fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kaszotto warzywno-imbirowe wegańskie

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz19-4-6
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Kaszotto warzywno-imbirowe wegańskie

Przygotowanie

  • Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obieramy
  • Kroimy obrane warzywa i seler w paski lub kostkę
  • Imbir obieramy i kroimy w drobną kostkę
  • Rozgrzewamy w garnku tłuszcz
  • Dodajemy wszystkie warzywa i imbir
  • Podsmażamy 5 min
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Dodajemy kaszę
  • Zmniejszamy ogień i podgrzewamy 2-3 min

Uwagi

Koniecznie zajrzyj w podpięte, powiązane przepisy.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kasza gryczana niepalona (60 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
  • Cebula (świeża) (50 g)
  • Marchew (świeża) (45 g)
  • Seler nać (45 g)
  • Pietruszka korzeń (40 g)
  • Czosnek (świeży) (5 g)
  • Imbir (świeży) (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Garnek - mały, Nóż, Obieraczka do warzyw, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Warzywna misa Buddy

Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni Kalafior dzielimy na różyczki i polewamy roztopionym olejem kokosowym Doprawiamy solą, czosnkiem, kurkumą i mieszamy Batata możemy umyć i piec w skórce lub obrać i pokroić na mniejsze kawałki Batata…

WIĘCEJ >

Bezglutenowe tortille

Wszystkie składniki mieszamy trzepaczką na jednolitą masę. Na patelni rozgrzewamy masło, a po chwili wlewamy połowę masy naleśnikowej i smażymy z dwóch stron. Czynność powtarzamy z resztą masy. Nasze tortille możemy wypełnić np. meksykańską salsą.

WIĘCEJ >

Tofurnik z karmelem daktylowym

Wszystkie daktyle do użycia w przepisie moczymy w gorącej wodzie przez kilka minut. Następnie wodę odlewamy, ale zostawiamy jeszcze do ewentualnego użytku. Daktyle blendujemy na gładką masę. Spód: Orzechy, płatki owsiane, kakao oraz jedną dużą…

WIĘCEJ >

Mięsna kostka „rubika”

Salceson, szynkę i marchew kroimy w kostkę około 1 cm Układamy na zmianę, żeby otrzymać „kostkę Rubika” Na talerzu obok kostki kładziemy roszponkę i rukolę Dodajemy pomidorki przekrojone na połówki Polewamy sosem 

WIĘCEJ >