fbpx
logo
Szukaj
open close

Placuszki bananowe z komosy ryżowej

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca4816dbd-4f55-44d9-a0a5-fb2b980c6473
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Placuszki bananowe z komosy ryżowej

Przygotowanie

  • Komosę ryżową zalewamy wrzątkiem
  • Odstawiamy na 30 minut
  • Po tym czasie odcedzamy, przepłukujemy
  • Miksujemy wraz z mlekiem roślinnym oraz bananem na gładką masę
  • Wyciskamy 2 łyżki soku z cytryny
  • Do masy dodajemy przyprawy, sodę, sok z cytryny i miód
  • Miksujemy
  • Rozgrzewamy patelnię wraz z olejem kokosowym
  • Wylewamy ciasto na patelnię, tworząc malutkie placuszki
  • Smażymy do zarumienienia z dwóch stron
  • Możemy podać z musem owocowym

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia placuszków.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Banan (120 g)
  • Komosa ryżowa biała (90 g)
  • Cytryna (40 g)
  • Mleko kokosowe (40 ml)
  • Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
  • Miód lipowy (24 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Kardamon – ziarno (2 g)
  • Soda oczyszczona (2 g)
  • Cynamon mielony (2 g)
  • Wanilia – ekstrakt (2 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Miska, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Placuszki kasztanowo – bananowe

Wszystko miksujemy (oprócz oleju) Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy Wylewamy placki dowolnej wielkości Smażymy po kilka minut z każdej strony

WIĘCEJ >

Placuszki bananowo-gryczane

Wszystkie składniki miksujemy do uzyskania konsystencji gęstego ciasta naleśnikowego Smażymy na patelni nieprzywierającej

WIĘCEJ >

Plantanowe placki z karobem

Plantany obieramy ze skórki. Wszystkie składniki oprócz ostatniego wkładamy do blendera wysokoobrotowego i blendujemy. W masie zostaną nierozdrobnione kawałki plantana, ale to nie szkodzi. W cieście mają być widoczne drobinki plantana. Rozgrzewamy olej na patelni…

WIĘCEJ >