fbpx
logo
Szukaj
open close

Pudding pomarańczowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c455e26f5-2d71-4fce-86c3-2cc47a42c1e7
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Pudding pomarańczowy

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 170 st. C
  • Kokilki lekko smarujemy tłuszczem
  • Z pomarańczy ścieramy skórkę, po czym rozkrajamy owoc na pół i z jednej połówki wyciskamy łyżkę soku, z drugiej połówki usuwamy skórkę oraz włókna i kroimy na plasterki
  • Sok pomarańczowy łączymy z syropem i wlewamy mieszaninę do kokilek
  • Na dnie każdej kokilki kładziemy plaster pomarańczy
  • Tłuszcz z cukrem miksujemy na gładką i puszystą masę
  • Stopniowo wybijamy jaja i po każdym dokładnie miksujemy
  • Następnie dosypujemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia, lekko mieszamy, po czym dodajemy skórkę z pomarańczy i dolewamy mleko
  • Masę nakładamy do kokilek i przykrywamy kokilki folią
  • Kokilki kładziemy na blasze do pieczenia i nalewamy tyle wody, aby sięgała do połowy wysokości kokilek
  • Blachę przykrywamy folią i pieczemy przez ok. 40 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia puddingów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny, powyżej 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Mleko kokosowe (250 ml)
  • Czekolada gorzka (bez mleka) (50 g)
  • Chia – nasiona (30 g)
  • Borówka (30 g)
  • Płatki migdałowe (20 g)
  • Cukier waniliowy (trzcinowy) (10 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Folia spożywcza, Lodówka, Mikrofalówka, Mikser, Miska, Nóż, Piekarnik, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Kurczak z grilla po meksykańsku

Chili kroimy wzdłuż na pół Mięso kroimy poziomo na pół, tworząc cieńsze kawałki Do rondla wlewamy sok z pomarańczy i sos sojowy, dodajemy cukier, chili oraz przyprawy (paprykę) i zagotowujemy Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy…

WIĘCEJ >

Miodowo – musztardowy tatar z łososia

Łososia drobno kroimy/siekamy nożem (można zmielić, ale lepiej się trochę nożem pobawić) Posiekanego łososia przekładamy do miseczki  Dodajemy miód, musztardę, sól, pieprz  Mieszamy  Formujemy kulkę, kładziemy na talerz  Ogórka kroimy w drobną kostkę  Cebulę obieramy…

WIĘCEJ >

Zielone smoothie na trawienie

Wszystkie składniki miksujemy na gładko

WIĘCEJ >

Mus z owoców tropikalnych

Wiórki kokosowe prażymy na suchej patelni przez ok. 2-3 minuty Mango obieramy i kroimy na kawałki (pestkę usuwamy) Banana obieramy i kroimy na kawałki Owoce wrzucamy do blendera i blendujemy na gładką masę Następnie przenosimy…

WIĘCEJ >