fbpx
logo
Szukaj
open close

Kaszotto gryczane z wędzonym boczkiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c43a8e95b-4215-4de1-aac5-3d2db27aadb0-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kaszotto gryczane z wędzonym boczkiem

Przygotowanie

  • Boczek kroimy w kostkę
  • Pieczarki kroimy w plastry
  • Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy grzyby, podsmażamy 4 min
  • Dodajemy pokrojony boczek
  • Dodajemy cebulę z czosnkiem
  • Podsmażamy 5 min
  • Kaszę płuczemy na sicie pod bieżącą zimną wodą
  • Odcedzamy
  • Odcedzoną kaszę wrzucamy do garnka w wrzącą wodą (1 litr)
  • Gotujemy około 10 min aż kasza będzie lekko miękka, ale jeszcze nie do końca
  • Przecedzamy przez sito i dodajemy kaszę do garnka z grzybami
  • Zalewamy bulionem
  • Gotujemy 5 min
  • Wyłączamy palnik
  • Dodajemy posiekaną pietruszkę
  • Próbujemy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj w podpięte, powiązane przepisy – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia kaszotto.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 2
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Bulion mięsny (125 ml)
  • Cebula (105 g)
  • Kasza gryczana niepalona (100 g)
  • Pieczarka (świeża) (100 g)
  • Boczek wieprzowy wędzony (100 g)
  • Smalec z gęsi (24 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (10 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Garnek - mały, Nóż, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Sałatka z owoców sezonowych – lato

Wszystkie owoce umyć Z moreli usunąć pestkę, pokroić kostkę Truskawki pokroić na połówki lub na ćwiartki Wymieszać wszystkie owoce

WIĘCEJ >

Szparagi w szynce parmeńskiej

Szparagi płuczemy i odłamujemy sztywne końce. Szparagi pękną same we właściwym miejscu, jeśli zegniemy je w dolnej części. Twarde końcówki wyrzucamy. Szynkę parmeńską kroimy wzdłuż w plastry o szerokości około 4 cm. Każdego szparaga owijamy…

WIĘCEJ >

Cukiniowo – bazyliowy omlet

Cebulę, czosnek i bazylię drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim cebulę z czosnkiem. Zanim cebula się zeszkli, obieraczką do warzyw lub obieraczką do makaronu warzywnego, tworzymy cukiniowe paski, które dorzucamy na…

WIĘCEJ >

Kurczak w sosie miodowo-musztardowym na makaronie z cukinii

Pierś drobiową kroimy na kilka pasków Cebulę kroimy w piórka Rozgrzewamy dużą patelnię z łyżką tłuszczu Smażymy kawałki kurczaka z każdej strony po 2 minuty Dodajemy pokrojoną cebulę Zasmażamy 2 min Dodajemy rosół, musztardę, miód…

WIĘCEJ >