fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa szczawiowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz18-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Zupa szczawiowa

Przygotowanie

  • Szczaw siekamy na kawałki
  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy pozostałe składniki i całość gotujemy przez ok. 10 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych zup oraz przepis na bulion mięsny.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Bulion mięsny (500 ml)
  • Szczaw (125 g)
  • Cebula (105 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Sok z cytryny (10 ml)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Makaron z cukinią i pomidorami

Cukinię myjemy i kroimy w kostkę Pokrojoną cukinię wrzucamy na patelnię, rozgrzaną oliwę Dodajemy pomidory. Obsmażamy około 8 minut, aż pomidory popękają Gotujemy makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu Do ugotowanego makaronu dajemy warzywa. Dodajemy…

WIĘCEJ >

Capresse z sosem z granatów – sałatka

Pomidory sparzyć i obrać ze skórki – czyli kładziemy pomidory na desce szypułką w dół Nożem robimy na czubku pomidora dwa delikatne nacięcia, tyle tylko, żeby naciąć skórkę Wkładamy pomidory do jakiejś miseczki lub garnuszka…

WIĘCEJ >

Ryż z owocami duszonymi na oleju kokosowym

Owoce kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy olej Podsmażamy owoce 3-4 min Dodajemy ryż Lekko solimy

WIĘCEJ >

Zupa gulaszowa

Paprykę przekrawamy na pół, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę Resztę warzyw obieramy i kroimy w kostkę Mięso kroimy w kostkę W dużym garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy mięso, zasmażamy 5 min na mocnym ogniu…

WIĘCEJ >