fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Placek kasztanowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf472b994-0afd-45f9-960b-6e36be160e2d-1

Placek kasztanowy

Przygotowanie

  • Daktyle namaczamy w gorącej wodzie.
  • Jabłko kroimy w drobną kostkę.
  • Mąkę kasztanową mieszamy łyżką z wodą i płynnym olejem kokosowym.
  • Wyciskamy nadmiar wody z daktyli i również je kroimy.
  • Wrzucamy owoce do kasztanowej masy i mieszamy łyżką.
  • Gęste ciasto rozprowadzamy po formie do tarty.
  • Pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.

Rady dietetyka

1 kawałek ciasta to około 200-250 g.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 8
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 200 g mąki kasztanowej
  • 200 ml wody
  • 2 łyżki oleju kokosowego (50 g)
  • 1 garść daktyli (45 g)
  • 1 jabłko (180 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Forma na tartę - średnica 20 cm, Nóż, Piekarnik
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Tofurnik z karmelem daktylowym

Wszystkie daktyle do użycia w przepisie moczymy w gorącej wodzie przez kilka minut. Następnie wodę odlewamy, ale zostawiamy jeszcze do ewentualnego użytku. Daktyle blendujemy na gładką masę. Spód: Orzechy, płatki owsiane, kakao oraz jedną dużą…

WIĘCEJ >

Krem ziemniaczany z boczkiem

Ziemniaki obieramy, płuczemy, kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Boczek kroimy w paseczki/w zapałkę Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Przesmażamy boczek przez 2-3 min i wyjmujemy go łyżką cedzakową Na ten…

WIĘCEJ >

Gołąbki warzywne – wegańskie

Kapustę kładziemy na desce, wycinamy głąba i wkładamy do garnka z wrzątkiem Parzymy na małym ogniu około 30 min co jakiś czas wyjmując szumówką oddzielające się liście Marchew, pietruszkę i kalarepę obieramy i gotujemy 8…

WIĘCEJ >

Łosoś z grillowanym ananasem duszonym w mleku kokosowym i ryżem

Ananasa obrać, wyciąć ze środka każdego plastra zdrewniałe kółko, przekroić na pół Ryż ugotować we wrzącej osolonej wodzie do miękkości Rozgrzewamy patelnię z tłuszczem Kładziemy łososia na patelni Smażymy po 5 min z każdej strony…

WIĘCEJ >