Koktajl tropikalny z lodami
Koktajl tropikalny z lodami
Przygotowanie
- Mango obieramy i kroimy na kawałki (pestkę usuwamy)
- Banany obieramy i kroimy na kawałki
- Owoce wkładamy do naczynia płaskiego, a następnie do zamrażarki na ok. 30 minut (aby się dobrze schłodziły, lecz nie zamroziły)
- Do blendera wkładamy lody, dolewamy mleko i blendujemy
- Następnie dodajemy zmrożone owoce oraz miąższ z marakui i całość miksujemy na gładką masę
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia koktajli.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
- Lody waniliowe (400 g)
- Mleko kokosowe (250 ml)
- Mango (240 g)
- Banan (240 g)
- Marakuja (45 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Kurczak ze szparagami w cieście filo
Mięso dokładnie oczyszczamy, osuszamy ręcznikiem papierowym i posypujemy z każdej strony przyprawami (solą, pieprzem i papryką) Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (oliwę) Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 6-7 minut z każdej strony Por kroimy w…
WIĘCEJ >Pierś z indyka, jajo, pieczarki
Mięso dokładnie oczyszczamy i przyprawiamy z każdej strony Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy mięso i smażmy przez ok. 6-8 minut z każdej strony (na złotawy kolor) Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry Na osobnej patelni…
WIĘCEJ >Zupa krem z selera i pietruszki z oliwą
Warzywa obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz (olej rzepakowy) Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Dodajemy pozostałe warzywa i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Dolewamy bulion i gotujemy przez ok….
WIĘCEJ >Ryż z pomidorową salsą
Ryż z pomidorową salsą Fasolę odsączamy z zalewy, przenosimy na sitko i płuczemy pod zimną, bieżącą wodą Jalapeño kroimy w drobną kostkę Cebulę obieramy i drobno siekamy Do garnka wlewamy bulion, dodajemy salsę, mieszamy i…
WIĘCEJ >