logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kaszotto warzywno-imbirowe wegańskie

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz19-4-5

Kaszotto warzywno-imbirowe wegańskie

Przygotowanie

  • Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obieramy
  • Kroimy obrane warzywa i seler w paski lub kostkę
  • Imbir obieramy i kroimy w drobną kostkę
  • Rozgrzewamy w garnku tłuszcz
  • Dodajemy wszystkie warzywa i imbir
  • Podsmażamy 5 min
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Dodajemy kaszę
  • Zmniejszamy ogień i podgrzewamy 2-3 min

Rady dietetyka

Jeśli szkodzi Ci lub nie lubisz czosnku nie dodawaj go.

Autor

Gość Ajwen
Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 150 g ugotowanej białej kaszy gryczanej
  • ½ marchewki
  • ½ pietruszki
  • 1 łodyga selera naciowego
  • ½ cebuli
  • 1 cm imbiru
  • sól, pieprz
  • 1 ząbek czosnek
  • 1-2 łyżki oleju kokosowego

Potrzebny sprzęt

Garnek
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Mini kebab wieprzowy z szaszłykami warzywnymi

Mini kebab:·         Mięso włożyć do miski Dodać sól, pieprz i tymianek Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę i dodać (…)

WIĘCEJ >

Karkówka z jabłkami karmelizowanymi z kaszą jaglaną zasmażaną z boczkiem

Karkówkę rozbijamy tłuczkiem do mięsa (a najlepiej sztekerem) Lekko solimy i pieprzymy Kaszę jaglaną gotujemy we wrzącej osolonej wodzie i odcedzamy (…)

WIĘCEJ >

Bakłażany faszerowane piersią z kurczaka

Włączamy piekarnik na opcję grzania z góry i dołu, 180 C. Pierś z kurczaka kroimy w drobną kostkę, mieszamy w (…)

WIĘCEJ >

Ryż z owocami duszonymi na oleju kokosowym

Owoce kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy olej Podsmażamy owoce 3-4 min Dodajemy ryż Lekko solimy

WIĘCEJ >

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl