fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Placuszki bananowe z komosy ryżowej

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca4816dbd-4f55-44d9-a0a5-fb2b980c6473

Placuszki bananowe z komosy ryżowej

Przygotowanie

  • Komosę ryżową zalewamy wrzątkiem
  • Odstawiamy na 30 minut
  • Po tym czasie odcedzamy, przepłukujemy
  • Miksujemy wraz z mlekiem roślinnym oraz bananem na gładką masę
  • Wyciskamy 2 łyżki soku z cytryny
  • Do masy dodajemy przyprawy, sodę, sok z cytryny i miód
  • Miksujemy
  • Rozgrzewamy patelnię wraz z olejem kokosowym
  • Wylewamy ciasto na patelnię, tworząc malutkie placuszki
  • Smażymy do zarumienienia z dwóch stron
  • Możemy podać z musem owocowym

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można dopasować do swojego planu żywieniowego.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne placuszki – koniecznie je wypróbuj.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • ½ szklanki komosy ryżowej białej (90 g)
  • 1 banan (120 g)
  • 4 łyżki mleka kokosowego (40 ml)
  • ½ łyżeczki cynamonu w proszku (2 g)
  • ½ łyżeczki kardamonu (2 g)
  • ½ łyżeczki ekstraktu z wanilii (2 g)
  • ½ łyżeczki sody oczyszczonej (2,5 g)
  • ½ cytryny (40 g)
  • 1 łyżka miodu (25 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • 1 łyżka oleju kokosowego (25 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Grasica w sosie grzybowym z kaszą gryczaną i tartymi buraczkami

Grasica: Bierzemy garnek, do którego wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia Bierzemy miskę z zimną wodą Wrzucamy grasicę do wrzątku Mieszamy i na bardzo małym ogniu gotujemy 2 minuty Przekładamy sparzoną grasicę do miski z…

WIĘCEJ >

Goleń (pręga) wołowa z warzywami pieczona

Warzywa obieramy i kroimy w kostkę Pręgę z warzywami kładziemy w naczyniu żaroodpornym Solimy, pieprzymy, dodajemy liścia i ziela Mieszamy Przykrywamy pokrywką Wkładamy do piekarnika 170 st. C na 3 godziny Co godzinę otwieramy piekarnik,…

WIĘCEJ >

Naleśniki dyniowe

Miksujemy mleko z jajkami, stopniowo dodając mąkę. Dolewamy olej i puree z dyni oraz cukier albo sól (w zależności od farszu do naleśników). Naleśniki smażymy z obu stron bez użycia oleju do smażenia.

WIĘCEJ >

Szynka wieprzowa z wolnowaru na mixie sałat z sosem miodowo-musztardowym z gruszkami

Szynka: Karkówkę solimy i pieprzymy Wkładamy do pustego i suchego wolnowaru Przykrywamy pokrywką Ustawiamy wolnowar na 8 godzin na opcję low Wyłączamy wolnowar, czekamy aż trochę ostygnie i wkładamy misę z wolnowaru z mięsem do…

WIĘCEJ >