Kasza gryczana z warzywami i imbirem
					Kasza gryczana z warzywami i imbirem
Przygotowanie
- Kaszę płuczemy i wrzucamy do garnka, w którym będzie litr lekko osolonego wrzątku
 - Gotujemy około 15 min, odcedzamy na sicie (czas gotowania zależy od tego jak bardzo twardą kaszę lubicie)
 - Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w półksiężyce
 - Cukinię kroimy w kostkę
 - Marchew i pietruszkę obieramy, kroimy w paseczki lub trzemy na tarce na grubych oczkach
 - Na patelni lub w garnku rozgrzewamy tłuszcz
 - Wrzucamy cebulę z czosnkiem, podsmażamy 2 min
 - Dodajemy marchew i pietruszkę
 - Przykrywamy pokrywką i dusimy 3 min
 - Lekko solimy i pieprzymy
 - Dodajemy cukinię
 - Dodajemy rozmaryn
 - Podgrzewamy 2 min
 - Dodajemy ugotowaną kaszę, mieszamy
 - Posypujemy pietruszką
 
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia kaszy gryczanej.
Autor
Lista składników
- Cukinia zielona (150 g)
 - Kasza gryczana niepalona (150 g)
 - Pietruszka korzeń (80 g)
 - Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
 - Cebula (50 g)
 - Marchew (45 g)
 - Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
 - Czosnek (5 g)
 - Sól kłodawska (2.5 g)
 - Rozmaryn suszony (1 g)
 - Pieprz czarny (0.5 g)
 
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.











					
					
