Komosanka dla dziecka
Komosanka dla dziecka
Przygotowanie
- Komosę gotujemy w mleku przez ok. 15 minut (lub do miękkości i pochłonięcia całego mleka)
- Następnie ugotowaną komosę blendujemy
- Dodajemy cukier i mieszamy
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Komosankę można uatrakcyjnić dojrzałym bananem (jeśli jest tolerowany) blendując wszystko razem.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia komosanek.
Autor
Lista składników
- Mleko migdałowe (160 ml)
- Komosa ryżowa biała (40 g)
- Cukier trzcinowy (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Chleb z tapioki
Zmiksować jajka, sól i masło i dodać mąki z sodą i octem. Następnie zmiksować całość do gładkiej masy. Przełożyć do formy. Piec w temperaturze ok. 180 stopni do suchego patyczka (ok. 30-35 min).
WIĘCEJ >Zupa z dorsza z morskim spaghetti
Makaron morski kładziemy na sicie i płuczemy pod bieżącą zimną wodą Rybę kroimy w kostkę Dynię obieramy, usuwamy pestki i kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Marchew i pietruszkę obieramy,…
WIĘCEJ >Prosty omlet proteinowy
Wszystkie składniki mieszamy lub blendujemy Omleta smażymy z dwóch stron na rozgrzanym maśle
WIĘCEJ >Sandacz, ziemniaki, brokuł
Ziemniaki obieramy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy Piekarnik nagrzewamy do temp. 200 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Na papier kładziemy rybę, polewamy tłuszczem,…
WIĘCEJ >