fbpx
logo
Szukaj
open close

Zupa krem z krewetkami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c68189af0-14fd-44a4-9377-398f4e807de8
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Zupa krem z krewetkami

Przygotowanie

  • Kalafior dzielimy na różyczki
  • Cukinię kroimy w kostkę
  • Warzywa przenosimy do garnka, zalewamy bulionem i gotujemy przez ok. 10-12 minut (do miękkości)
  • Wyłączamy kuchenkę, dolewamy mleko kokosowe, dodajemy sok z cytryny oraz tłuszcz i całość dokładnie blendujemy
  • Krewetki gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 2-3 minuty, a następnie odcedzamy
  • Do kremu dodajemy krewetki oraz sól i całość podgrzewamy przez ok. 3-4 minuty

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych zup.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Cukinia zielona (300 g)
  • Kalafior (400 g)
  • Krewetka koktajlowa (świeża) (300 g)
  • Bulion mięsny (200 ml)
  • Mleko kokosowe (125 ml)
  • Smalec z gęsi (24 g)
  • Sok z cytryny (6 ml)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Garnek - mały, Nóż, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Papryka nadziewana mięsem mielonym

W rondlu zagotowujemy wodę Z papryk odcinamy wierzchy i odkładamy na bok, a wnętrze papryk wydrążamy Papryki wkładamy do wrzącej wody na ok. 2 minuty, a następnie odcedzamy Do garnka wlewamy bulion, wsypujemy ryż i…

WIĘCEJ >

Zupa krem z kalafiora z mlekiem kokosowym

Kalafior dzielimy na „różyczki”, polewamy 3 łyżkami oleju, posypujemy solą i dokładnie mieszamy Przenosimy do dużego naczynia żaroodpornego i wstawiamy do rozgrzanego do 200 st C. piekarnika na około 25 minut (kalafior po upieczeniu powinien być miękki i…

WIĘCEJ >

Chlebek z cukinii bez jaj

Cukinię zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Osobno wymieszać mąkę z przyprawami, osobno składniki mokre – masło/olej i startą cukinię. Wszystko połączyć dokładnie mieszając. Na koniec dodać rozpuszczoną żelatynę. Zmiksować Wyłożyć masą formę i piec ok….

WIĘCEJ >

Paszteciki z wołowiną

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Mięso kroimy na kawałki W rondlu rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Dodajemy mięso i podsmażamy przez ok. 8-10 minut Następnie oprószamy…

WIĘCEJ >