fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Komosanka z mlekiem roślinnym z jabłkiem, orzechami włoskimi i cynamonem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4214b090-fc63-46ab-a3df-ca1f2f8ae25c
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Komosanka z mlekiem roślinnym z jabłkiem, orzechami włoskimi i cynamonem

Przygotowanie

  • Komosę ryżową gotujemy w mleku do miękkości (jeśli płyn odparuje, można dolać wody)
  • Po ostudzeniu dodajemy pokrojone w dowolny sposób jabłko, posiekane orzechy
  • Posypujemy wierzch komosanki cynamonem i podajemy

Rady dietetyka

Komosę ryżową możesz zastąpić kaszą jaglaną lub gryczaną. W przepisie zamiast mleka kokosowego możesz wykorzystać inne, np. migdałowe lub ryżowe (patrz na ich skład).

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia oraz nietolerancji – więcej informacji w piktogramach.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne przepisy na przygotowanie komosanki.

Mleko kokosowe możesz zastąpić mlekiem kozim, jeśli cierpisz z powodu nietolerancji histaminy.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 6 łyżek komosy ryżowej (ok. 80 g)
  • 1 szklanka mleka kokosowego (250 ml)
  • 1 jabłko (180 g)
  • 4 sztuki orzecha włoskiego (16 g)
  • 1 łyżeczka cynamonu (4 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Krem z grochu żółtego

Groch płuczemy i zalewamy w garnku zimną wodą. Najlepiej jest go tak zostawić na min. 1-2 godziny do namoczenia. Następnie do tej samej wody z grochem dodajemy pokrojone w mniejsze kawałki warzywa oraz liść laurowy…

WIĘCEJ >

Sałatka z komosy ryżowej

Komosę wsypujemy na sito i płuczemy pod zimną bieżącą wodą Przepłukaną komosę wrzucamy do garnka z wrzątkiem i gotujemy 15 minut Przekładamy na sito i przepłukujemy zimną wodą, zostawiamy do odcieknięcia W czasie jak się…

WIĘCEJ >

Spaghetti Konjac z wędzonym pstrągiem w sosie pomidorowym

makaron wyjmujemy z worka do miski z zimną wodą zmieniamy wodę 3 razy co kilka minut, aż przestanie „czuć rybą” w tym czasie obieramy czosnek i cebulę, kroimy w kostkę pstrąga obieramy z skóry i…

WIĘCEJ >

Bazyliowe pesto z awokado

Pomidorki koktajlowe kroimy na połówki Pieczemy w piekarniku W tym czasie gotujemy makaron Wyciskamy 2 łyżki soku z cytryny Migdały, awokado, bazylię, czosnek, sól i pieprz miksujemy na gładką masę Sos mieszamy z ugotowanym makaronem…

WIĘCEJ >