fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Krem z dyni z okrasą z boczku

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cfe77be0e-a76b-49c9-8581-b9d9b9c22683-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Krem z dyni z okrasą z boczku

Przygotowanie

  • Dynię obieramy, usuwamy pestki i kroimy w kostkę
  • Por kroimy w plastry
  • Boczek kroimy w drobną kostkę
  • W garnku rozgrzewamy łyżkę smalcu
  • Dodajemy pora i podsmażamy 2-3 min
  • Dodajemy dynię i podsmażamy 3-4 min
  • Zalewamy rosołem
  • Gotujemy 15 min
  • Miksujemy blenderem
  • Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu
  • Wrzucamy boczek
  • Smażymy kilka minut aż się zrobi ładny, brązowy
  • Nalewamy zupę do naczynia i na wierzchu kładziemy okrasę z boczku  

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne przepisy na przygotowanie zupy dyniowej.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion mięsny (1000 ml)
  • Dynia Hokkaido (świeża) (500 g)
  • Boczek wieprzowy wędzony (100 g)
  • Por (50 g)
  • Smalec z gęsi (24 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Miska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Miętowy chłodnik z ogórka zielonego

Awokado obieramy, wyrzucamy pestkę Ogórka obieramy i kroimy w kostkę (może być gruba) Do blendera wlewamy mleko kokosowe Dodajemy sok z cytryny, awokado, czosnek i ogórka Dodajemy miętę, lekko solimy i pieprzymy Miksujemy

WIĘCEJ >

Pieczony dorsz w sosie szpinakowym

Dorsza dzielimy na pół Kładziemy w naczyniu żaroodpornym, lekko solimy i pieprzymy Dodajemy łyżkę tłuszczu Przykrywamy pokrywką, wkładamy do nagrzanego piekarnika 180 St.C na 15 min Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę W…

WIĘCEJ >

Pierś z indyka duszona z warzywami i pieczarkami

Mięso myjemy i kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w drobną kostkę, marchewkę i pietruszkę – w talarki. Pieczarki – na połówki lub ćwiartki. Mięso podsmażamy, dodajemy cebulę i pozostałe warzywa oraz grzyby i podsmażamy kilka…

WIĘCEJ >

Żołądki indycze w sosie koperkowo-pieczarkowym

Żołądki oczyszczamy, płuczemy, zalewamy wodą, zagotowujemy, odlewamy wodę Ponownie zalewamy świeżą wodą, zagotowujemy, znów odlewamy, Jeszcze raz zalewamy świeżą wodą, lekko posoloną i gotujemy na małym ogniu przez około 10 minut Odcedzamy i zalewamy świeżą…

WIĘCEJ >