fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa pomidorowa z jajkiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb11ca0ca-b903-41a2-afaa-a8c379a60491
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Zupa pomidorowa z jajkiem

Przygotowanie

  • Pomidory krojone gotujemy przez chwilę
  • Następnie dodajemy masło i przyprawy
  • Po 10 minutach wbijamy do zupy jajka i dokładnie mieszamy
  • Gdy jajka się delikatnie zetną – podajemy (nie mogą być surowe)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia zup.

Autor

Maja Wlazły
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pomidor w puszce (400 g)
  • Jajo kurze rozm. M (102 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Gałka muszkatołowa mielona (1 g)
  • Bazylia suszona (1 g)
  • Imbir suszony (1 g)
  • Oregano suszone (1 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Makaron gryczany z kurkami

Makaron gryczany gotujemy we wrzącej wodzie do miękkości Kurki wkładamy do miski z zimną wodą i płuczemy, wylewamy wodę i powtarzamy jeszcze dwa razy Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Pomidorki kroimy na pół Rozgrzewamy…

WIĘCEJ >

Gulasz z serca wołowego, z warzywami

Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy. Umyte serce oczyszczamy z żyłek i innych niepotrzebnych elementów. Kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię. Smażymy mieszając, aż kawałki serca się zrumienią, a następnie odkładamy do osobnego naczynia, zostawiając…

WIĘCEJ >

Pierś z indyka duszona z warzywami i pieczarkami

Mięso myjemy i kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w drobną kostkę, marchewkę i pietruszkę – w talarki. Pieczarki – na połówki lub ćwiartki. Mięso podsmażamy, dodajemy cebulę i pozostałe warzywa oraz grzyby i podsmażamy kilka…

WIĘCEJ >

Wołowina duszona w warzywach

Mięso myjemy i kroimy w kostkę (łatę dodatkowo oczyszczamy z błon). W garnku rozgrzewamy olej kokosowy, wrzucamy drobno posiekane czosnek i cebulę. Podsmażamy aż się zeszklą i dodajemy mięso. Smażymy aż się przyrumieni. Następnie dodajemy…

WIĘCEJ >