fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Komosa ryżowa z warzywami – orientalnie

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce740b552-683f-457e-bf17-aac325eafbe9-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Komosa ryżowa z warzywami – orientalnie

Przygotowanie

  • Komosę gotujemy zgodnie z etykietą
  • Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju kokosowym
  • Po kilku minutach dodajemy ząbek czosnku oraz przyprawy
  • Wszystko łączymy z cebulką i podsmażamy minutę
  • Dodajemy mleko kokosowe
  • Cukinię kroimy w półkrążki lub kostki i dodajemy wraz z fasolką na patelnię
  • Pomidorki kroimy na pół i dodajemy na patelnię
  • Dusimy wszystko do miękkości
  • Zdejmujemy patelnię z ognia i dodajemy ugotowaną komosę
  • Mieszamy wszystkie składniki i podajemy na talerzu

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Monika Regiec (blog: BodyClean.pl)
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 13
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Cukinia zielona (300 g)
  • Pomidor koktajlowy (250 g)
  • Fasola szparagowa żółta (świeża) (150 g)
  • Mleko kokosowe (150 ml)
  • Cebula (świeża) (105 g)
  • Komosa ryżowa biała (60 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
  • Czosnek (świeży) (10 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Curry mielone (1 g)
  • Garam masala (1 g)
  • Czosnek granulowany (1 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Patelnia, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Surówka z czerwonej kapusty

Kapustę szatkujemy nożem lub na specjalnej tarce. Poszatkowaną wrzucamy do wrzącej, osolonej wody i gotujemy 3-5 minut od ponownego wrzenia. Następnie odsączamy, polewamy częścią soku z cytryny i odstawiamy. Cebulę i jabłko kroimy w małą…

WIĘCEJ >

Gryczane ciasto szpinakowe

Ciasto kruche Wszystkie składniki wrzucamy do miski i mieszamy Wykładamy ciastem formę do tarty Najłatwiej zmoczyć dłoń, położyć kawałki ciasta i wilgotną dłonią rozpłaszczać Pieczemy ciasto w piekarniku 10 min w temp. 180 st. C…

WIĘCEJ >

Kulki kwasielce

Daktyle namaczamy przez kilka minut w gorącej wodzie, następnie odcedzamy i wyciskamy lekko z nich wodę. Daktyle miksujemy na gęstą masę. Do masy daktylowej dodajemy kwas L-askorbinowy, następnie stopniowo wiórki, aż będzie się dało uformować…

WIĘCEJ >

Surówka z czerwonej kapusty z granatem

Kapustę posiekać na bardzo cienkie paski, przełożyć do dużej miski i obsypać solą. W tym czasie posiekać bardzo drobno pietruszkę oraz pokroić morele, dodać do kapusty i wszystko porządnie wymieszać. W szklance wymieszać składniki sosu…

WIĘCEJ >