fbpx
logo
Szukaj
open close

Muffiny pistacjowe z owocami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf52afcca-3589-41a9-b694-4c80b5b9fc3a
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Muffiny pistacjowe z owocami

Przygotowanie

  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
  • Rabarbar kroimy na kawałki o wielkości ok. 0,5 cm
  • Orzechy mielimy w młynku na pył
  • Do jednej miski wsypujemy wszystkie suche składniki i mieszamy, do drugiej miski wkładamy wszystkie mokre składniki i również mieszamy
  • Następnie łączymy zawartość obu misek i dokładnie mieszamy na jednolitą masę
  • Gotowe ciasto przelewamy do formy wyścielonej papilotkami (ciasto nalewamy do 2/3 wysokości)
  • Na koniec lekko wciskamy w ciasto owoce
  • Formę wkładamy do piekarnika na ok. 25 minut

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia muffinów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Rabarbar (200 g)
  • Mus jabłkowy (130 g)
  • Mąka owsiana (105 g)
  • Orzech pistacjowy (bez łupin) (90 g)
  • Syrop klonowy (80 g)
  • Mleko kokosowe (60 ml)
  • Ksylitol (20 g)
  • Sok z cytryny (bio) (6 ml)
  • Proszek do pieczenia (4 g)
  • Soda oczyszczona (2 g)
  • Kardamon – ziarno (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Foremka na muffiny, Miska, Młynek elektryczny, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Ciasto czekoladowe bez mąki

Jaja powinny mieć temp. pokojową Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia (boki również) Czekoladę łamiemy na kawałki Tłuszcz kroimy na kawałki Do rondla wrzucamy czekoladę, dodajemy tłuszcz i podgrzewamy…

WIĘCEJ >

Tarta kokosowa z musem śliwkowym

Ciasto Rozpuszczamy masło klarowane w garnku Figi kroimy w cienkie plastry i dodajemy do masła Przykrywamy i gotujemy 2 minuty na małym ogniu Miksujemy blenderem (ostrożnie żeby się nie popryskać gorącym tłuszczem) Do zmiksowanej masy dodajemy wiórki…

WIĘCEJ >

Kokosowe muffinki miodowo-morelowe

Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi Do miski wybijamy jaja, dodajemy tłuszcz, miód i przyprawy (z wanilii wydłubujemy nasiona), dolewamy mleko i całość dokładnie miksujemy Mąkę z proszkiem do pieczenia…

WIĘCEJ >

Naleśniczki z mleczkiem kokosowym

Połowę tłuszczu wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi Do miski wybijamy jaja, dodajemy roztopiony tłuszcz, ekstrakt, cukier, przyprawy (sól), dolewamy mleko i całość dokładnie miksujemy Do osobnej miski przesiewamy mąkę z…

WIĘCEJ >