fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Ciasto batatowo-kasztanowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cbef1307e-c521-47cb-9bd7-7f1d63107eda
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Ciasto batatowo-kasztanowe

Przygotowanie

  • Do dużej miski przesiewamy mąkę, dodajemy sodę oczyszczoną i przyprawy.
  • W osobnej misce mieszamy mleko olej i ocet.
  • Wlewamy do dużej miski i mieszamy, aż powstanie luźna masa, dodajemy startego na drobnych oczkach batata, wszystko przekładamy do wyłożonej papierem tortownicy (średnica 22 cm).
  • Pieczemy 40-50 min w 180 stopniach.
  • Ciasto ma konsystencje brownie.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 8
Trudność: Średni

Lista składników

  • Mąka kasztanowa (250 g)
  • Batat (230 g)
  • Mleko kokosowe (200 ml)
  • Olej kokosowy nierafinowany (100 g)
  • Cynamon mielony (8 g)
  • Soda oczyszczona (4 g)
  • Imbir suszony (3 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (3 ml)
  • Gałka muszkatołowa mielona (1 g)

Potrzebny sprzęt

Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik, Sitko, Tarka do jarzyn, Tortownica - średnica 22 cm

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Tarta daktylowo-kokosowa z malinami, jagodami i borówkami

Daktyle wkładamy do naczynia, w którym będziemy je blendować  Zalewamy wrzątkiem, tak, żeby je zakryło Przykrywamy pokrywką i czekamy z dwie minuty Następnie dolewamy olej kokosowy Miksujemy blenderem na jednolita masę Dodajemy wiórki kokosowe i…

WIĘCEJ >

Sałatka kalafiorowo – ziemniaczana

Ziemniaki obieramy, kroimy na ćwiartki Gotujemy w osolonej wodzie do miękkości (około 25 min) Kalafiora rozdzielamy na „róże” Wrzucamy kalafiora na wrzącą, osoloną wodę i gotujemy 8 min (bez przykrywania) Odcedzamy ziemniaki, odcedzamy kalafior Gdy…

WIĘCEJ >

Zupa szpinakowa z jajem

Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Wrzucamy cebulę i czosnek i zasmażamy 2-3 min Dodajemy szpinak, dusimy 5 min Lekko solimy i pieprzymy Trzemy na tarce gałkę muszkatołową, tak…

WIĘCEJ >

Zielona sałatka

Liście sałaty kroimy w paski, ogórka w cienkie plasterki, awokado w kostkę, natkę siekamy. Wszystkie składniki na sałatkę przekładamy do miski. Składniki sosu, oprócz koperku, blendujemy za pomocą blendera. Koperek siekamy nożem i dodaję do…

WIĘCEJ >