fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pudding ryżowy z cynamonem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ced539a6a-3a12-4ea1-9593-92d14bcb9a7b
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Pudding ryżowy z cynamonem

Przygotowanie

  • W garnku roztapiamy tłuszcz
  • Dolewamy mleko, dodajemy tłuszcz, sól oraz cynamon mielony, mieszamy i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 40 minut (bez pokrywki), co jakiś czas mieszając drewnianą łyżką
  • Dodajemy cukier i mieszamy do momentu, aż się rozpuści
  • Gotowy pudding nakładamy do misek (lub szklanek), posypujemy cynamonem i dekorujemy laską cynamonu

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia puddingów.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Mleko kokosowe (1000 ml)
  • Ryż basmati (100 g)
  • Masło (30 g)
  • Cukier trzcinowy (30 g)
  • Cynamon – laska (3 g)
  • Cynamon mielony (1 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Łyżka drewniana

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pieczone ziemniaki z pesto

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Ziemniaki dokładnie szorujemy, osuszamy i nakłuwamy w kilku miejscach widelcem Przygotowujemy kawałki papieru do pieczenia i folii aluminiowej (tyle kawałków ile mamy ziemniaków) Ziemniaki smarujemy tłuszczem Na folię…

WIĘCEJ >

Frankfurterki wieprzowe

Frankfurterki parzymy we wrzącej wodzie przez ok. 5 minut

WIĘCEJ >

Pulpety z sarny w sosie warzywnym z sałatką

Sarnę kroimy z mniejsze kawałki i mielimy w maszynce do mięsa na średnich oczkach Marchew i pietruszkę obieramy i przekrawamy na połowy Połowę marchwi i pietruszki kroimy w cienkie paski lub kostkę Mielimy też obraną…

WIĘCEJ >

Dip z ciecierzycy z ziołami

Ciecierzycę odsączamy z zalewy, przenosimy na sitko i płuczemy pod bieżącą wodą W garnku zagotowujemy wodę Do wrzącej wody wrzucamy ciecierzycę i gotujemy przez ok. 10 minut (do miękkości) Następnie ciecierzycę odcedzamy i odstawiamy do…

WIĘCEJ >