fbpx
logo
Szukaj
open close

Kotlety schabowe z sosie jabłkowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2c3673d0-7a8c-4e2f-9d98-6f18f2ea9b57
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kotlety schabowe z sosie jabłkowym

Przygotowanie

  • Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do moździerza
  • Dodajemy tłuszcz oraz przyprawy (koper i sól) i rozgniatamy na pastę
  • Następnie nacieramy pastą mięso, wkładamy do miski (niemetalowej), przykrywamy folią i odstawiamy na ok. 30 minut
  • Jabłka obieramy i kroimy w grubą kostkę (gniazda nasienne usuwamy), a następnie przenosimy do rondla
  • Dodajemy sok z cytryny, wodę oraz cukier i gotujemy przez ok. 10 minut (do momentu, aż jabłka będą miękkie, ale nie rozgotowane)
  • Zieleninę drobno siekamy, dodajemy do rondla i mieszamy, a następnie wyłączamy kuchenkę
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C
  • Mięso kładziemy na ruszt i pieczemy przez ok. 20-30 minut
  • Następnie nakładamy mięso na talerze i podajemy z sosem jabłkowym

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia schabowego.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina schab (surowy) (480 g)
  • Jabłko (300 g)
  • Woda (15 ml)
  • Cukier trzcinowy (10 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Sok z cytryny (bio) (6 ml)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (5 ml)
  • Mięta (świeża) (3 g)
  • Koper (ziele) suszony (3 g)
  • Sól morska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Folia spożywcza, Miska, Moździerz, Nóż, Piekarnik, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane Przepisy

Kotlet schabowy, buraczki, fasolka

Kotlet schabowy Mięso dokładnie oczyszczamy i osuszamy ręcznikiem papierowym Następnie kładziemy na mięso folię spożywczą i rozbijamy tłuczkiem o połowę Kotlety posypujemy przyprawami z każdej strony Przygotowujemy dwa talerze – na jeden wybijamy jaja i…

WIĘCEJ >

Panierowany schabowy z kapustą

Panierowany schabowy Mięso dokładnie myjemy i oczyszczamy z błon, a następnie kroimy w plastry o grubości ok. 1 cm Następnie kładziemy plastry mięsa na deskę, przykrywamy folią spożywczą i rozbijamy z dwóch stron tłuczkiem do…

WIĘCEJ >

Kotlet schabowy z frytkami

Kotlet schabowy Mięso oczyszczamy i kroimy na plastry, a następnie cienko rozbijamy tłuczkiem Do miski wlewamy mleko, dodajemy przyprawy i mieszamy Kotlety wkładamy do miski z mlekiem i odstawiamy na min. 2 godz. (możemy moczyć…

WIĘCEJ >

Paleo schabowy w panierce bez jajka

Schab płuczemy i osuszamy za pomocą papierowego ręcznika. Kroimy w plastry o grubości mniej więcej 1 cm i tłuczemy każdy plaster cienko przez folię spożywczą. Na tym etapie odkładamy dwa kotlety (około 80 g mięsa)…

WIĘCEJ >