fbpx
logo
Szukaj
open close

Kokosowe muffinki jabłkowo-orzechowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c64df49f1-4340-42fb-9780-8193166def1e
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kokosowe muffinki jabłkowo-orzechowe

Przygotowanie

  • Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się rozpuści
  • Do miski wybijamy jaja, dodajemy tłuszcz, miód i przyprawy (wanilię, z której wydłubujemy nasiona, cynamon i sól) i całość dokładnie miksujemy
  • Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewamy do miski z masą i całość dokładnie ugniatamy, aby nie było żadnych grudek
  • Jabłka obieramy, kroimy w drobną kostkę i dodajemy do masy
  • Orzechy drobno siekamy, dodajemy do masy i całość ponownie dokładnie mieszamy
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 205 st. C
  • Formę smarujemy tłuszczem
  • Do formy przelewamy masę i wkładamy do piekarnika na ok. 15-18 minut

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 porcję przypadają 2 muffinki.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia muffików.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jajo kurze (153 g)
  • Miód lipowy (72 g)
  • Jabłko (70 g)
  • Masło (45 g)
  • Mąka kokosowa (35 g)
  • Orzech włoski (25 g)
  • Proszek do pieczenia (1 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Wanilia – laska (0.5 g)
  • Cynamon mielony (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Foremka na muffiny, Mikser, Miska, Nóż, Piekarnik, Rondel, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Pączki

Mleko lekko podgrzewamy Mąkę przesiewamy przez sitko do miski Mleko mieszamy z pokruszonymi drożdżami, 1/14 ilości cukru i ok. 1/7 ilości mąki, po czym przykrywamy ściereczką i odkładamy na ok. 10-15 minut Do pozostałej mąki…

WIĘCEJ >

Energetyczne kulki migdałowe

Blachę wykładamy papierem do pieczenia Do robota kuchennego wrzucamy wszystkie składniki (poza czekoladą), włączamy funkcję pulsowania i miksujemy tylko do momentu połączenia się składników Następnie dodajemy czekoladę i dalej miksujemy z funkcją pulsowania do czasu,…

WIĘCEJ >

Keto kulki kolorowe

Daktyle wkładamy do kubeczka i zalewamy wrzątkiem, żeby je przykryło Po 10 min odcedzamy wodę na sicie Bierzemy miskę, wlewamy do niej mleko kokosowe, dodajemy tłuszcz i daktyle Miksujemy blenderem Mieszamy aż uzyskamy jednolitą masę…

WIĘCEJ >

Bezglutenowe faworki

Do miski wsypujemy wszystkie suche składniki (2/3 ilości cukru pudru zostawiamy do posypania faworków) i mieszamy Siemię lniane zalewamy gorącą wodą i odkładamy na ok. 5-10 minut – powinien powstać gęsty żel Do miski z…

WIĘCEJ >