fbpx
logo
Szukaj
open close

Kaszotto gryczane z wędzonym boczkiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c43a8e95b-4215-4de1-aac5-3d2db27aadb0-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kaszotto gryczane z wędzonym boczkiem

Przygotowanie

  • Boczek kroimy w kostkę
  • Pieczarki kroimy w plastry
  • Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy grzyby, podsmażamy 4 min
  • Dodajemy pokrojony boczek
  • Dodajemy cebulę z czosnkiem
  • Podsmażamy 5 min
  • Kaszę płuczemy na sicie pod bieżącą zimną wodą
  • Odcedzamy
  • Odcedzoną kaszę wrzucamy do garnka w wrzącą wodą (1 litr)
  • Gotujemy około 10 min aż kasza będzie lekko miękka, ale jeszcze nie do końca
  • Przecedzamy przez sito i dodajemy kaszę do garnka z grzybami
  • Zalewamy bulionem
  • Gotujemy 5 min
  • Wyłączamy palnik
  • Dodajemy posiekaną pietruszkę
  • Próbujemy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj w podpięte, powiązane przepisy – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia kaszotto.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 2
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Bulion mięsny (125 ml)
  • Cebula (105 g)
  • Kasza gryczana niepalona (100 g)
  • Pieczarka (świeża) (100 g)
  • Boczek wieprzowy wędzony (100 g)
  • Smalec z gęsi (24 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (10 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Garnek - mały, Nóż, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Kaszotto grzybowe

Kaszę gryczaną płuczemy pod bieżącą wodą Wrzucamy wypłukaną kaszę na wrzącą osoloną wodę (1 litr) Gotujemy na półtwardo, czyli jakieś (…)

WIĘCEJ >

Kaszotto warzywno-imbirowe wegańskie

Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obieramy Kroimy obrane warzywa i seler w paski lub kostkę Imbir obieramy i kroimy w (…)

WIĘCEJ >