Komosanka z mlekiem roślinnym z jabłkiem, orzechami włoskimi i cynamonem
Komosanka z mlekiem roślinnym z jabłkiem, orzechami włoskimi i cynamonem
Przygotowanie
- Komosę ryżową gotujemy w mleku do miękkości (jeśli płyn odparuje, można dolać wody)
- Po ostudzeniu dodajemy pokrojone w dowolny sposób jabłko, posiekane orzechy
- Posypujemy wierzch komosanki cynamonem i podajemy
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia komosanki.
Autor
Lista składników
- Mleko kokosowe (250 ml)
- Jabłko (świeże) (180 g)
- Komosa ryżowa biała (80 g)
- Orzech włoski (20 g)
- Cynamon mielony (4 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Łosoś z grillowanym ananasem duszonym w mleku kokosowym i ryżem
Ananasa obrać, wyciąć ze środka każdego plastra zdrewniałe kółko, przekroić na pół Ryż ugotować we wrzącej osolonej wodzie do miękkości Rozgrzewamy patelnię z tłuszczem Kładziemy łososia na patelni Smażymy po 5 min z każdej strony…
WIĘCEJ >Ciasto mandarynkowe z sorbetem bananowym
Przygotowujemy blaszkę do ciasta, jeśli mamy metalową, to wykładamy papierem do pieczenia Piekarnik ustawiamy na 190 stopni Mandarynki gotujemy 5 min od momentu jak woda zacznie wrzeć Następnie wyjmujemy i hartujemy, czyli wrzucamy do zimnej…
WIĘCEJ >Karkówka z jelenia duszona z kapustą i grzybami z wolnowaru
Karkówkę solimy i pieprzymy Kapustę kroimy nożem (żeby nie było długich „nici”) Oczyszczone grzyby kroimy w grube plastry Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Kapustę mieszamy z grzybami, cebulą i czosnkiem Kładziemy na…
WIĘCEJ >Puree z białej rzodkwi
Białą rzodkiew obieramy i kroimy w grubą kostkę Kawałki warzywa wrzucamy do garnka i zalewamy wodą Gotujemy około 20 minut (do miękkości rzodkwi Odlewamy nadmiar wody, zostawiamy tylko tyle, ile umożliwi nam blendowanie Dodajemy masło…
WIĘCEJ >