fbpx
logo
Szukaj
open close

Bogate w błonnik muffinki kokosowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf29fdfca-e17b-4408-899b-29d1200bc496
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Bogate w błonnik muffinki kokosowe

Przygotowanie

  • Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi
  • Do miski wybijamy jaja, dodajemy tłuszcz, cukier i przyprawy (sól) i całość dokładnie miksujemy
  • Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewamy przez sitko do miski z masą i dokładnie ugniatamy, aż nie będzie żadnych grudek
  • Do masy dodajemy wiórki kokosowe i mieszamy
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 205 st. C
  • Foremki smarujemy tłuszczem
  • Do foremek wylewamy masę i wkładamy do piekarnika na ok. 15 minut

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia muffinków.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 6
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jajo kurze (153 g)
  • Cukier trzcinowy (50 g)
  • Wiórki kokosowe (45 g)
  • Mąka kokosowa (35 g)
  • Masło (30 g)
  • Proszek do pieczenia (1 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Foremka na muffiny, Mikser, Miska, Piekarnik, Rondel, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Gulasz warzywny z białą fasolą i kiszonymi ogórkami

Cebulę obieramy i drobno siekamy Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki Papryki kroimy w słupki (pestki usuwamy) Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Dodajemy pieczarki i paprykę, mieszamy i…

WIĘCEJ >

Puree z cukinii z szynką dojrzewającą

Cukinię gotujemy do miękkości i blendujemy z solą i masłem Szynkę kroimy na kawałki i podsmażamy na suchej, rozgrzanej patelni przez około 1 minutę Pure podajemy posypane chrupiącą szynką

WIĘCEJ >

Zupa ziemniaczana

Wszystkie warzywa po obraniu i umyciu kroimy w dużą kostkę Na maśle klarowanego podsmażamy cebulę i ziemniaki Dodajemy łyżeczkę curry W osobnym garnku gotujemy w bulionie marchewkę i por Po 15 minutach dodajemy podsmażone ziemniaki…

WIĘCEJ >

Spring rolls sajgonki

Mięso podsmażamy w ulubionych przyprawach lub z dodatkiem miodu i musztardy. Włoszczyznę kroimy w paski Arkusze papieru przygotujemy wg instrukcji na opakowaniu – wystarczy chwila moczenia (dociskamy palcami wystające suche fragmenty, papier się nie porwie)…

WIĘCEJ >