logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Komosa ryżowa z warzywami – orientalnie

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce740b552-683f-457e-bf17-aac325eafbe9

Komosa ryżowa z warzywami – orientalnie

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce740b552-683f-457e-bf17-aac325eafbe9

Przygotowanie

  • Komosę gotujemy zgodnie z etykietą
  • Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju kokosowym
  • Po kilku minutach dodajemy ząbek czosnku oraz przyprawy
  • Wszystko łączymy z cebulką i podsmażamy minutę
  • Dodajemy mleko kokosowe
  • Cukinię kroimy w półkrążki lub kostki i dodajemy wraz z fasolką na patelnię
  • Pomidorki kroimy na pół i dodajemy na patelnię
  • Dusimy wszystko do miękkości
  • Zdejmujemy patelnię z ognia i dodajemy ugotowaną komosę
  • Mieszamy wszystkie składniki i podajemy na talerzu

Autor

Monika Regiec ( blog: BodyClean.pl)
Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 60 g komosy ryżowej
  • 150 g fasolki szparagowej
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 150 ml mleka kokosowego
  • 250 g pomidorków koktajlowych
  • 1 średnia cukinia
  • przyprawy: curry, garam masala, czosnek w proszku, sól, pieprz
  • 1 łyżka oleju kokosowego

Potrzebny sprzęt

Garnek, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Pasztet wieprzowy, z grzybami, warzywami i z dodatkiem marmolady z czerwonej cebuli słodzonej gruszką

Pasztet: Mięso wkładamy do garnka, zalewamy zimną wodą żeby zakryło mięso Marchew, pietruszkę, seler obieramy i dorzucamy do garnka Dodajemy (…)

WIĘCEJ >

Zupa grzybowa (wegańska/wegetariańska)

Obieramy cebulę i czosnek, kroimy w kostkę Grzyby oczyszczamy (lub rozmrażamy), kroimy w kawałki W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę (…)

WIĘCEJ >

Marchewka z oliwkami

Marchewkę kroimy w cienkie plasterki Na patelni rozgrzewamy masło, dorzucamy marchewkę i smażymy przez 5 minut. Dodajemy oliwki i jeszcze (…)

WIĘCEJ >

Czerwony DIP

Ugotowanego wcześniej buraka, selera naciowe i jabłko kroimy na drobne kawałki, a następnie przekładamy do naczynia, w którym będziemy blendować. (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl