fbpx
logo
Szukaj
open close

Biszkoptowy pudding z borówką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c99858dc6-7d03-4187-93a8-92002f58a0cd
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Biszkoptowy pudding z borówką

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Naczynie żaroodporne lekko smarujemy tłuszczem
  • Do miski wkładamy tłuszcz i ucieramy z tłuszczem
  • Wybijamy jajo, ucieramy, po czym dodajemy połowę śmietany, proszek do pieczenia oraz połowę mąki i dokładnie mieszamy
  • Dodajemy pozostałą mąkę oraz śmietanę i całość ucieramy na gładką masę
  • Dodajemy owoce i lekko mieszamy
  • Masę przenosimy do formy i pieczemy przez ok. 50-55 minut
  • Po tym czasie odstawiamy ciasto do ostygnięcia
  • Do rondla wlewamy sok z cytryny, dodajemy cukier puder i podgrzewamy
  • Dolewamy wodę i mieszamy składniki na gładką masę
  • Masę doprowadzamy do wrzenia, następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 2 minuty, aby sos zgęstniał
  • Sosem polewamy ciepły pudding i podajemy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia puddingów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 8
Trudność: Średni

Lista składników

  • Woda (250 ml)
  • Cukier trzcinowy (200 g)
  • Śmietana 18% (200 g)
  • Mąka orkiszowa (200 g)
  • Borówka mrożona (200 g)
  • Masło klarowane ghee (100 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Cukier puder (trzcinowy) (50 g)
  • Sok z cytryny (bio) (12 ml)
  • Proszek do pieczenia (6 g)

Potrzebny sprzęt

Forma do pieczenia, Miska, Naczynie żaroodporne, Piekarnik, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Ciasteczka z trzema serami

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Ser (parmezan i żółty) ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Ser (kozi) kruszymy do miski z pozostałymi serami Zieleninę drobno siekamy Blachę wykładamy papierem do pieczenia Do…

WIĘCEJ >

Boeuf Strogonow w cieście

Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki Czosnek obieramy i drobno siekamy Pieczarki kroimy w plasterki Do miski wsypujemy mąki oraz przyprawy (sól i pieprz) i mieszamy Mięso kroimy w kostkę, przenosimy do miski z…

WIĘCEJ >

Koktajl (shake) z mango i żółtek

Mango obieramy ze skóry, kroimy w kawałki i wrzucamy do blendera Dodajemy żółtka Wyciskamy sok z cytryny Dolewamy wodę kokosowa Miksujemy 15 sekund

WIĘCEJ >

Pieczarki duszone z pietruszką, czosnkiem i pomidorową passatą

Pieczarki dokładnie oczyszczamy Natkę pietruszki targamy na części Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmażamy przez ok. 1 minutę Dodajemy pieczarki i podsmażamy przez ok. 10 minut Dodajemy natkę pietruszki, passatę…

WIĘCEJ >