fbpx
logo
Szukaj
open close

Kokosowe muffinki jabłkowo-orzechowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c64df49f1-4340-42fb-9780-8193166def1e
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kokosowe muffinki jabłkowo-orzechowe

Przygotowanie

  • Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się rozpuści
  • Do miski wybijamy jaja, dodajemy tłuszcz, miód i przyprawy (wanilię, z której wydłubujemy nasiona, cynamon i sól) i całość dokładnie miksujemy
  • Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewamy do miski z masą i całość dokładnie ugniatamy, aby nie było żadnych grudek
  • Jabłka obieramy, kroimy w drobną kostkę i dodajemy do masy
  • Orzechy drobno siekamy, dodajemy do masy i całość ponownie dokładnie mieszamy
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 205 st. C
  • Formę smarujemy tłuszczem
  • Do formy przelewamy masę i wkładamy do piekarnika na ok. 15-18 minut

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 porcję przypadają 2 muffinki.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia muffików.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jajo kurze (153 g)
  • Miód lipowy (72 g)
  • Jabłko (70 g)
  • Masło (45 g)
  • Mąka kokosowa (35 g)
  • Orzech włoski (25 g)
  • Proszek do pieczenia (1 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Wanilia – laska (0.5 g)
  • Cynamon mielony (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Foremka na muffiny, Mikser, Miska, Nóż, Piekarnik, Rondel, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Pomidorowa focaccia z pesto

Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry i kroimy na kawałki Czosnek obieramy i kroimy w plastry Chili kroimy w plastry Do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) wrzucamy pomidory, czosnek oraz chili, dodajemy odrobinę tłuszczu…

WIĘCEJ >

Gulasz wołowy z daktylami

Cebulę obieramy i drobno siekamy Mięso kroimy w kostkę Daktyle drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i smażymy przez ok. 2-3 minuty Dodajemy przyprawy (imbir i cynamon) i smażymy przez ok. 1 minutę…

WIĘCEJ >

Jajecznica z pomidorem

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Kiełbasę kroimy w kostkę Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Dodajemy kiełbasę i podsmażamy…

WIĘCEJ >

Koktajl z ananasa

Wszystkie składniki wrzucamy do blendera kielichowego Miksujemy na gładko

WIĘCEJ >