logo
Szukaj
openclose
logo
Szukaj
Szukaj

Ciasto batatowo-kasztanowe

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-27

Ciasto batatowo-kasztanowe

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-27

Przygotowanie

  • Do dużej miski przesiewamy mąkę, dodajemy sodę oczyszczoną i przyprawy.
  • W osobnej misce mieszamy mleko olej i ocet.
  • Wlewamy do dużej miski i mieszamy, aż powstanie luźna masa, dodajemy startego na drobnych oczkach batata, wszystko przekładamy do wyłożonej papierem tortownicy (średnica 22 cm).
  • Pieczemy 40-50 min w 180 stopniach.
  • Ciasto ma konsystencje brownie.

Autor

Gość Ajwen
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 8
Trudność: Średni

Lista składników

  • 250 g mąki kasztanowej 
  • 100 g oleju kokosowego
  • 200 ml mleka kokosowego
  • 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczka octu jabłkowego
  • 1 batat
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 1 łyżeczka imbiru
  • ½ łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej

Potrzebny sprzęt

Miska, Papier do pieczenia, Piekarnik, Sitko, Tarka do jarzyn, Tortownica - średnica 22 cm
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Smoothie ze świeżym szpinakiem

Szpinak i wszystkie owoce dokładnie myjemy. Mango/melona obieramy ze skóry i kroimy na kawałki. Ze szpinaku odcinamy korzeń i łodygi. (…)

WIĘCEJ >

Koktajl (shake) z awokado i pomarańczy

Z awokado usuwamy pestkę i łyżeczką wydrążamy miąższ (można też obrać i pokroić) Pomarańcze obieramy ze skóry Wrzucamy do blendera (…)

WIĘCEJ >

Burgery gryczane

Kaszę zalewamy na noc wodą Na drugi dzień gotujemy ją do miękkości i wchłonięcia całej wody Doprawiamy dowolnymi przyprawami Odstawiamy (…)

WIĘCEJ >

Zupa szczawiowa z jajem (wegetariańska)

Szczaw wypłukać i pokroić Cebulę obrać i pokroić w piórka lub połksiężyce W garnku rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy przez 2 (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl