fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Ciasto batatowo-kasztanowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cbef1307e-c521-47cb-9bd7-7f1d63107eda

Ciasto batatowo-kasztanowe

Przygotowanie

  • Do dużej miski przesiewamy mąkę, dodajemy sodę oczyszczoną i przyprawy.
  • W osobnej misce mieszamy mleko olej i ocet.
  • Wlewamy do dużej miski i mieszamy, aż powstanie luźna masa, dodajemy startego na drobnych oczkach batata, wszystko przekładamy do wyłożonej papierem tortownicy (średnica 22 cm).
  • Pieczemy 40-50 min w 180 stopniach.
  • Ciasto ma konsystencje brownie.

Rady dietetyka

1 porcja ciasta to około 250-300 g.

Autor

Ajwendieta
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 8
Trudność: Średni

Lista składników

  • 250 g mąki kasztanowej 
  • 4 łyżki oleju kokosowego (100 g)
  • 200 ml mleka kokosowego
  • 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej (5 g)
  • 1 łyżeczka octu jabłkowego (3 g)
  • 1 batat (230 g)
  • 2 łyżeczki cynamonu (8 g)
  • 1 łyżeczka imbiru (4 g)
  • ½ łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej (2 g)

Potrzebny sprzęt

Miska, Papier do pieczenia, Piekarnik, Sitko, Tarka do jarzyn, Tortownica - średnica 22 cm
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zielony koktajl z rukolą

Wszystkie składniki zmiksować w blenderze

WIĘCEJ >

Omlet kokosowy z owocami

Owoce: Winogrono, jeśli jest duże kroimy na połówki, ostrzem nożyka możemy usunąć pestki Banana obieramy i kroimy w plastry Truskawki kroimy na połówki lub jeśli są duże na cztery części Gruszkę kroimy w kostkę Omlet:…

WIĘCEJ >

Maliny

Maliny umyć pod bieżącą wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła

WIĘCEJ >

Prażone tartaletki kokosowe z dyniowo-jabłkowym kremem

Zaczynamy od zrobienia PULPY DYNIOWEJ Dynię kroimy na pół, usuwamy miękki środek i pestki, resztę kroimy na kawałki, układamy na blaszce skórą do dołu i pieczemy w piekarniku w 180 stopniach przez około godzinę Następnie wyjmujemy…

WIĘCEJ >