fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Muffiny z bananami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c33019eb8-a07b-4a36-9550-9d6c6ae5d015
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Muffiny z bananami

Przygotowanie

  • Czekoladę ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Orzechy drobno siekamy
  • Jajo wybijamy na talerz i lekko roztrzepujemy
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C
  • Formę na muffiny wykładamy papierem do pieczenia
  • Do miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, dosypujemy cukier, wiórki czekoladowe oraz i orzechy i mieszamy
  • Banany obieramy, kroimy na kawałki, wrzucamy do miski i rozgniatamy widelcem
  • W rondlu rozgrzewamy tłuszcz, dodajemy banany i mieszamy
  • Do blendera wlewamy jogurt, mleko oraz jajo i mieszamy
  • Dodajemy tłuszcz z bananem i całość dokładnie blendujemy
  • Masę dodajemy do suchych składników i dokładnie mieszamy
  • Masę wykładamy do formy i wkładamy do piekarnika na ok. 25-30 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia muffinów i babeczek.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 12
Trudność: Średni

Lista składników

  • Mąka orkiszowa (250 g)
  • Banan (240 g)
  • Jogurt grecki (220 g)
  • Mleko kokosowe (150 ml)
  • Czekolada gorzka (bez mleka) (75 g)
  • Orzech włoski (75 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Cukier trzcinowy (50 g)
  • Masło klarowane ghee (50 g)
  • Proszek do pieczenia (8 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Foremka na muffiny, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik, Rondel, Talerz, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Ziemniaczane myszki

Ziemniaki obieramy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Ser kroimy w małe prostokąciki Z oliwek wycinamy kawałki na kształt oczek i nosków Marchew obieramy i kroimy w małe plasterki…

WIĘCEJ >

Zapiekanka ziemniaczano-dyniowa z serem pleśniowym

Ziemniaki obieramy i kroimy w cienkie plastry Dynię obieramy, usuwamy miąższ i kroimy w cienkie plastry Ser żółty ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Naczynie żaroodporne smarujemy…

WIĘCEJ >

Jogurt malinowy

Do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) wlewamy jogurt, dodajemy maliny i blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji

WIĘCEJ >

Skrzydełka z kurczaka

Mięso dokładnie oczyszczamy i osuszamy ręcznikiem papierowym Do miski wsypujemy przyprawy, dodajemy miód, musztardę, ketchup oraz majonez i całość dokładnie mieszamy Mięso wkładamy do marynaty i dokładnie mieszamy, tak aby każdy kawałek był równomiernie pokryty…

WIĘCEJ >