fbpx
logo
Szukaj
open close

Kaszotto grzybowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz1-4-6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kaszotto grzybowe

Przygotowanie

  • Kaszę gryczaną płuczemy pod bieżącą wodą
  • Wrzucamy wypłukaną kaszę na wrzącą osoloną wodę (1 litr)
  • Gotujemy na półtwardo, czyli jakieś 10 min
  • Cedzimy na sicie
  • Grzyby oczyszczamy lub rozmrażamy i kroimy w kawałki, takie, żeby łatwo było na widelec wziąć
  • Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę
  • W rondlu, lub dużej patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Dodajemy grzyby
  • Zasmażamy 3-4 min
  • Dodajemy cebulę z czosnkiem
  • Zasmażamy 2-3 min
  • Wlewamy wino
  • Dusimy 3-4 min
  • Dodajemy kaszę
  • Solimy i pieprzymy
  • Zasmażamy 2-3 min, cały czas mieszając
  • Nakładamy na talerz i dopiero wtedy posypujemy pietruszką

Uwagi

Koniecznie zajrzyj w podpięte, powiązane przepisy – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia kaszotto.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Borowik (świeży) (120 g)
  • Cebula (105 g)
  • Kasza gryczana niepalona (100 g)
  • Wino białe wytrawne (50 ml)
  • Smalec wieprzowy (24 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (12 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Patelnia, Sitko, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Kaszotto warzywno-imbirowe wegańskie

Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obieramy Kroimy obrane warzywa i seler w paski lub kostkę Imbir obieramy i kroimy w (…)

WIĘCEJ >

Kaszotto gryczane z wędzonym boczkiem

Boczek kroimy w kostkę Pieczarki kroimy w plastry Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz (…)

WIĘCEJ >