Kokosowe muffinki serowe
Kokosowe muffinki serowe
Przygotowanie
- Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi
- Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
- Do miski wybijamy jaja, dodajemy tłuszcz i wszystkie przyprawy, dolewamy mleko i całość dokładnie miksujemy
- Mąkę przesiewamy przez sitko do miski z masą i dokładnie ugniatamy, aż nie będzie żadnych grudek
- Do masy dodajemy 3/4 ilości sera i dokładnie mieszamy
- Piekarnik nagrzewamy do temp. 205 st. C
- Foremki smarujemy tłuszczem
- Do foremek wylewamy masę, posypujemy pozostałym serem i wkładamy do piekarnika na ok. 15 minut
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia muffinków.
Autor
Lista składników
- Jajo kurze (153 g)
- Ser żółty (80 g)
- Mąka kokosowa (35 g)
- Masło (30 g)
- Mleko kokosowe (30 ml)
- Sól kłodawska (0.5 g)
- Czosnek granulowany (0.5 g)
- Cebula granulowana (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Sałatka z krewetkami
Krewetki oczyszczamy (obieramy z pancerza i usuwamy przewód pokarmowy) Czosnek obieramy i kroimy w plastry Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (masło i oliwę) Wrzucamy krewetki oraz czosnek i podsmażamy przez ok. 1-2 minuty (na dużym ogniu)…
WIĘCEJ >Zdrowa sałatka buraczana ze świeżym szpinakiem
Buraki kroimy w pół plastry Z granatu wydrążamy pestki Na talerzu układamy szpinak, na wierzchu kładziemy buraki i całość posypujemy pestkami granatu, orzechami oraz przyprawami i polewamy tłuszczem
WIĘCEJ >Strudel jabłkowy z owocami leśnymi
Jabłka obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki do miski W garnku zagotowujemy wodę Do wrzącej wody wrzucamy jabłka i gotujemy przez ok. 10-15 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy Piekarnik rozgrzewamy do temp. 230…
WIĘCEJ >Krem szparagowy (na wywarze kostnym)
Szparagi obrać Obrane szparagi pokroić w małe kawałki (2 – 3 cm) Łupiny/obierki wrzucić do garnka, zalać bulionem, gotować 15 min Wyjąć łupiny szumówką i wyrzucić Wrzucić pokrojone szparagi Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę…
WIĘCEJ >