fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Komosanka dla dziecka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c026ac1b4-ea68-4c10-9d97-47d4c42fe0bd
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Komosanka dla dziecka

Przygotowanie

  • Komosę gotujemy w mleku przez ok. 15 minut (lub do miękkości i pochłonięcia całego mleka)
  • Następnie ugotowaną komosę blendujemy
  • Dodajemy cukier i mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Komosankę można uatrakcyjnić dojrzałym bananem (jeśli jest tolerowany) blendując wszystko razem.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia komosanek.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 3
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Mleko migdałowe (160 ml)
  • Komosa ryżowa biała (40 g)
  • Cukier trzcinowy (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Garnek

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gulasz warzywny

Cukinię kroimy w paski lub kostkę Paprykę kroimy w paski Pomidora kroimy w kostkę Marchew, pietruszkę i seler obieramy i kroimy w kostkę Cebulę i czosnek, obieramy i kroimy w kostkę Świeże oregano siekamy nożem…

WIĘCEJ >

Krem z cukinii i kurczaka

Do garnka wlewamy 2 łyżki oleju kokosowego i podgrzewamy go. Cebulę kroimy w kostkę. Czosnek obieramy i miażdżymy nożem. Wrzucamy cebulę i czosnek na olej i smażymy delikatnie przez około 5 minut. W trakcie posypujemy…

WIĘCEJ >

Ryż smażony z krewetkami

Ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Krewetki oczyszczamy (obieramy z pancerza i usuwamy przewód pokarmowy) Czosnek oraz imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki Chili kroimy w…

WIĘCEJ >

Ryżanka z rodzynkami

Ryż gotujemy w mleku przez ok. 15 minut (lub do miękkości i wchłonięcia całego mleka) Ryżankę przenosimy do miski i posypujemy rodzynkami

WIĘCEJ >