fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kaszotto grzybowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz1-4-6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kaszotto grzybowe

Przygotowanie

  • Kaszę gryczaną płuczemy pod bieżącą wodą
  • Wrzucamy wypłukaną kaszę na wrzącą osoloną wodę (1 litr)
  • Gotujemy na półtwardo, czyli jakieś 10 min
  • Cedzimy na sicie
  • Grzyby oczyszczamy lub rozmrażamy i kroimy w kawałki, takie, żeby łatwo było na widelec wziąć
  • Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę
  • W rondlu, lub dużej patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Dodajemy grzyby
  • Zasmażamy 3-4 min
  • Dodajemy cebulę z czosnkiem
  • Zasmażamy 2-3 min
  • Wlewamy wino
  • Dusimy 3-4 min
  • Dodajemy kaszę
  • Solimy i pieprzymy
  • Zasmażamy 2-3 min, cały czas mieszając
  • Nakładamy na talerz i dopiero wtedy posypujemy pietruszką

Uwagi

Koniecznie zajrzyj w podpięte, powiązane przepisy – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia kaszotto.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Borowik (świeży) (120 g)
  • Cebula (świeża) (105 g)
  • Kasza gryczana niepalona (100 g)
  • Wino białe wytrawne (50 ml)
  • Smalec z wieprza (24 g)
  • Natka pietruszki (świeża) (12 g)
  • Czosnek (świeży) (10 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Patelnia, Sitko, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Szpinak z pomidorami, z rzodkiewką i z fetą

Płuczemy, wysuszamy szpinak i przenosimy go do miski Dodajemy rzodkiewki pokrojone w ćwiartki, oliwki i pokrojone w kawałki pomidory Fetę kruszymy w kawałki i dodajemy do sałatki Wlewamy sok z cytryny, ocet balsamiczny i oliwę…

WIĘCEJ >

Ryba z warzywami

Oczyszczoną rybę skrapiamy sokiem z cytryny, przyprawiamy solą i pieprzem, smażymy na patelni grillowej kilka minut. Cukinię oczyszczamy, czosnek drobno siekamy. Warzywa delikatnie podsmażamy na rozgrzanej patelni, dodając kolejno czosnek, cukinię, przyprawiamy solą i pieprzem….

WIĘCEJ >

Zupa z dorsza z morskim spaghetti

Makaron morski kładziemy na sicie i płuczemy pod bieżącą zimną wodą Rybę kroimy w kostkę Dynię obieramy, usuwamy pestki i kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Marchew i pietruszkę obieramy,…

WIĘCEJ >

Zimne nóżki

Golonkę i nóżki wkładamy do dużego garnka, zalewamy zimną wodą, płuczemy z krwi, płynu Wylewamy wodę i powtarzamy kilka razy aż woda przestanie się zabarwiać Lekko solimy i pieprzymy wodę i zaczynamy gotować Co jakiś…

WIĘCEJ >