logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Ciasto batatowo-kasztanowe

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-27

Ciasto batatowo-kasztanowe

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-27

Przygotowanie

  • Do dużej miski przesiewamy mąkę, dodajemy sodę oczyszczoną i przyprawy.
  • W osobnej misce mieszamy mleko olej i ocet.
  • Wlewamy do dużej miski i mieszamy, aż powstanie luźna masa, dodajemy startego na drobnych oczkach batata, wszystko przekładamy do wyłożonej papierem tortownicy (średnica 22 cm).
  • Pieczemy 40-50 min w 180 stopniach.
  • Ciasto ma konsystencje brownie.

Autor

Gość Ajwen
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 8
Trudność: Średni

Lista składników

  • 250 g mąki kasztanowej 
  • 100 g oleju kokosowego
  • 200 ml mleka kokosowego
  • 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczka octu jabłkowego
  • 1 batat
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 1 łyżeczka imbiru
  • ½ łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej

Potrzebny sprzęt

Miska, Papier do pieczenia, Piekarnik, Sitko, Tarka do jarzyn, Tortownica - średnica 22 cm
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Pierś nadziewana pistacjami z sosem selerowo – pistacjowym

Seler obieramy i kroimy w cienkie plastry Gruszkę obieramy, usuwamy gniazdo nasienne i ogonek i kroimy w plastry Z każdego (…)

WIĘCEJ >

Pasta jajeczna

Jajka wkładamy do garnka z gorącą wodą i dajemy łyżkę soli Gotujemy 10 min Odlewamy gorącą wodę i zalewamy jajka (…)

WIĘCEJ >

Jeżyny

Jeżyny umyć pod bieżącą wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła

WIĘCEJ >

Gulasz z indyka z puree selerowo – gruszkowym

Gulasz: Indyka pokroić w kostkę Marchew, pietruszkę obrać i pokroić w kostkę Cebulę i czosnek obrać i pokroić w paski (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl