fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Placek kasztanowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf472b994-0afd-45f9-960b-6e36be160e2d-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Placek kasztanowy

Przygotowanie

  • Daktyle namaczamy w gorącej wodzie.
  • Jabłko kroimy w drobną kostkę.
  • Mąkę kasztanową mieszamy łyżką z wodą i płynnym olejem kokosowym.
  • Wyciskamy nadmiar wody z daktyli i również je kroimy.
  • Wrzucamy owoce do kasztanowej masy i mieszamy łyżką.
  • Gęste ciasto rozprowadzamy po formie do tarty.
  • Pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Mąka kasztanowa (200 g)
  • Woda (200 ml)
  • Jabłko (świeże) (180 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
  • Daktyl (45 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Forma na tartę - średnica 20 cm, Garnek, Miska, Nóż, Piekarnik, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gulasz warzywny

Warzywa myjemy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do garnka, doprawiamy i zalewamy pomidorami. Dolewamy tyle wody by przykryła warzywa, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy do miękkości (30-40 min.)

WIĘCEJ >

Mix sałat z kozim serem, łososiem, truskawkami i khaki

Sałaty kładziemy na talerz Kroimy/rozdzielamy łososia kładziemy na sałatę Z truskawek usuwamy szypułki i kroimy na pół lub ćwiartki dodajemy do sałaty Kaki obieramy, kroimy w cząstki i układamy na sałacie Polewamy sosem Na wierz kładziemy…

WIĘCEJ >

Karkówka faszerowana dzikiem z suszonymi grzybami z puree selerowo-gruszkowym z sosem jabłkowo-winnym

Karkówka faszerowana: Łopatkę z dzika mielimy w maszynce do mięsa na standardowym sitku Włączamy piekarnik na 180 stopni Dodajemy namoczone grzyby (wodę zostawiamy, możemy ją sobie użyć do jakiejś zupy, czy sosu) Lekko solimy i…

WIĘCEJ >

Śliwkowa kasza gryczana z daktylami i cynamonem

Kaszę przesypujemy do garnka Zalewamy mlekiem Podgrzewamy Dodajemy daktyle, kakao, cynamon, szczyptę soli Gotujemy na małym ogniu przez 20 min Od czasu do czasu mieszamy Gdy kasza zmięknie i wchłonie mleko wrzucamy śliwki Mieszamy i…

WIĘCEJ >