fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa żeberkowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c053114c5-341c-49f3-98f3-5fb0521db1dc
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Zupa żeberkowa

Przygotowanie

  • Warzywa obieramy i kroimy w kostkę (ziemniaki obieramy później lub umieszczamy w misce z zimną wodą, aby nie ściemniały)
  • Żeberka dzielimy na porcję, przenosimy do garnka i zalewamy bulionem
  • Dodajemy warzywa (poza ziemniakami) oraz sól i gotujemy pod przykryciem przez ok. 1,5 godz. (na małym ogniu)
  • Po tym czasie dodajemy ziemniaki oraz kaszę i gotujemy przez ok. 20-25 minut (do miękkości)
  • Następnie dolewamy śmietankę, zagotowujemy i wyłączamy kuchenkę
  • Dodajemy przyprawy oraz posiekaną zieleninę i mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia żeberek.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • Rosół z gęsi (2000 ml)
  • Wieprzowina żebra (600 g)
  • Ziemniak (600 g)
  • Cebula (210 g)
  • Pietruszka korzeń (80 g)
  • Śmietanka kremówka 30% (50 ml)
  • Marchew (45 g)
  • Kasza jęczmienna pęczak (30 g)
  • Czosnek (15 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (9 g)
  • Sól kłodawska (1 g)
  • Pieprz czarny (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Mocno rozgrzewający gulasz jagnięcy

Mięso płuczemy, osuszamy za pomocą papierowego ręcznika i kroimy na drobne kawałki. Posypujemy łyżeczką soli himalajskiej. W garnku z grubym dnem rozgrzewamy olej kokosowy. W międzyczasie kroimy drobno czosnek, a cebulę w piórka. Na dosyć…

WIĘCEJ >

Kurczak pieczony w ziołach

Zieleninę drobno siekamy Czosnek obieramy i drobno siekamy Cytrynę kroimy na pół Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Do miski wlewamy 3/4 ilości tłuszczu, dodajemy zieleninę oraz czosnek i dokładnie mieszamy Delikatnie podnosimy skórę…

WIĘCEJ >

Mini chałwy sezamowo – słonecznikowe

Wszystkie składniki wrzucamy do naczynia w którym będziemy blendować Miksujemy na jednolitą masę (około 5 min) Nakładamy do foremek i wkładamy do lodówki na kilka godzin W lodówce wytrzyma kilka dni

WIĘCEJ >

Udka kurczaka w glazurze

Czosnek obieramy i drobno siekamy Udka obieramy ze skóry (skórę wyrzucamy) i wkładamy do miski Do rondla wlewamy passatę i ocet, dodajemy czosnek, cukier oraz przyprawy (kurkumę), mieszamy i gotujemy na średnim ogniu przez ok….

WIĘCEJ >