fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Klopsiki z cukinią

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7895d329-991d-48df-ad91-36e9bdf3627b
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Klopsiki z cukinią

Przygotowanie

  • Mięso najlepiej samodzielnie zmielić w maszynce do mielenia mięsa
  • Do garnka wlewamy wodę na wysokość 3-4 cm, dodajemy sól, mieszamy i doprowadzamy do wrzenia.
  • Do gotującej się wody wrzucamy uformowane kulki z mięsa o średnicy ok. 4 cm, tak by wszystkie były na jednym poziomie.
  • Przykrywamy i gotujemy na małym ogniu ok. 30 minut.
  • Czosnek i cebule drobno siekamy, cukinię kroimy w kostkę .
  • Po 30 minutach dodajemy warzywa i mieszamy, a po następnych 25 minutach wrzucamy czosnek i liść laurowy.
  • Mieszamy ostrożnie by nie zniszczyć kształtu klopsów. Ściągamy z ognia i odstawiamy na 10 minut, następnie podajemy z gotowanymi warzywami i posypane kolendrą.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu odpowiada Twojemu aktualnemu sposobowi żywienia oraz nietolerancjom – więcej informacji znajduje się w piktogramach.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne propozycje przyrządzenia klopisków.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • 500 g tłustego mięsa mielonego ( wołowo-wieprzowe pół na pół)
  • 1 cebula (100 g)
  • 1 cukinia (300 g)
  • 2 ząbki świeżego czosnku (10 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 2-3 liście laurowe (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Maszynka do mielenia mięsa, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Indyk curry z pieczoną marchewką

Piekarnik ustawiamy na 180 stopni. Marchewki obieramy, kroimy na połówki, posypujemy solą i układamy na blaszce (lub papierze do pieczenia). Polewamy je z wierzchu łyżeczką oleju kokosowego i wstawiamy do piekarnika. Indyka mieszamy z mąką,…

WIĘCEJ >

Kotleciki wieprzowe

Mięso ugniatamy rękami z wiórkami, z jajkiem i z przyprawami Smażymy z dwóch stron na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia Podajemy z dowolnymi warzywami, np. papryką

WIĘCEJ >

Udo kaczki konfitowane z kaszą i sałatką

Kaszę płuczemy i wrzucamy do garnka, w którym będzie litr lekko osolonego wrzątku Gotujemy około 15 min, odcedzamy na sicie (czas gotowania zależy od tego jak bardzo twardą kaszę lubicie) W wąskim, wysokim garnku rozgrzewamy…

WIĘCEJ >

Szynka wieprzowa z wolnowaru z sałatką

Szynka: Karkówkę solimy i pieprzymy Wkładamy do pustego i suchego wolnowaru Przykrywamy pokrywką Ustawiamy wolnowar na 8 godzin na opcję low Wyłączamy wolnowar, czekamy aż trochę ostygnie i wkładamy misę z wolnowaru z mięsem do…

WIĘCEJ >