fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Ciasto batatowo-kasztanowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cbef1307e-c521-47cb-9bd7-7f1d63107eda
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Ciasto batatowo-kasztanowe

Przygotowanie

  • Do dużej miski przesiewamy mąkę, dodajemy sodę oczyszczoną i przyprawy.
  • W osobnej misce mieszamy mleko olej i ocet.
  • Wlewamy do dużej miski i mieszamy, aż powstanie luźna masa, dodajemy startego na drobnych oczkach batata, wszystko przekładamy do wyłożonej papierem tortownicy (średnica 22 cm).
  • Pieczemy 40-50 min w 180 stopniach.
  • Ciasto ma konsystencje brownie.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 8
Trudność: Średni

Lista składników

  • Mąka kasztanowa (250 g)
  • Batat (230 g)
  • Mleko kokosowe (200 ml)
  • Olej kokosowy nierafinowany (100 g)
  • Cynamon mielony (8 g)
  • Soda oczyszczona (4 g)
  • Imbir suszony (3 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (3 ml)
  • Gałka muszkatołowa mielona (1 g)

Potrzebny sprzęt

Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik, Sitko, Tarka do jarzyn, Tortownica - średnica 22 cm

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Czekoladowa komosanka

Komosę ryżową gotujemy do miękkości Mieszamy co jakiś czas, tak by nie przywarła do dna W międzyczasie kroimy na kawałki banana i gruszkę oraz umieszczamy w misie blendera Dodajemy daktyle, kakao/karob, opcjonalnie masło i wszystko…

WIĘCEJ >

Zupa szczawiowa z jajem

Szczaw wypłukać i pokroić Cebulę obrać i pokroić w piórka lub połksiężyce W garnku rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy przez 2 min cebulę Dodajemy pokrojony szczaw Zalewamy rosołem Wyciskamy sok z cytryny do garnka Lekko solimy…

WIĘCEJ >

Pasta marchewkowa na słodko z chlebem gryczanym

Daktyle i figi moczymy w gorącej wodzie Pozostawiamy je na 30 minut Marchewki obieramy i gotujemy w małej ilości wody Ugotowane marchewki wyciągamy z wody Owoce odsączamy Łączymy marchewki z suszonymi owocami Migdały drobno siekamy…

WIĘCEJ >

Zupa imbirowo-szpinakowa z kurczakiem (na wywarze kostnym)

Kurczaka kroimy w paski lub w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Imbir obieramy i drobno kroimy/siekamy W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy kurczaka i zasmażamy 2 –3 min Dodajemy cebulę z czosnkiem…

WIĘCEJ >