fbpx
logo
Szukaj
open close

Krem z marchewki i selera z pietruszką i oliwą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c984be66e-8cfa-4022-867d-9a67af213eb7
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Krem z marchewki i selera z pietruszką i oliwą

Przygotowanie

  • Warzywa obieramy i kroimy w kostkę
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy pozostałe warzywa i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dolewamy bulion i gotujemy przez ok. 15 minut (do miękkości)
  • Następnie całość blendujemy
  • Dodajemy pokruszone tofu i ponownie blendujemy
  • Zupę nalewamy na talerze, skrapiamy oliwą i posypujemy posiekaną zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych zup krem.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion jarski (500 ml)
  • Seler korzeń (500 g)
  • Cebula (105 g)
  • Tofu naturalne (100 g)
  • Marchew (100 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (40 ml)
  • Olej kokosowy nierafinowany (20 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (6 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Truskawki z octem balsamicznym

Z truskawek usuwamy szypułki i kroimy owoce na pół Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Do rondla wsypujemy cukier, dolewamy ocet oraz wodę (4/5 ilości) i podgrzewamy Do miski wsypujemy mąkę, dolewamy pozostałą wodę…

WIĘCEJ >

Zajączek z ziemniaczków z kotlecikiem

Ziemniaka obieramy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Mięso przenosimy do miski, dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy Następnie z masy mięsnej formujemy okrągłego kotleta Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy…

WIĘCEJ >

Krem z pieczonej papryki i pomidora

Piekarnik nagrzewamy do temp. 200 st. C Pomidora kroimy w ćwiartki (wycinamy głąb), a paprykę w kostkę (nasiona wyrzucamy) Do rozgrzanego piekarnika wkładamy warzywa ułożone w naczyniu żaroodpornym i pieczemy przez 20 minut Po tym…

WIĘCEJ >

Sałatka z owoców sezonowych – lato

Wszystkie owoce umyć Z moreli usunąć pestkę, pokroić kostkę Truskawki pokroić na połówki lub na ćwiartki Wymieszać wszystkie owoce

WIĘCEJ >