fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kaszotto warzywno-imbirowe wegańskie

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz19-4-6

Kaszotto warzywno-imbirowe wegańskie

Przygotowanie

  • Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obieramy
  • Kroimy obrane warzywa i seler w paski lub kostkę
  • Imbir obieramy i kroimy w drobną kostkę
  • Rozgrzewamy w garnku tłuszcz
  • Dodajemy wszystkie warzywa i imbir
  • Podsmażamy 5 min
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Dodajemy kaszę
  • Zmniejszamy ogień i podgrzewamy 2-3 min

Rady dietetyka

Nie dodawaj czosnku jeśli Ci szkodzi lub jeśli go nie lubisz. Olej kokosowy możesz zastąpić oliwą.

Uwagi

Propozycje kaszotto znajdziesz w podpiętych, powiązanych przepisach. Sprawdź w nich składniki, czy odpowiadają Twojej diecie.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 60 g kaszy gryczanej niepalonej
  • ½ marchewki (30 g)
  • ½ pietruszki (40 g)
  • 1 łodyga selera naciowego (45 g)
  • ½ cebuli (50 g)
  • 1 cm świeżego imbiru
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
  • 2 łyżki oleju kokosowego (50 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Garnek
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka jarzynowa z sosem vinaigrette z awokado

Składniki na sałatkę kroimy w drobną kostkę – marchew, pietruszkę, seler, jabłko, ogórka kiszonego, rzodkiewki, kalarepę i 1/2 awokado. Robimy sos vinaigrette. Blendujemy oliwę, 1/2 awokado, wodę, sok z cytryny, ocet jabłkowy i sól. Zblendowanym…

WIĘCEJ >

Zupa imbirowo-szpinakowa z kurczakiem (na wywarze kostnym)

Kurczaka kroimy w paski lub w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Imbir obieramy i drobno kroimy/siekamy W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy kurczaka i zasmażamy 2 –3 min Dodajemy cebulę z czosnkiem…

WIĘCEJ >

Szparagi duszone z pulpetami wieprzowymi w sosie kokosowym

Szparagi obieramy, gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie z wrzuconą połówką cytryny, przez 6 min Mięso kroimy z mniejsze kawałki i mielimy w maszynce do mięsa na średnich oczkach Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy na…

WIĘCEJ >

Ślliwki

Śliwki myjemy, wydrążamy pestki

WIĘCEJ >