fbpx
logo
Szukaj
open close

Krem szczawiowy z owocami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c66b77ad0-ae0f-41b5-8e9d-2b779c754347
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Krem szczawiowy z owocami

Przygotowanie

  • Liście szczawiu odrywamy od łodyżek, duże liście rozrywamy wzdłuż na pół
  • Następnie szczaw dokładnie myjemy, osuszamy i tniemy nożyczkami
  • Jabłko obieramy, kroimy na ćwiartki i usuwamy gniazdo nasienne
  • Miąższ jabłka skrapiamy sokiem z cytryny
  • Do rondla wlewamy wodę, tak aby przykryła dno
  • Wkładamy szczaw i gotujemy na wolnym ogniu przez ok. 5 minut
  • Dodajemy jabłko, słodzik i przyprawy, dolewamy pozostałą wodę i gotujemy na wolnym ogniu przez ok. 5 minut
  • Banany obieramy, kroimy na plasterki i wkładamy do rondla ze szczawiem, aby nie ściemniały
  • Całość gotujemy przez ok. 2-3 minuty
  • Następnie ściągamy rondel z kuchenki, dodajemy śmietankę i blendujemy do momentu, aż uzyskamy gładki krem
  • Krem wkładamy do lodówki na ok. 2 godz. i podajemy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań ze szczawiem.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Woda (750 ml)
  • Banan (240 g)
  • Szczaw (200 g)
  • Jabłko (180 g)
  • Śmietana jogurtowa 10% (150 g)
  • Sok z cytryny (bio) (18 ml)
  • Ksylitol (2.5 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Lodówka, Nóż, Nożyczki, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Clafoutis ze szczawiem

Szczaw Liście odrywamy od łodyżek, duże liście rozrywamy wzdłuż na pół Następnie liście dokładnie myjemy, osuszamy i tniemy nożyczkami Szalotki (…)

WIĘCEJ >

Szczaw zasmażany

Liście szczawiu odrywamy od łodyżek, duże liście rozrywamy wzdłuż na pół Następnie szczaw dokładnie myjemy i osuszamy Na patelnię wlewamy (…)

WIĘCEJ >

Zupa szczawiowa

Szczaw siekamy na kawałki Cebulę obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. (…)

WIĘCEJ >

Zupa szczawiowa z jajem (na wywarze kostnym)

Szczaw wypłukać i pokroić Cebulę obrać i pokroić w piórka lub połksiężyce W garnku rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy przez 2 (…)

WIĘCEJ >

Zupa szczawiowa z jajem

Szczaw wypłukać i pokroić Cebulę obrać i pokroić w piórka lub połksiężyce W garnku rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy przez 2 (…)

WIĘCEJ >