fbpx
logo
Szukaj
open close

Muffinki mleczno-kokosowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6d67c462-c346-446b-9528-186d5378d9a9
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Muffinki mleczno-kokosowe

Przygotowanie

  • Do miski wybijamy jaja, dodajemy cukier i przyprawy (sól), dolewamy mleko i całość dokładnie miksujemy
  • Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewamy przez sitko do miski z masą i całość dokładnie ugniatamy tak, aby nie było żadnych grudek
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 205 st. C
  • Formę smarujemy tłuszczem
  • Do formy wylewamy masę, wierzch posypujemy płatkami kokosowymi i wkładamy do piekarnika na ok. 15 minut

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 porcję przypadają 2 muffinki.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia muffinków.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jajo kurze (153 g)
  • Mleko kokosowe (60 ml)
  • Mąka kokosowa (35 g)
  • Wiórki kokosowe (20 g)
  • Cukier trzcinowy (15 g)
  • Proszek do pieczenia (1 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Foremka na muffiny, Mikser, Miska, Piekarnik, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Czekoladowe ciasto bez mąki i cukru

Banana ugniatamy widelcem na papkę, a jabłka ścieramy na dużych oczkach tarki. Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy do połączenia się w jednolitą masę. Ciasto wylewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do…

WIĘCEJ >

Mus z mango

Obieramy mango i kroimy na mniejsze kawałki Pokrojony owoc blendujemy z mlekiem kokosowym na gładki mus Opcjonalnie możemy dodać ziarenka chia (niedozwolone na aip)

WIĘCEJ >

Budyń bez mleka i jajek

Do rondla wlewamy połowę mleka, dodajemy tłuszcz i podgrzewamy Drugą połowę mleka wlewamy do miski, dodajemy mąkę oraz kakao i dokładnie mieszamy Gdy mleko będzie gorące – dodajemy cukier i dokładnie mieszamy Do gotującego się…

WIĘCEJ >

Bezglutenowe pampuchy

Do miski wsypujemy babkę jajowatą i siemię lniane, zalewamy gorącą wodą i odkładamy na ok. 10 minut, aby napęczniało Do osobnej miski wsypujemy mąki, budyń, drożdże, cukier oraz sól i mieszamy Do rondla wlewamy mleko,…

WIĘCEJ >