fbpx
logo
Szukaj
open close

Pudding pomarańczowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c455e26f5-2d71-4fce-86c3-2cc47a42c1e7
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Pudding pomarańczowy

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 170 st. C
  • Kokilki lekko smarujemy tłuszczem
  • Z pomarańczy ścieramy skórkę, po czym rozkrajamy owoc na pół i z jednej połówki wyciskamy łyżkę soku, z drugiej połówki usuwamy skórkę oraz włókna i kroimy na plasterki
  • Sok pomarańczowy łączymy z syropem i wlewamy mieszaninę do kokilek
  • Na dnie każdej kokilki kładziemy plaster pomarańczy
  • Tłuszcz z cukrem miksujemy na gładką i puszystą masę
  • Stopniowo wybijamy jaja i po każdym dokładnie miksujemy
  • Następnie dosypujemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia, lekko mieszamy, po czym dodajemy skórkę z pomarańczy i dolewamy mleko
  • Masę nakładamy do kokilek i przykrywamy kokilki folią
  • Kokilki kładziemy na blasze do pieczenia i nalewamy tyle wody, aby sięgała do połowy wysokości kokilek
  • Blachę przykrywamy folią i pieczemy przez ok. 40 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia puddingów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny, powyżej 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Mleko kokosowe (250 ml)
  • Czekolada gorzka (bez mleka) (50 g)
  • Chia – nasiona (30 g)
  • Borówka (30 g)
  • Płatki migdałowe (20 g)
  • Cukier waniliowy (trzcinowy) (10 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Folia spożywcza, Lodówka, Mikrofalówka, Mikser, Miska, Nóż, Piekarnik, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Sałatka z wędzonym łososiem, granatem i awokado

Łososia rozdrobnić rękami na małe kawałki, albo pokroić nożem Sałatę poszarpać/porwać rękami Pomidor umyć i pokroić jak kto umie/lubi Paprykę pokroić w kostkę Awokado przekroić na pół i łyżeczką wydłubywać z jednej połówki małe kawałeczki Rzodkiewki umyć…

WIĘCEJ >

Minipizze z mozzarellą i bazylią

Do miski wsypujemy cukier i drożdże, wlewamy ciepłą wodę (1/6 ilości) i szybko mieszamy Następnie przykrywamy miskę folią i odstawiamy na ok. 10 minut, aby utworzyła się piana Do osobnej miski wsypujemy mąkę i przyprawy…

WIĘCEJ >

Kanapki z warzywami, mozzarellą i wędzonym łososiem

Ogórka obieramy i kroimy w plastry Awokado obieramy i kroimy w paski Mozzarellę kroimy w plastry Kromki smarujemy tłuszczem, układamy na nich wszystkie warzywa oraz łososia i posypujemy przyprawami

WIĘCEJ >

Kanapka dziecięca – kotek z szynką

Z sera wycinamy kółko i małe trójkąciki Z szynki wycinamy półokrąg, a z niego pasek na kształt ogonka Salami kroimy w paski na kształt kocich wąsów Oliwkę kroimy na pół i wycinamy z niej mały…

WIĘCEJ >