fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Koktajl tropikalny z lodami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd69d2c69-7ce6-483e-a449-56dc0d67baba
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Koktajl tropikalny z lodami

Przygotowanie

  • Mango obieramy i kroimy na kawałki (pestkę usuwamy)
  • Banany obieramy i kroimy na kawałki
  • Owoce wkładamy do naczynia płaskiego, a następnie do zamrażarki na ok. 30 minut (aby się dobrze schłodziły, lecz nie zamroziły)
  • Do blendera wkładamy lody, dolewamy mleko i blendujemy
  • Następnie dodajemy zmrożone owoce oraz miąższ z marakui i całość miksujemy na gładką masę

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia koktajli.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Lody waniliowe (400 g)
  • Mleko kokosowe (250 ml)
  • Mango (240 g)
  • Banan (240 g)
  • Marakuja (45 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Naczynie płaskie, Nóż, Zamrażarka

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kanapka dziecięca – rybka z owocami

Z kromki chleba wycinamy 2 części na kształt rybki (głowę wraz z tułowiem i ogon) Z truskawki usuwamy szypułkę i kroimy na kawałki przypominające małe trójkąty Z ananasa wycinamy kółko, następnie z tego kółka kolejne…

WIĘCEJ >

Risotto bez ryżu

Kalafior lekko podgotowujemy, a później podsmażamy na rozgrzanym oleju kokosowym, aż wyparuje woda i zacznie się rumienić. Dodajemy resztę pokrojonych surowych warzyw. Całość dokładnie mieszamy.

WIĘCEJ >

Podsmażana czerwona kapusta

Kapustę kroimy w paski o grubości ok. 1 cm Koper drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek i gorczycę, mieszamy i podsmażamy przez ok. 4-6 minut (do momentu, aż się uprażą…

WIĘCEJ >

Polędwiczka wieprzowa w sosie musztardowym z pieczarkami

Mięso kroimy w plastry o wielkości ok. 1,5 cm i posypujemy przyprawami Pieczarki oczyszczamy i kroimy w ćwiartki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy pieczarki i podsmażamy przez ok. 7-8 minut, co jakiś czas mieszając Dodajemy…

WIĘCEJ >