Koktajl arbuzowy
Koktajl arbuzowy
Przygotowanie
- Odkrawamy skórkę arbuza
- Obieramy banana
- Myjemy sałatę rzymską
- Umieszczamy arbuza, banana i sałatę rzymską w blenderze
- Wyciskamy do składników w blenderze sok z cytryny
- Blendujemy
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można dopasować do swojej diety – więcej informacji znajdziesz w piktogramach.
Uwagi
W powiązanych przepisach znajdziesz inne koktajle, które warto spróbować przyrządzić.
Autor
Lista składników
- ½ arbuza (480 g)
- 1 banan (120 g)
- 5 liści sałaty rzymskiej (175 g)
- ½ świeżej cytryny (40 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Gryczanka z mlekiem roślinnym z owocami, z orzechami włoskimi i z miętą
Kaszę gryczaną gotujemy w mleku do miękkości (jeśli płyn odparuje, to można dolać wody) Po ostudzeniu dodajemy owoce, posypujemy listkami mięty i posiekanymi orzechami włoskimi Podajemy
WIĘCEJ >Koktajl jarmużowo-figowy
Myjemy jarmuż, gruszę i figi Wyjmujemy z gruszki gniazda nasienne Składniki umieszczamy w blenderze Dolewamy 2 szklanki wody Blendujemy
WIĘCEJ >Mrożony koktajl bananowo ananasowy
Myjemy liście szpinaku Do blendera wkładamy wszystkie składniki Blendujemy
WIĘCEJ >Grillowane warzywa z boczniakami
Warzywa obrać i pokroić w plastry Na patelni grillowej rozgrzać tłuszcz. Warzywa smażyć z grzybami po kilka minut z każdej strony, doprawić i przykryć pokrywką, dusić 2-3 minuty.
WIĘCEJ >