fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kaszotto warzywno-imbirowe wegańskie

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz19-4-6
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Kaszotto warzywno-imbirowe wegańskie

Przygotowanie

  • Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obieramy
  • Kroimy obrane warzywa i seler w paski lub kostkę
  • Imbir obieramy i kroimy w drobną kostkę
  • Rozgrzewamy w garnku tłuszcz
  • Dodajemy wszystkie warzywa i imbir
  • Podsmażamy 5 min
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Dodajemy kaszę
  • Zmniejszamy ogień i podgrzewamy 2-3 min

Rady dietetyka

Nie dodawaj czosnku jeśli Ci szkodzi lub jeśli go nie lubisz. Olej kokosowy możesz zastąpić oliwą.

Uwagi

Propozycje kaszotto znajdziesz w podpiętych, powiązanych przepisach. Sprawdź w nich składniki, czy odpowiadają Twojej diecie.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 60 g kaszy gryczanej niepalonej
  • ½ marchewki (30 g)
  • ½ pietruszki (40 g)
  • 1 łodyga selera naciowego (45 g)
  • ½ cebuli (50 g)
  • 1 cm świeżego imbiru
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
  • 2 łyżki oleju kokosowego (50 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Garnek

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pasta marchewkowa na słodko z chlebem gryczanym

Daktyle i figi moczymy w gorącej wodzie Pozostawiamy je na 30 minut Marchewki obieramy i gotujemy w małej ilości wody Ugotowane marchewki wyciągamy z wody Owoce odsączamy Łączymy marchewki z suszonymi owocami Migdały drobno siekamy…

WIĘCEJ >

Grillowane warzywa z boczniakami

Warzywa obrać i pokroić w plastry Na patelni grillowej rozgrzać tłuszcz. Warzywa smażyć z grzybami po kilka minut z każdej strony, doprawić i przykryć pokrywką, dusić 2-3 minuty.  

WIĘCEJ >

Bitki wołowe

Wołowinę płuczemy, a następnie dokładnie osuszamy. Kroimy w niezbyt grube plastry i tłuczkiem rozbijamy na cienkie kawałki koniecznie przez folię spożywczą. Mięso musi być cienko zbite. Polewamy wszystkie kawałki 2 łyżkami aminokwasów kokosowych i rozsmarowujemy…

WIĘCEJ >

Owsianka z mlekiem roślinnym, jabłkiem, cynamonem i kakao

Płatki owsiane zagotowujemy w mleku (jeśli płyn odparuje, to dolewamy wody) Po ostudzeniu dodajemy starte na tarce jabłko Posypujemy cynamonem i kakao Podajemy

WIĘCEJ >