fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Klopsiki z cukinią

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7895d329-991d-48df-ad91-36e9bdf3627b
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Klopsiki z cukinią

Przygotowanie

  • Mięso najlepiej samodzielnie zmielić w maszynce do mielenia mięsa
  • Do garnka wlewamy wodę na wysokość 3-4 cm, dodajemy sól, mieszamy i doprowadzamy do wrzenia.
  • Do gotującej się wody wrzucamy uformowane kulki z mięsa o średnicy ok. 4 cm, tak by wszystkie były na jednym poziomie.
  • Przykrywamy i gotujemy na małym ogniu ok. 30 minut.
  • Czosnek i cebule drobno siekamy, cukinię kroimy w kostkę .
  • Po 30 minutach dodajemy warzywa i mieszamy, a po następnych 25 minutach wrzucamy czosnek i liść laurowy.
  • Mieszamy ostrożnie by nie zniszczyć kształtu klopsów. Ściągamy z ognia i odstawiamy na 10 minut, następnie podajemy z gotowanymi warzywami i posypane kolendrą.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • Cukinia zielona (300 g)
  • Wieprzowina mięso mielone (250 g)
  • Wołowina mięso mielone (250 g)
  • Cebula (świeża) (105 g)
  • Czosnek (świeży) (10 g)
  • Liść laurowy (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Maszynka do mielenia mięsa, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka z wodorostów z wędzonym sumem

Gotujemy glony według zaleceń na opakowaniu Odcedzamy na sicie i przelewamy zimną wodą Nakładamy glony na talerze Nakładamy pomidory suszone Kładziemy na wierzchu kawałki wędzonej ryby Do miseczki wyciskamy sok z cytryny, dodajemy troszkę soli,…

WIĘCEJ >

Zupa z owocami morza

Cebulę, czosnek obrać i pokroić W garnku rozgrzać tłuszcz i podsmażyć cebulę z czosnkiem Dodać owoce morza (mogą być zamrożone) Poddusić 5 min Dodać pomidory Paprykę pokroić w kostkę i dodać do garnka Zalać rosołem…

WIĘCEJ >

Pierogi ruskie z mąki gryczanej i tapioki z farszem ziemniaczano – słonecznikowym

Ciasto bezglutenowe: Jedną i druga mąkę wsypujemy do miski i dodajemy szczyptę soli  Wlewamy ¾ szklanki wrzątku  Mieszamy drewnianą łyżką  Jak już da się włożyć rękę to wyrabiamy ręką  Jeśli ciasto jest zbyt mokre i…

WIĘCEJ >

Sorbet malinowy

Obieramy jabłko i banana, kroimy w kawałki Owoce mieszamy razem w misce Dodajemy maliny i wkładamy do zamrażarki na kilka godz. Wyjmujemy owoce z zamrażarki i miksujemy blenderem

WIĘCEJ >