fbpx
logo
Szukaj
open close

Krem z marchewki i selera z pietruszką i oliwą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c984be66e-8cfa-4022-867d-9a67af213eb7
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Krem z marchewki i selera z pietruszką i oliwą

Przygotowanie

  • Warzywa obieramy i kroimy w kostkę
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy pozostałe warzywa i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dolewamy bulion i gotujemy przez ok. 15 minut (do miękkości)
  • Następnie całość blendujemy
  • Dodajemy pokruszone tofu i ponownie blendujemy
  • Zupę nalewamy na talerze, skrapiamy oliwą i posypujemy posiekaną zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych zup krem.

Autor

Iwona Wierzbicka
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion jarski (500 ml)
  • Seler korzeń (500 g)
  • Cebula (105 g)
  • Tofu naturalne (100 g)
  • Marchew (100 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (40 ml)
  • Olej kokosowy nierafinowany (20 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (6 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Spring rolls sajgonki

Mięso podsmażamy w ulubionych przyprawach lub z dodatkiem miodu i musztardy. Włoszczyznę kroimy w paski Arkusze papieru przygotujemy wg instrukcji na opakowaniu – wystarczy chwila moczenia (dociskamy palcami wystające suche fragmenty, papier się nie porwie)…

WIĘCEJ >

Skrzydełka kurczaka w marynacie

Do miski wlewamy passatę, sos Worcestershire, sok z cytryny i ocet, dodajemy musztardę oraz przyprawy (sól i pieprz) i dokładnie mieszamy Dodajemy mięso i dokładnie mieszamy, tak aby każdy kawałek mięsa był równomiernie pokryty marynatą…

WIĘCEJ >

Tacos z wołowiną

Cebulę obieramy i drobno siekamy Na patelni podgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty Dodajemy mięso i smażymy przez ok. 5 minut, co jakiś czas mieszając Dodajemy passatę, dolewamy bulion i zagotowujemy…

WIĘCEJ >

Frittata z kurczakiem i szparagami

Mięso gotujemy we wrzącej wodzie pod przykryciem przez ok. 30 minut Ze szparagów odcinamy końcówki, kroimy na 3-4 części i gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 7-10 minut, a następnie odcedzamy Zieleninę drobno siekamy Cebulę…

WIĘCEJ >