fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Komosa ryżowa z warzywami – orientalnie

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce740b552-683f-457e-bf17-aac325eafbe9-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Komosa ryżowa z warzywami – orientalnie

Przygotowanie

  • Komosę gotujemy zgodnie z etykietą
  • Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju kokosowym
  • Po kilku minutach dodajemy ząbek czosnku oraz przyprawy
  • Wszystko łączymy z cebulką i podsmażamy minutę
  • Dodajemy mleko kokosowe
  • Cukinię kroimy w półkrążki lub kostki i dodajemy wraz z fasolką na patelnię
  • Pomidorki kroimy na pół i dodajemy na patelnię
  • Dusimy wszystko do miękkości
  • Zdejmujemy patelnię z ognia i dodajemy ugotowaną komosę
  • Mieszamy wszystkie składniki i podajemy na talerzu

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia i nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Możesz także przyrządzić komosę ryżową w mleku kokosowym, która smakuje równie dobrze – zajrzyj do powiązanych przepisów.

Autor

Monika Regiec (blog: BodyClean.pl)
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • ⅓ szklanki komosy ryżowej (60 g)
  • 150 g fasolki szparagowej
  • 1 cebula (100 g)
  • 2 ząbki świeżego czosnku (10 g)
  • 150 ml mleka kokosowego
  • 250 g pomidorków koktajlowych
  • 1 cukinia (300 g)
  • Przyprawy: curry, garam masala, czosnek w proszku, sól, pieprz
  • 1 łyżka oleju kokosowego (25 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Surówka z czerwonej kapusty z granatem

Kapustę posiekać na bardzo cienkie paski, przełożyć do dużej miski i obsypać solą. W tym czasie posiekać bardzo drobno pietruszkę oraz pokroić morele, dodać do kapusty i wszystko porządnie wymieszać. W szklance wymieszać składniki sosu…

WIĘCEJ >

Burger z dzika z warzywami

Mięso solimy, pieprzymy, mieszamy, formujemy burgera Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w piórka Marchew, pietruszkę i seler obieramy i kroimy w cienkie paski Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Smażmy mięso z każdej strony po 6-8 min…

WIĘCEJ >

Naleśniki gryczane z jarmużem

Naleśniki Tłuszcz rozpuszczamy (lub używamy płynny, jeśli stoi gdzieś blisko ciepła, np. pieca) Do garnka/miski wlewamy wodę i wybijamy jajko, mieszamy Lekko solimy, dodajemy mąkę, mieszamy Dodajemy tłuszcz, mieszamy Odstawiamy na 10 min, żeby ciasto…

WIĘCEJ >

Topinambur duszony z cebulą i czosnkiem

Topinambur gotujemy w osolonej wodzie przez około 15 – 20 minut Czekamy do momentu aż wystygnie Następnie go obieramy, kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni na rozgrzanym tłuszczu Dodajemy pokrojoną cebulę z czosnkiem Podsmażamy…

WIĘCEJ >