fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Placek kasztanowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf472b994-0afd-45f9-960b-6e36be160e2d-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Placek kasztanowy

Przygotowanie

  • Daktyle namaczamy w gorącej wodzie.
  • Jabłko kroimy w drobną kostkę.
  • Mąkę kasztanową mieszamy łyżką z wodą i płynnym olejem kokosowym.
  • Wyciskamy nadmiar wody z daktyli i również je kroimy.
  • Wrzucamy owoce do kasztanowej masy i mieszamy łyżką.
  • Gęste ciasto rozprowadzamy po formie do tarty.
  • Pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.

Rady dietetyka

1 kawałek ciasta to około 200-250 g.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 8
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 200 g mąki kasztanowej
  • 200 ml wody
  • 2 łyżki oleju kokosowego (50 g)
  • 1 garść daktyli (45 g)
  • 1 jabłko (180 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Forma na tartę - średnica 20 cm, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka z kurczaka i cukinii

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Czosnek wyciskamy przez praskę. Mięso z kurczaka kroimy w kostkę. Mięso podsmażamy na patelni i przekładamy do miski. Na tym samym oleju podsmażamy cebulę (do miękkości). Dodajemy cukinię i…

WIĘCEJ >

Zupa szparagowa

Szparagi obieramy, kroimy w małe kawałki i gotujemy łupiny w rosole przez 15 min Przecedzamy wywar Do gotowego wywaru dodajemy szparagi  Wyciskamy sok z cytryny Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i…

WIĘCEJ >

Sałatka ze szczypiorkiem

Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki, a paprykę i pomidora kroimy w kostkę W rondlu podgrzewamy na małym ogniu sok z cytryny z pastą kokosową Gdy pasta się rozpuści dodajemy szczyptę soli i oliwę z oliwek….

WIĘCEJ >

Pasta z zielonego groszku i pesto

Ugotowany groszek rozgniatamy widelcem, dodajemy pesto i mieszamy. Doprawiamy sokiem z cytryny, solą i delikatnie pieprzem.

WIĘCEJ >