fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kaszotto grzybowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz1-4-6
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Kaszotto grzybowe

Przygotowanie

  • Kaszę gryczaną płuczemy pod bieżącą wodą
  • Wrzucamy wypłukaną kaszę na wrzącą osoloną wodę (1 litr)
  • Gotujemy na półtwardo, czyli jakieś 10 min
  • Cedzimy na sicie
  • Grzyby oczyszczamy lub rozmrażamy i kroimy w kawałki, takie, żeby łatwo było na widelec wziąć
  • Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę
  • W rondlu, lub dużej patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Dodajemy grzyby
  • Zasmażamy 3-4 min
  • Dodajemy cebulę z czosnkiem
  • Zasmażamy 2-3 min
  • Wlewamy wino
  • Dusimy 3-4 min
  • Dodajemy kaszę
  • Solimy i pieprzymy
  • Zasmażamy 2-3 min, cały czas mieszając
  • Nakładamy na talerz i dopiero wtedy posypujemy pietruszką

Uwagi

Koniecznie zajrzyj w podpięte, powiązane przepisy – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia kaszotto.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Borowik (świeży) (120 g)
  • Cebula (świeża) (105 g)
  • Kasza gryczana niepalona (100 g)
  • Wino białe wytrawne (50 ml)
  • Smalec z wieprza (24 g)
  • Natka pietruszki (świeża) (12 g)
  • Czosnek (świeży) (10 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Patelnia, Sitko, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałata z truskawkami, czereśniami i kurczakiem i migdałami

Mięso lekko solimy i pieprzymy  Rozgrzewamy na patelni tłuszcz Smażymy mięso po 3-4 minuty z każdej strony Sałatę drzemy w palcach i układamy na talerzu Dodajemy wydrylowane czereśnie lub wiśnie Dodajemy truskawki i przecięte na…

WIĘCEJ >

Smoothie zielone z żółtkami

Wszystkie składniki miksujemy

WIĘCEJ >

Gofry śniadaniowe

Wszystkie składniki mieszamy rózgą (masło musimy lekko podgrzać, aby było płynne). Do rozgrzanej gofrowincy wlewamy równomiernie ciasto i pieczemy do zarumienienia (ok. 5 minut). Podajemy z ulubionymi dodatkami (np. z plastrami pokrojonego pomidora).

WIĘCEJ >

Omlet po japońsku

Wszystkie składniki mieszamy razem, a na patelni rozgrzewamy masło. Wylewamy około ⅓ masy jajecznej na patelnię. Gdy jajko się zetnie, zawijamy pierwszą warstwę jak naleśnika, tak, aby znajdowała się na brzegu patelni. Drugą warstwę jajka…

WIĘCEJ >