fbpx
logo
Szukaj
open close

Komosanka z pestkami dyni i jagodami Goji

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb9fd3f6b-4f41-436c-b992-2322a3d892af
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Komosanka z pestkami dyni i jagodami Goji

Przygotowanie

  • Komosę ryżową gotujemy przez ok. 12-15 minut w mleku (w razie potrzeby możemy dolać odrobinę wody)
  • Komosankę przenosimy do miski i posypujemy pestkami dyni oraz jagodami Goji

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych komosanek.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Mleko kokosowe (250 ml)
  • Komosa ryżowa biała (80 g)
  • Pestki dyni obrane (10 g)
  • Jagoda Goji (8 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Miska

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Serek topiony z płatków owsianych

Płatki zalewamy szklanką letniej wody i odstawiamy na 15 minut. Cebulę kroimy na mniejsza kawałki. Przygotowujemy foremki – mogą to być plastikowe opakowania po innych produktach albo miseczki, filiżanki, które przelewamy zimną wodą lub suche…

WIĘCEJ >

Kotlety jagnięce z sosem oliwkowym

Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do blendera Do blendera dodajemy oliwki, dolewamy tłuszcz i całość blendujemy, tak aby w sosie pozostały…

WIĘCEJ >

Zapiekane pieczarki z serem

Sery ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Do rondla wkładamy tłuszcz i podgrzewamy do momentu, aż się rozpuści i stanie się gorący Dodajemy mąkę i energicznie mieszamy, aby powstała pasta Ściągamy rondel z kuchenki…

WIĘCEJ >

Wyśmienita gorąca czekolada

Czekoladę ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski (odrobine odkładamy do dekoracji) Do rondla wlewamy mleko i podgrzewamy do momentu, tuż przed zagotowaniem Zmniejszamy ogień, wrzucamy czekoladę i podgrzewamy cały czas mieszając, aż czekolada się…

WIĘCEJ >