fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Bananowe kasztanki

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c85e5440d-1164-4801-9b7b-593bb5137ec0-1

Bananowe kasztanki

Przygotowanie

  • Wszystkie składniki blendujemy.
  • Przelewamy do foremek i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego aktualnego sposobu żywienia.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 100 g mąki kasztanowej
  • 2 dojrzałe banany (240 g)
  • 6 łyżek oleju kokosowego (150 g)
  • 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej (5 g)
  • 3 łyżki wody lub kawy (10 ml)

Potrzebny sprzęt

Blender, Foremka na muffiny, Piekarnik
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Krupnik gryczany

Marchew, pietruszkę i seler obrać i pokroić w paski lub kostkę Cebulę obrać i pokroić w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę Zasmażamy 2 min Dodajemy warzywa Zasmażamy 5 min Wlewamy rosół i zaczynamy…

WIĘCEJ >

Ciasto jaglane z truskawkami i kruszonką gryczaną

Włączamy piekarnik na 180 st. C Truskawki umyć i usunąć szypułki Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia Rozpuszczamy masło w małym garnuszku (ma się tylko rozpuścić a nie zagotować) Jajka wybijamy do kielicha blendera…

WIĘCEJ >

Kaszotto warzywno-imbirowe wegańskie

Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obieramy Kroimy obrane warzywa i seler w paski lub kostkę Imbir obieramy i kroimy w drobną kostkę Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Dodajemy wszystkie warzywa i imbir Podsmażamy 5 min Lekko…

WIĘCEJ >

Babeczki bakaliowe

Bakalie namaczamy gorącej wodzie. Mąkę mieszamy z wodą i rozpuszczonym olejem na jednolitą, rzadką masę. Napęczniałe bakalie wyciskamy pozbywając się nadmiaru wody i kroimy w drobną kostkę. Wrzucamy bakalię do masy i jeszcze raz mieszamy….

WIĘCEJ >