fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa krem z krewetkami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c68189af0-14fd-44a4-9377-398f4e807de8
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Zupa krem z krewetkami

Przygotowanie

  • Kalafior dzielimy na różyczki
  • Cukinię kroimy w kostkę
  • Warzywa przenosimy do garnka, zalewamy bulionem i gotujemy przez ok. 10-12 minut (do miękkości)
  • Wyłączamy kuchenkę, dolewamy mleko kokosowe, dodajemy sok z cytryny oraz tłuszcz i całość dokładnie blendujemy
  • Krewetki gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 2-3 minuty, a następnie odcedzamy
  • Do kremu dodajemy krewetki oraz sól i całość podgrzewamy przez ok. 3-4 minuty

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych zup.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Cukinia zielona (600 g)
  • Kalafior (400 g)
  • Krewetka koktajlowa (świeża) (335 g)
  • Bulion mięsny (200 ml)
  • Mleko kokosowe (125 ml)
  • Smalec z gęsi (24 g)
  • Sok z cytryny (6 ml)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Garnek - mały, Nóż, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Angielska pieczeń wołowa

Marchewki z pasternakami obieramy i kroimy na kawałki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (1/4 ilości masła i oliwę) Kładziemy mięso i podsmażamy przez ok. 10 minut, co jakiś czas obracając Następnie przenosimy mięso na talerz Na…

WIĘCEJ >

Pierogi gryczane z dziczyzną

Farsz: Dziczyznę kroimy w kawałki np. 4 x 4 cm Wkładamy mięso do garnka Wlewamy 2 szklanki wody Lekko solimy i pieprzymy Gotujemy na małym ogniu 2 godz. Co jakiś czas sprawdzamy ile mamy wody…

WIĘCEJ >

Dorsz z sosem kokosowo – figowym

Ryba: Czosnek pokroić w plasterki Rybę lekko posolić i popieprzyć  Z papieru do pieczenia wykroić 2 kwadraty około 25 cm każdy  Na środku każdego arkusza papieru położyć rybę Dodajemy połowę czosnku Skrapiamy sokiem z ¼ cytryny Dodajemy…

WIĘCEJ >

Sałatka z indykiem w sosie sojowym

Imbir z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Do rondla wrzucamy cebulę, imbir z czosnkiem, skórkę pomarańczową i przyprawy (anyż), wlewamy sos sojowy oraz wodę (1,5 l wody na 800 g mięsa) i doprowadzamy do wrzenia…

WIĘCEJ >