fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kaszotto warzywno-imbirowe wegańskie

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz19-4-6

Kaszotto warzywno-imbirowe wegańskie

Przygotowanie

  • Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obieramy
  • Kroimy obrane warzywa i seler w paski lub kostkę
  • Imbir obieramy i kroimy w drobną kostkę
  • Rozgrzewamy w garnku tłuszcz
  • Dodajemy wszystkie warzywa i imbir
  • Podsmażamy 5 min
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Dodajemy kaszę
  • Zmniejszamy ogień i podgrzewamy 2-3 min

Rady dietetyka

Nie dodawaj czosnku jeśli Ci szkodzi lub jeśli go nie lubisz. Olej kokosowy możesz zastąpić oliwą.

Uwagi

Propozycje kaszotto znajdziesz w podpiętych, powiązanych przepisach. Sprawdź w nich składniki, czy odpowiadają Twojej diecie.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 60 g kaszy gryczanej niepalonej
  • ½ marchewki (30 g)
  • ½ pietruszki (40 g)
  • 1 łodyga selera naciowego (45 g)
  • ½ cebuli (50 g)
  • 1 cm świeżego imbiru
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
  • 2 łyżki oleju kokosowego (50 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Garnek
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gryczanka z cynamonem i kardamonem

Kaszę gryczaną w gotujemy do miękkości w małej ilości wody W rondelku podgrzewamy mleko kokosowe Dodajemy przyprawy: cynamon, kurkumę, kardamon i sól, mieszamy Zdejmujemy z kuchenki i cały czas mieszając dodajemy siemię lniane i żółtka…

WIĘCEJ >

Wątróbka indycza z tymiankiem i oregano

Wątróbkę płuczemy solidnie, wycinamy błonki i odstawiamy do osuszenia. Cebulę kroimy w piórka. Na rozgrzanym tłuszczu (smalec lub olej kokosowy) podsmażamy cebulę, aż zmięknie, dorzucamy wątróbkę. Smażymy na średnim ogniu kilka minut, aż wątróbka zbrązowieje. Pod…

WIĘCEJ >

Kotlet mielony z dzika z duszoną kiszoną kapustą i gotowanymi batatami

Kotlety z dzika: Mięso kroimy w mniejsze kawałki i mielimy w maszynce na standardowym sitku (szajbie) Między jedną partią mielonego mięsa a drugą wrzucamy marchew i pietruszkę Lekko solimy, pieprzymy i wyrabiany rękami masę mięsną…

WIĘCEJ >

Owoce jagodowe

Owoce umyć pod bieżącą wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła

WIĘCEJ >