fbpx
logo
Szukaj
open close

Kokosowe muffinki z kruszonką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c82ea0fec-39c4-4e7e-b8ad-de1c34f21338
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kokosowe muffinki z kruszonką

Przygotowanie

Kruszonka

  • Tłuszcz powinien być miękki
  • Orzechy drobno siekamy
  • Wszystkie składniki razem dokładnie mieszamy na konsystencję kruszonki i odstawiamy

Ciasto

  • Do miski wybijamy jaja, dolewamy mleko, dodajemy miód i przyprawy (wanilię, z której wydłubujemy nasiona i sól) i całość dokładnie miksujemy
  • Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewamy przez sitko do miski z masą i całość dokładnie ugniatamy, aż nie będzie żadnych grudek
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 205 st. C
  • Foremki smarujemy tłuszczem
  • Do foremek wylewamy masę, wierzch posypujemy kruszonką i wkładamy do piekarnika na ok. 15 minut

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia muffinków.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 6
Trudność: Łatwy

Lista składników

Kruszonka

  • Orzech włoski (55 g)
  • Cukier trzcinowy (20 g)
  • Masło (15 g)
  • Cynamon mielony (0.5 g)

Ciasto

  • Jajo kurze (153 g)
  • Miód lipowy (90 g)
  • Mleko kokosowe (60 ml)
  • Mąka kokosowa (30 g)
  • Proszek do pieczenia (1 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Wanilia – laska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Foremka na muffiny, Mikser, Miska, Nóż, Piekarnik, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Panna Cotta

Panna Cotta Żelatynę wsypujemy do miski, dolewamy zimną wodę i dokładnie mieszamy, po czym odstawiamy na ok. 5 minut Do rondla wlewamy śmietankę i mleko, dodajemy cukier i ekstrakt z wanilii, mieszamy i podgrzewamy do…

WIĘCEJ >

Kokosowe muffinki jabłkowo-orzechowe

Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się rozpuści Do miski wybijamy jaja, dodajemy tłuszcz, miód i przyprawy (wanilię, z której wydłubujemy nasiona, cynamon i sól) i całość dokładnie miksujemy Mąkę z proszkiem…

WIĘCEJ >

Kombucha

Przygotowujemy duży słoik i wsypujemy do niego herbatę Zalewamy herbatę wrzątkiem Dodajemy cukier i mieszamy Czekamy aż ostygnie Dodajemy grzybka z płynem Przykrywamy gazą i zakładamy gumkę żeby gaza nie spadła Wkładamy słoik do szafki,…

WIĘCEJ >

Lody czekoladowo-bananowo-śliwkowe

Banany obieramy i wkładamy do zamrażarki na ok. 1 godz. (aby się zamroziły) Następnie zamrożone banany kroimy w plasterki o grubości ok. 1 cm Śliwki kroimy w ćwiartki Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i blendujemy…

WIĘCEJ >