Placek kasztanowy
Placek kasztanowy
Przygotowanie
- Daktyle namaczamy w gorącej wodzie.
- Jabłko kroimy w drobną kostkę.
- Mąkę kasztanową mieszamy łyżką z wodą i płynnym olejem kokosowym.
- Wyciskamy nadmiar wody z daktyli i również je kroimy.
- Wrzucamy owoce do kasztanowej masy i mieszamy łyżką.
- Gęste ciasto rozprowadzamy po formie do tarty.
- Pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Mąka kasztanowa (200 g)
- Woda (200 ml)
- Jabłko (świeże) (180 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
- Daktyl (45 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Sałatka z truskawkami, wędzonką i skwarkami
Sałatę drzemy palcami Truskawki myjemy, przekrajamy na połówki i kładziemy na sałacie Cebulę kroimy w krążki i kładziemy na sałacie Na górze układamy plastry szynki Polewamy sosem kolendrowym Posypujemy skwarkami
WIĘCEJ >Trufle kokosowo-czekoladowe
Wszystkie składniki miksujemy do uzyskania kleistej masy Formujemy kulki i obtaczamy w wybranej posypce
WIĘCEJ >Placki z cukinii z sosem pomidorowo-paprykowym
Placki z cukinii: Cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach do jakiejś miski Dodać jajko, trochę soli i pieprzu Rozmieszać rózgą Dodać łyżkę mąki kokosowej, zamieszać Dodać drugą łyżkę mąki kokosowej i zmieszać Rozgrzać patelnię…
WIĘCEJ >