fbpx
logo
Szukaj
open close

Kokosowe muffinki z kruszonką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c82ea0fec-39c4-4e7e-b8ad-de1c34f21338
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kokosowe muffinki z kruszonką

Przygotowanie

Kruszonka

  • Tłuszcz powinien być miękki
  • Orzechy drobno siekamy
  • Wszystkie składniki razem dokładnie mieszamy na konsystencję kruszonki i odstawiamy

Ciasto

  • Do miski wybijamy jaja, dolewamy mleko, dodajemy miód i przyprawy (wanilię, z której wydłubujemy nasiona i sól) i całość dokładnie miksujemy
  • Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewamy przez sitko do miski z masą i całość dokładnie ugniatamy, aż nie będzie żadnych grudek
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 205 st. C
  • Foremki smarujemy tłuszczem
  • Do foremek wylewamy masę, wierzch posypujemy kruszonką i wkładamy do piekarnika na ok. 15 minut

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia muffinków.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 6
Trudność: Łatwy

Lista składników

Kruszonka

  • Orzech włoski (55 g)
  • Cukier trzcinowy (20 g)
  • Masło (15 g)
  • Cynamon mielony (0.5 g)

Ciasto

  • Jajo kurze (153 g)
  • Miód lipowy (90 g)
  • Mleko kokosowe (60 ml)
  • Mąka kokosowa (30 g)
  • Proszek do pieczenia (1 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Wanilia – laska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Foremka na muffiny, Mikser, Miska, Nóż, Piekarnik, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Grzanki z twarożkiem, rzodkiewką i szczypiorkiem

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Kromki chleba smarujemy tłuszczem i układamy na papierze Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 10 minut Rzodkiewkę kroimy w plastry Szczypiorek siekamy Ser…

WIĘCEJ >

Kurczak duszony z warzywami

Cebulę kroimy na pół Czosnek obieramy i drobno siekamy Marchew obieramy i kroimy w plastry W rondlu rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę, czosnek oraz marchew i smażymy przez ok. 5 minut, od czasu do czasu mieszając…

WIĘCEJ >

Omlet z pomidorem

Jajka mieszamy widelcem lub trzepaczką Na patelni rozgrzewamy olej i wylewamy masę jajeczną Smażymy 2-3 minuty, a następnie układamy na omlecie plasterki pomidora Przykrywamy pokrywką i smażymy kilka minut Przed podaniem posypujemy natką pietruszki i…

WIĘCEJ >

Ziemniaki po florencku

Ziemniaki dokładnie szorujemy, kroimy w pół i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (do miękkości) Szpinak grubo siekamy, dodajemy do ziemniaków i gotujemy przez ok. 2 minuty Sery ścieramy na drobnych oczkach…

WIĘCEJ >