fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa pomidorowa z jajkiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb11ca0ca-b903-41a2-afaa-a8c379a60491
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Zupa pomidorowa z jajkiem

Przygotowanie

  • Pomidory krojone gotujemy przez chwilę
  • Następnie dodajemy masło i przyprawy
  • Po 10 minutach wbijamy do zupy jajka i dokładnie mieszamy
  • Gdy jajka się delikatnie zetną – podajemy (nie mogą być surowe)

Rady dietetyka

1 porcja zupy to około 250-300 ml.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz inne, równie smaczne pomysły na przyrządzenie zup.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 400 g pomidorów krojonych
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee (15 g)
  • 2 jajka kurze roz. M (ok. 102 g)
  • 1 szczypta bazylii (1 g)
  • 1 szczypta oregano (1 g)
  • 1 szczypta suszonego imbiru (1 g)
  • 1 szczypta gałki muszkatołowej (1 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gotowane parówki z sałatką z ogórków kiszonych, pora i pomidorów

Parówki włożyć do wrzącej wody i zminimalizować płomień, parzyć 5 min Por przekroić wzdłuż, przepłukać pod bieżąca wodą, pokroić w cienkie półksiężyce i wrzucić do miski Ogórek kiszony pokroić w kostkę Z jabłka usunąć gniazdo…

WIĘCEJ >

Tatar z pomidora z awokado i jajecznicą

Tatar z pomidora Pomidory sparzyć i zdjąć skórę (naciąć pomidora na krzyż, zalać wrzątkiem, poczekać 30 sekund i przełożyć do miski z zimną wodą, po czym zdjąć skórkę) Awokado wydłubać łyżeczką do miski i rozgnieść…

WIĘCEJ >

Sałatka gryczana z makrelą

Kaszę gotujemy we wrzącej osolonej wodzie przez 15 min (jak ktoś nie lubi twardej, to chwilę dłużej) Odcedzamy na sicie Makrelę obieramy ze skóry i usuwamy ości Ogórki kroimy w kostkę Cebulę kroimy w półksiężyce…

WIĘCEJ >

Pierogi gryczane z dziczyzną

Farsz: Dziczyznę kroimy w kawałki np. 4 x 4 cm Wkładamy mięso do garnka Wlewamy 2 szklanki wody Lekko solimy i pieprzymy Gotujemy na małym ogniu 2 godz. Co jakiś czas sprawdzamy ile mamy wody…

WIĘCEJ >