fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Klopsiki z cukinią

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7895d329-991d-48df-ad91-36e9bdf3627b
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Klopsiki z cukinią

Przygotowanie

  • Mięso najlepiej samodzielnie zmielić w maszynce do mielenia mięsa
  • Do garnka wlewamy wodę na wysokość 3-4 cm, dodajemy sól, mieszamy i doprowadzamy do wrzenia.
  • Do gotującej się wody wrzucamy uformowane kulki z mięsa o średnicy ok. 4 cm, tak by wszystkie były na jednym poziomie.
  • Przykrywamy i gotujemy na małym ogniu ok. 30 minut.
  • Czosnek i cebule drobno siekamy, cukinię kroimy w kostkę .
  • Po 30 minutach dodajemy warzywa i mieszamy, a po następnych 25 minutach wrzucamy czosnek i liść laurowy.
  • Mieszamy ostrożnie by nie zniszczyć kształtu klopsów. Ściągamy z ognia i odstawiamy na 10 minut, następnie podajemy z gotowanymi warzywami i posypane kolendrą.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • Cukinia zielona (300 g)
  • Wieprzowina mięso mielone (250 g)
  • Wołowina mięso mielone (250 g)
  • Cebula (świeża) (105 g)
  • Czosnek (świeży) (10 g)
  • Liść laurowy (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Maszynka do mielenia mięsa, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa ogórkowa (wegańska / wegetariańska)

Marchew, pietruszkę, seler, czosnek i cebulę obieramy Kroimy wszystkie warzywa w kostkę lub paseczki/julienne W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy warzywa i podsmażamy przez 5 min Zalewamy bulionem Gotujemy 15 min Ogórki trzemy na tarce o…

WIĘCEJ >

Karkówka z chipsami nori

Ustawiamy piekarnik na temp. 180 st. C Płatki nori targamy na kawałki, układamy na talerzu i posypujemy przyprawami oraz płatkami drożdżowymi Staramy się pokryć równomiernie każdy kawałek nori Następnie układamy je na płasko na papierze…

WIĘCEJ >

Nutella z awokado

Awokado obieramy, kroimy, pestkę wyrzucamy. Banana obieramy. Banana i awokado wrzucamy do naczynia, w którym będziemy miksować. Orzechy mielimy w młynku do kawy i wsypujemy do naczynia, w którym będziemy blendować. Dodajemy miód i olej…

WIĘCEJ >

Kotlet mielony z dzika z duszoną kiszoną kapustą i gotowanymi batatami

Kotlety z dzika: Mięso kroimy w mniejsze kawałki i mielimy w maszynce na standardowym sitku (szajbie) Między jedną partią mielonego mięsa a drugą wrzucamy marchew i pietruszkę Lekko solimy, pieprzymy i wyrabiany rękami masę mięsną…

WIĘCEJ >