Na talerzu rozkładamy sałatę Kroimy w plastry lub półksiężyce ogórka Pomidora kroimy w cząstki Z cebuli kroimy 1-2 krążki Cebulę, pomidora i ogórka kładziemy na sałacie Polewamy sosem Obok lub na…

WIĘCEJ >