fbpx
logo
Szukaj
open close

Tartaletki z papryką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c3701d50a-536e-4f62-b747-1b0c82532902
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Tartaletki z papryką

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C
  • Papryki wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy przez ok. 10-15 minut (pieczemy do momentu, aż skórka poczernieję)
  • Następnie wyciągamy papryki z piekarnika i wkładamy do plastikowej torebki, aby ostygły
  • Z papryk ściągamy skórkę, a miąższ kroimy w cienkie paski i wrzucamy do miski
  • Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski z papryką
  • Pomidory kroimy na kawałki i przenosimy do miski z papryką
  • Do miski z papryką dodajemy ocet, przyprawy (oregano) oraz połowę tłuszczu i całość dokładnie mieszamy, po czym odstawiamy na ok. 30 minut
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Foremką wycinamy z każdej kromki chleba dwa kółka o średnicy ok. 5 cm
  • Każde kółko smarujemy z jednej strony tłuszczem, po czym wkładamy w zagłębienie w formie
  • Formę wkładamy do piekarnika na ok. 8-10 minut (pieczemy do momentu, aż będą złote i chrupiące)
  • Następnie wyciągamy spody z piekarnika i odstawiamy do ostygnięcia na ok. 10 minut
  • Każdy spód wypełniamy paprykową mieszanką i dekorujemy zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 porcję przypada 4-5 muffin.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia muffinów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny, powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Mąka orkiszowa (350 g)
  • Jogurt naturalny (250 g)
  • Ser feta (250 g)
  • Jajo kurze (102 g)
  • Szpinak (75 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (60 ml)
  • Proszek do pieczenia (8 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Foremka na muffiny, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Patelnia, Piekarnik, Rózga kuchenna, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Grillowane warzywa

Warzywa myjemy, marchewkę obieramy, kroimy wszystkie warzywa W garnku rozpuszczamy smalec, wrzucamy do niego pokrojone warzywa, doprawiamy solą pieprzem i mieszamy Rozgrzewamy patelnię grillową, przekładamy na nią warzywa i grillujemy 10 minut z każdej strony

WIĘCEJ >

Pasztet wieprzowo – grzybowy z żurawiną i konfiturą z grzybów

Konfitura Grzyby, jeśli mamy świeże to czyścimy z piasku, igliwia Jeśli mamy duże grzyby, to kroimy na mniejsze kawałki Wkładamy grzyby do garnka, zalewamy wodą Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie Gotujemy przez 10 min…

WIĘCEJ >

Owsianka z mlekiem roślinnym i z orzechami włoskimi

Płatki owsiane zagotowujemy w mleku (jeśli płyn odparuje, to możemy dolać wody) Posypujemy orzechami włoskimi

WIĘCEJ >

Wiosenna zapiekanka z kurczaka

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Marchewkę, ziemniaki i pieczarki dokładnie oczyszczamy Ziemniaki kroimy na pół Pomidory kroimy w kostkę Zieleninę drobno siekamy Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Na patelni rozgrzewamy tłuszcz…

WIĘCEJ >