fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Komosa ryżowa z warzywami – orientalnie

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce740b552-683f-457e-bf17-aac325eafbe9-1

Komosa ryżowa z warzywami – orientalnie

Przygotowanie

  • Komosę gotujemy zgodnie z etykietą
  • Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju kokosowym
  • Po kilku minutach dodajemy ząbek czosnku oraz przyprawy
  • Wszystko łączymy z cebulką i podsmażamy minutę
  • Dodajemy mleko kokosowe
  • Cukinię kroimy w półkrążki lub kostki i dodajemy wraz z fasolką na patelnię
  • Pomidorki kroimy na pół i dodajemy na patelnię
  • Dusimy wszystko do miękkości
  • Zdejmujemy patelnię z ognia i dodajemy ugotowaną komosę
  • Mieszamy wszystkie składniki i podajemy na talerzu

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia i nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Możesz także przyrządzić komosę ryżową w mleku kokosowym, która smakuje równie dobrze – zajrzyj do powiązanych przepisów.

Autor

Monika Regiec (blog: BodyClean.pl)
Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • ⅓ szklanki komosy ryżowej (60 g)
  • 150 g fasolki szparagowej
  • 1 cebula (100 g)
  • 2 ząbki świeżego czosnku (10 g)
  • 150 ml mleka kokosowego
  • 250 g pomidorków koktajlowych
  • 1 cukinia (300 g)
  • Przyprawy: curry, garam masala, czosnek w proszku, sól, pieprz
  • 1 łyżka oleju kokosowego (25 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Surówka z czerwonej kapusty z granatem

Kapustę posiekać na bardzo cienkie paski, przełożyć do dużej miski i obsypać solą. W tym czasie posiekać bardzo drobno pietruszkę oraz pokroić morele, dodać do kapusty i wszystko porządnie wymieszać. W szklance wymieszać składniki sosu…

WIĘCEJ >

Surówka z selera z rodzynkami i orzechami

Seler obieramy Rodzynki wkładamy do miseczki i zalewamy wrzątkiem Orzechy wkładamy do miseczki i zalewamy wrzątkiem Jabłko obieramy i kroimy w kostkę Z cytryny wyciskamy sok Seler trzemy na tarce na drobnych oczkach Zalewamy sokiem…

WIĘCEJ >

Amok – danie Kambodżanskie

Na rozgrzany w garnku tłuszcz dajemy przyprawy, cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Do podsmażonych przypraw wlewamy mleko kokosowe, miód i chwilę gotujemy. Do zagotowanego mleka wrzucamy małe kawałki oczyszczonej ryby. Gotujemy całość około pół godziny….

WIĘCEJ >

Surówka z kapusty pekińskiej z papryką

Kapustę kroimy w poprzek w cienkie paski i wrzucamy do dużej miski Paprykę kroimy w kostkę Pomidory kroimy w kostkę Ogórki kroimy w półksiężyce Cebulę kroimy w kostkę Koperek drobno siekamy Wszystkie pokrojone składniki wrzucamy…

WIĘCEJ >