fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Koktajl arbuzowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd9ef660b-264f-44e7-ab70-68ad63468fb5
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Koktajl arbuzowy

Przygotowanie

  • Odkrawamy skórkę arbuza
  • Obieramy banana
  • Myjemy sałatę rzymską
  • Umieszczamy arbuza, banana i sałatę rzymską w blenderze
  • Wyciskamy do składników w blenderze sok z cytryny
  • Blendujemy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można dopasować do swojej diety – więcej informacji znajdziesz w piktogramach.

Uwagi

W powiązanych przepisach znajdziesz inne koktajle, które warto spróbować przyrządzić.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 4
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • ½ arbuza (480 g)
  • 1 banan (120 g)
  • 5 liści sałaty rzymskiej (175 g)
  • ½ świeżej cytryny (40 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gryczanka z mlekiem roślinnym z owocami, z orzechami włoskimi i z miętą

Kaszę gryczaną gotujemy w mleku do miękkości (jeśli płyn odparuje, to można dolać wody) Po ostudzeniu dodajemy owoce, posypujemy listkami mięty i posiekanymi orzechami włoskimi Podajemy

WIĘCEJ >

Koktajl jarmużowo-figowy

Myjemy jarmuż, gruszę i figi Wyjmujemy z gruszki gniazda nasienne Składniki umieszczamy w blenderze Dolewamy 2 szklanki wody Blendujemy

WIĘCEJ >

Mrożony koktajl bananowo ananasowy

Myjemy liście szpinaku Do blendera wkładamy wszystkie składniki Blendujemy

WIĘCEJ >

Grillowane warzywa z boczniakami

Warzywa obrać i pokroić w plastry Na patelni grillowej rozgrzać tłuszcz. Warzywa smażyć z grzybami po kilka minut z każdej strony, doprawić i przykryć pokrywką, dusić 2-3 minuty.  

WIĘCEJ >