fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Krem z dyni z okrasą z boczku

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cfe77be0e-a76b-49c9-8581-b9d9b9c22683-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Krem z dyni z okrasą z boczku

Przygotowanie

  • Dynię obieramy, usuwamy pestki i kroimy w kostkę
  • Por kroimy w plastry
  • Boczek kroimy w drobną kostkę
  • W garnku rozgrzewamy łyżkę smalcu
  • Dodajemy pora i podsmażamy 2-3 min
  • Dodajemy dynię i podsmażamy 3-4 min
  • Zalewamy rosołem
  • Gotujemy 15 min
  • Miksujemy blenderem
  • Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu
  • Wrzucamy boczek
  • Smażymy kilka minut aż się zrobi ładny, brązowy
  • Nalewamy zupę do naczynia i na wierzchu kładziemy okrasę z boczku  

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojej aktualnej diety oraz nietolerancji – więcej informacji zawartych jest w piktogramach.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się nasze propozycje przyrządzenia zupy krem z dyni.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 5
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 litr bulionu mięsnego
  • 500 g dyni
  • ⅓ pora (ok. 50 g)
  • 10 plastrów boczku wędzonego (100 g)
  • 2 łyżki smalcu gęsiego (30 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Polędwiczki wieprzowe z wędzoną papryką

Mięso kroimy na małe kawałki, dodajemy ocet jabłkowy, sól i paprykę wędzoną. Zamarynowane mięso wstawiamy do lodówki na pół godziny (a najlepiej na kilka godzin). Na maśle smażymy pokrojoną cienko marchewkę (można do tego użyć…

WIĘCEJ >

Polędwiczka na sałatce z kalarepy

Polędwiczkę przyprawiamy solą, pieprzem, drobno posiekanym czosnkiem. Odstawiamy w chłodne miejsce na 30 minut, następnie grillujemy, kroimy w cienkie plastry. Kalarepę obieramy, kroimy w słupki, dodajemy pokrojone na połówki oliwki, posiekaną nać pietruszki, cebulę, skrapiamy octem,…

WIĘCEJ >

Pieczone warzywa

Dynię kroimy na kawałki, usuwamy pestki Patisona obieramy, kroimy na kawałki i usuwamy pestki Marchew obieramy i kroimy w plastry Obieramy czosnek Warzywa układamy na blaszce do pieczenia Lekko solimy i pieprzymy Pieczemy w 200…

WIĘCEJ >

Owocowy szaszłyk w czekoladzie

Czekoladę połamać i wrzucić do garnka Dodać mleko kokosowe i olej Na małym ogniu podgrzać aż się rozpuści NIE WOLNO zagotować Banana kroimy w plastry Gruszkę kroimy w kostkę Ananasa obieramy ze skóry, wycinamy i usuwamy okrągły…

WIĘCEJ >