Krem z dyni z okrasą z boczku
					Krem z dyni z okrasą z boczku
Przygotowanie
- Dynię obieramy, usuwamy pestki i kroimy w kostkę
 - Por kroimy w plastry
 - Boczek kroimy w drobną kostkę
 - W garnku rozgrzewamy łyżkę smalcu
 - Dodajemy pora i podsmażamy 2-3 min
 - Dodajemy dynię i podsmażamy 3-4 min
 - Zalewamy rosołem
 - Gotujemy 15 min
 - Miksujemy blenderem
 - Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu
 - Wrzucamy boczek
 - Smażymy kilka minut aż się zrobi ładny, brązowy
 - Nalewamy zupę do naczynia i na wierzchu kładziemy okrasę z boczku
 
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne przepisy na przygotowanie zupy dyniowej.
Autor
Lista składników
- Bulion mięsny (1000 ml)
 - Dynia Hokkaido (świeża) (500 g)
 - Boczek wieprzowy wędzony (100 g)
 - Por (50 g)
 - Smalec z gęsi (24 g)
 - Sól kłodawska (2.5 g)
 - Pieprz czarny (0.5 g)
 
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.











					
					
