fbpx
logo
Szukaj
open close

Muffiny z bananami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c33019eb8-a07b-4a36-9550-9d6c6ae5d015
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Muffiny z bananami

Przygotowanie

  • Czekoladę ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Orzechy drobno siekamy
  • Jajo wybijamy na talerz i lekko roztrzepujemy
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C
  • Formę na muffiny wykładamy papierem do pieczenia
  • Do miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, dosypujemy cukier, wiórki czekoladowe oraz i orzechy i mieszamy
  • Banany obieramy, kroimy na kawałki, wrzucamy do miski i rozgniatamy widelcem
  • W rondlu rozgrzewamy tłuszcz, dodajemy banany i mieszamy
  • Do blendera wlewamy jogurt, mleko oraz jajo i mieszamy
  • Dodajemy tłuszcz z bananem i całość dokładnie blendujemy
  • Masę dodajemy do suchych składników i dokładnie mieszamy
  • Masę wykładamy do formy i wkładamy do piekarnika na ok. 25-30 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia muffinów i babeczek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 12
Trudność: Średni

Lista składników

  • Mąka orkiszowa (250 g)
  • Banan (240 g)
  • Jogurt grecki (220 g)
  • Mleko kokosowe (150 ml)
  • Czekolada gorzka (bez mleka) (75 g)
  • Orzech włoski (75 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Cukier trzcinowy (50 g)
  • Masło klarowane ghee (50 g)
  • Proszek do pieczenia (8 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Foremka na muffiny, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik, Rondel, Talerz, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Koktajl (shake) z awokado i pomarańczy

Z awokado usuwamy pestkę i łyżeczką wydrążamy miąższ (można też obrać i pokroić) Pomarańcze obieramy ze skóry Wrzucamy do blendera kawałki awokado i pomarańczy Dodajemy miód Dolewamy wodę kokosową Miksujemy 15 sek.

WIĘCEJ >

Ciasteczka rybne po tajsku

Z fasolki odcinamy końcówki i drobno siekamy Zieleninę drobno siekamy Ogórki kroimy wzdłuż na paski i układamy na talerzu Do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) wkładamy rybę i blendujemy na jednolitą masę Dodajemy…

WIĘCEJ >

Zupa szpinakowa

Na patelni rozgrzewamy oliwę i dodajemy szpinak Mieszamy czekając aż listki trochę się podduszą Mięso kroimy w kostkę i dodajemy do szpinaku razem z przyprawami Dolewamy wody i gotujemy około 20 minut Pod koniec dodajemy…

WIĘCEJ >

Cukinia nadziewana farszem bolońskim

Cukinię kroimy wzdłuż na pół i wydrążamy miąższ Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy mięso i podsmażamy przez ok. 6-7 minut (do momentu, aż przestanie być surowe) Dodajemy pomidory z przyprawami, mieszamy i dusimy przez ok….

WIĘCEJ >