fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Krem z dyni z okrasą z boczku

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cfe77be0e-a76b-49c9-8581-b9d9b9c22683-1

Krem z dyni z okrasą z boczku

Przygotowanie

  • Dynię obieramy, usuwamy pestki i kroimy w kostkę
  • Por kroimy w plastry
  • Boczek kroimy w drobną kostkę
  • W garnku rozgrzewamy łyżkę smalcu
  • Dodajemy pora i podsmażamy 2-3 min
  • Dodajemy dynię i podsmażamy 3-4 min
  • Zalewamy rosołem
  • Gotujemy 15 min
  • Miksujemy blenderem
  • Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu
  • Wrzucamy boczek
  • Smażymy kilka minut aż się zrobi ładny, brązowy
  • Nalewamy zupę do naczynia i na wierzchu kładziemy okrasę z boczku  

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojej aktualnej diety oraz nietolerancji – więcej informacji zawartych jest w piktogramach.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się nasze propozycje przyrządzenia zupy krem z dyni.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 5
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 litr bulionu mięsnego
  • 500 g dyni
  • ⅓ pora (ok. 50 g)
  • 10 plastrów boczku wędzonego (100 g)
  • 2 łyżki smalcu gęsiego (30 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Nóż, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Leczo na ostro

W garnku rozgrzewamy odrobine masła. Cebulę i imbir drobno kroimy i wrzucamy na tłuszcz. Chwilę podsmażamy. Cukinię i paprykę myjemy i kroimy w kostkę. Dorzucamy do garnka. Chwilę wszystko obsmażamy. Po chwili dodajemy kurkumę, paprykę…

WIĘCEJ >

Shake gruszkowo – imbirowy

Gruszkę kroimy w mniejsze kawałki Imbir obieramy Mleko, imbir, gruszkę umieszczamy w blenderze kielichowym Miksujemy przez 30 sekund 

WIĘCEJ >

Pad thai

Pastę z tamaryndy rozpuszczamy w gorącej wodzie, dodajemy resztę składników marynaty i mieszamy z pokrojonymi kawałkami piersi z indyka. Zamarynowane mięso odstawiamy do lodówki. Makaron ryżowy przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu. Kapustę pak choi drobno…

WIĘCEJ >

Mizeria paleo

Ogórka obieramy i kroimy na cienkie talarki. Posypujemy ogórka solą i imbirem. Dodajemy śmietankę i koperek . Mieszamy dokładnie wszystkie składniki. Pozwalamy się połączyć smakom przez pół godziny.

WIĘCEJ >