fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Krem z dyni z okrasą z boczku

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cfe77be0e-a76b-49c9-8581-b9d9b9c22683-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Krem z dyni z okrasą z boczku

Przygotowanie

  • Dynię obieramy, usuwamy pestki i kroimy w kostkę
  • Por kroimy w plastry
  • Boczek kroimy w drobną kostkę
  • W garnku rozgrzewamy łyżkę smalcu
  • Dodajemy pora i podsmażamy 2-3 min
  • Dodajemy dynię i podsmażamy 3-4 min
  • Zalewamy rosołem
  • Gotujemy 15 min
  • Miksujemy blenderem
  • Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu
  • Wrzucamy boczek
  • Smażymy kilka minut aż się zrobi ładny, brązowy
  • Nalewamy zupę do naczynia i na wierzchu kładziemy okrasę z boczku  

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne przepisy na przygotowanie zupy dyniowej.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion mięsny (1000 ml)
  • Dynia Hokkaido (świeża) (500 g)
  • Boczek wieprzowy wędzony (100 g)
  • Por (50 g)
  • Smalec z gęsi (24 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Miska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Wieprzowina duszona w grzybach z kaszą gryczaną

Mięso kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Grzyby odcedzamy na sicie (wodę zostawiamy!) Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Wrzucamy mięso Zasmażamy 3 minuty Dodajemy cebulę z czosnkiem Zasmażamy 2 minuty Dodajemy…

WIĘCEJ >

Ciasto ananasowe

Włączamy piekarnik i ustawiamy na 180 st. C Masło klarowane rozpuszczamy w garnku (ma być tylko płynne, nie gotować!) Ananasa obieramy ze skóry, usuwamy zdrewniały środek, kroimy na mniejsze kawałki Jajka wybijamy do blendera, dodajemy…

WIĘCEJ >

Oliwkowe tagliatelle

Masło rozgrzewamy na patelni Za pomocą obieraczki do warzyw, obieramy umytą cukinię, na tyle ile to możliwe, tworząc „tagliatelle” Makaron kładziemy na patelnię i podsmażamy Po kilku minutach dodajemy oliwki Pod koniec smażenia wbijamy na…

WIĘCEJ >

Leczo

Cukinię obrać, przekroić wzdłuż i pokroić na grube plastry. Paprykę i cebulę pokroić w dużą kostkę. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. W głębokim rondlu rozgrzać tłuszcz i wrzucić pokrojoną paprykę,…

WIĘCEJ >