fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Krem z marchewki i selera z pietruszką i oliwą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c984be66e-8cfa-4022-867d-9a67af213eb7
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Krem z marchewki i selera z pietruszką i oliwą

Przygotowanie

  • Warzywa obieramy i kroimy w kostkę
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy pozostałe warzywa i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dolewamy bulion i gotujemy przez ok. 15 minut (do miękkości)
  • Następnie całość blendujemy
  • Dodajemy pokruszone tofu i ponownie blendujemy
  • Zupę nalewamy na talerze, skrapiamy oliwą i posypujemy posiekaną zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych zup krem.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion jarski (500 ml)
  • Seler korzeń (500 g)
  • Cebula (105 g)
  • Tofu naturalne (100 g)
  • Marchew (100 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (40 ml)
  • Olej kokosowy nierafinowany (20 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (6 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Tortille z kurczakiem

Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski Dodajemy śmietanę, mieszamy i odstawiamy Papryki kroimy w kostkę (gniazda nasienne usuwamy) Cebulę obieramy i drobno siekamy Mięso kroimy w cienkie paski Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy papryki…

WIĘCEJ >

Sałata z kozim serem, truskawkami i melonem

Sałatę i rukolę kładziemy na talerzu Dokładamy przecięte na pół truskawki Melona obieramy, kroimy w paski i kładziemy na sałacie Na wierzchu umieszczamy ser Polewamy sosem  

WIĘCEJ >

Szparagi zawijane boczkiem

Piekarnik nagrzewamy do temp. 220 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Szparagi dokładnie myjemy i odcinamy końcówki Następnie każdego szparaga owijamy plastrem boczku i układamy na papierze Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 10-15…

WIĘCEJ >

Placki z cukinii z sosem pomidorowo-paprykowym

Placki z cukinii: Cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach do jakiejś miski Dodać jajko, trochę soli i pieprzu Rozmieszać rózgą Dodać łyżkę mąki kokosowej, zamieszać Dodać drugą łyżkę mąki kokosowej i zmieszać Rozgrzać patelnię…

WIĘCEJ >