Koktajl tropikalny z lodami
Koktajl tropikalny z lodami
Przygotowanie
- Mango obieramy i kroimy na kawałki (pestkę usuwamy)
- Banany obieramy i kroimy na kawałki
- Owoce wkładamy do naczynia płaskiego, a następnie do zamrażarki na ok. 30 minut (aby się dobrze schłodziły, lecz nie zamroziły)
- Do blendera wkładamy lody, dolewamy mleko i blendujemy
- Następnie dodajemy zmrożone owoce oraz miąższ z marakui i całość miksujemy na gładką masę
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia koktajli.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
- Lody waniliowe (400 g)
- Mleko kokosowe (250 ml)
- Mango (240 g)
- Banan (240 g)
- Marakuja (45 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Kanapka dziecięca – rybka z owocami
Z kromki chleba wycinamy 2 części na kształt rybki (głowę wraz z tułowiem i ogon) Z truskawki usuwamy szypułkę i kroimy na kawałki przypominające małe trójkąty Z ananasa wycinamy kółko, następnie z tego kółka kolejne…
WIĘCEJ >Risotto bez ryżu
Kalafior lekko podgotowujemy, a później podsmażamy na rozgrzanym oleju kokosowym, aż wyparuje woda i zacznie się rumienić. Dodajemy resztę pokrojonych surowych warzyw. Całość dokładnie mieszamy.
WIĘCEJ >Podsmażana czerwona kapusta
Kapustę kroimy w paski o grubości ok. 1 cm Koper drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek i gorczycę, mieszamy i podsmażamy przez ok. 4-6 minut (do momentu, aż się uprażą…
WIĘCEJ >Polędwiczka wieprzowa w sosie musztardowym z pieczarkami
Mięso kroimy w plastry o wielkości ok. 1,5 cm i posypujemy przyprawami Pieczarki oczyszczamy i kroimy w ćwiartki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy pieczarki i podsmażamy przez ok. 7-8 minut, co jakiś czas mieszając Dodajemy…
WIĘCEJ >