fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Komosa ryżowa z warzywami – orientalnie

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce740b552-683f-457e-bf17-aac325eafbe9-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Komosa ryżowa z warzywami – orientalnie

Przygotowanie

  • Komosę gotujemy zgodnie z etykietą
  • Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju kokosowym
  • Po kilku minutach dodajemy ząbek czosnku oraz przyprawy
  • Wszystko łączymy z cebulką i podsmażamy minutę
  • Dodajemy mleko kokosowe
  • Cukinię kroimy w półkrążki lub kostki i dodajemy wraz z fasolką na patelnię
  • Pomidorki kroimy na pół i dodajemy na patelnię
  • Dusimy wszystko do miękkości
  • Zdejmujemy patelnię z ognia i dodajemy ugotowaną komosę
  • Mieszamy wszystkie składniki i podajemy na talerzu

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Monika Regiec (blog: BodyClean.pl)
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 13
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Cukinia zielona (300 g)
  • Pomidor koktajlowy (250 g)
  • Fasola szparagowa żółta (świeża) (150 g)
  • Mleko kokosowe (150 ml)
  • Cebula (świeża) (105 g)
  • Komosa ryżowa biała (60 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
  • Czosnek (świeży) (10 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Curry mielone (1 g)
  • Garam masala (1 g)
  • Czosnek granulowany (1 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Patelnia, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Krem z pomidorów z dressingiem ziołowym

Obrać warzywa i pokroić w kostkę W dużym garnku rozgrzać tłuszcz  Najpierw wrzucić do garnka cebule, smażyć 2 minuty Dorzucić pokrojony czosnek, smażyć minutę Dorzucić marchew, seler, pietruszkę korzeń, smażyć 5 minut Wlać pomidorki z…

WIĘCEJ >

Koktajl brzoskwiniowy

Płuczemy sałatę, brzoskwinie i maliny Brzoskwinie kroimy na pół i wyciągamy pestki Składniki umieszczamy w blenderze Do składników dolewamy 2 szklanki wody Blendujemy

WIĘCEJ >

Pasta brokułowa

Gotujemy i odcedzamy brokuł Miksujemy brokuł z wiórkami, doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem Dolewamy oliwy i mieszamy Można również dodać natkę pietruszki, koperek itp.

WIĘCEJ >

Zielony shake z siemieniem lnianym

Mango, awokado orana banana obieramy, kroimy na kawałki i przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) Dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji

WIĘCEJ >